Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Utflykter Dubrovnik

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck Dubrovnik tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet.

Praktisk information om våra utflykter »

Adriatiska havet

Sol och badutflykt i den kända kroatiska skärgården!

Kryssningen startar i Gruz, varifrån vi har en magnifik utsikt över den fantastiska skärgården utanför Dubrovnik. Vi tar oss ut på havet och vid första stoppet stiger vi i land på ön Kolocep. Vi åker sedan vidare till den mysiga fiskehamnen på ön Sipan, den största ön i ögruppen Elafitöarna. Här möts vi av en lång historia av rika kulturella traditioner. Efter en trevlig lunch i fiskehamnen fortsätter vi båtfärden upp till Lopud där vi spenderar eftermiddagen med sol och bad på de härliga sandstränderna.

Obs! Ej skandinavisktalande guide, vi är dock representerade med en engelsktalande guide i stället.

Lunch inklusive 1 glas dryck ingår.

Den här utflykten bokas på plats och erbjuds under utvalda avgångar.

Cirka pris:
470 kr/vuxen
235 kr/barn

Dubrovniks hemligheter

Stadspromenad bland magnifika byggnader och monument

Denna tur tar sin början längs de närliggande kustvägarna. Historiens vingslag blir allt mer påtagliga ju närmare Dubrovnik man kommer. Panoramavyer över stadsmuren, de historiska hustaken samt de pittoreska innergårdarna, ger en spännande och välkomnande känsla. Vi fortsätter till fots in i staden som med sin exceptionella skönhet och sitt rika kulturarv är med på UNESCO´s lista av världsarv. Denna forntida stad, omgiven av en vidsträck ringmur och fästningar, är en skattkista av arkitektoniska samt kulturella mästerverk, häpnadsväckande välbevarade genom århundradena. Skandinavisktalande guide.

Vilken dag utflykten genomförs meddelas på plats av er reseledare.

Cirka pris:
310 kr/vuxen
155 kr/barn


En smak av Konavle

Möt den charmiga kroatiska landsbygden

Konavle är ett vackert, grönt och lummigt område precis vid gränsen till grannlandet Montenegro. Här ligger vingårdarna och odlingarna tätt, och invånarna i Konavle uttrycker ofta sin kärlek till vin genom talesättet "Brödet är för kroppen och vinet för själen". Vi börjar med att besöka kvarnen i Ljuta. Här bär arbetarna de klassiska kroatiska folkdräkterna och vi får veta intressant kuriosa om de vackra och detaljrika dräkterna, till exempel att folkdräktens design visar en kvinnas civilstatus. Därefter beger vi oss till det som kanske blir dagens höjdpunkt, vingården Brajkovic! Vingården ligger gömd uppe på en liten höjd, med fantastiska och rogivande omgivningar. Atmosfären är gemytlig och personlig då gården är familjeägd och har varit så i närmare 150 år. Ägaren, som också är född på gården, välkomnar oss vid ankomsten! Han berättar hur druva blir till vin och därefter följer en provsmakning. Vill man så går det även att köpa med sig en flaska. Skandinavisk guide.

Lättare tilltugg och dryck ingår.

Vilken dag utflykten genomförs meddelas på plats av er reseledare.

Cirka pris:
455 kr/vuxen
195 kr/barn

Montenegro

Passa på att besöka det lilla grannlandet som erbjuder de stora upplevelserna!

Det är få platser som kan jämföras med den naturliga skönhet som kännetecknar Kotorbukten, och den påminner om de norska fjordarna. Vi passerar åtskilliga små byar, var och en fylld med historiska och kulturella monument. Vi besöker Kotor, en liten stad som är välkänd för sina marina traditioner. I Kotor går vi på en guidad stadsrundtur och lär oss mer om stadens historia och dess byggnader. Vidare fortsätter vi längs kusten och besöker en liten by vid namn Perast som har anor från 1000-talet, härifrån tar vi en liten båt för att komma till den lilla ön "Gospa od Skrpjela". Detta är en trevlig heldagstur där vi tillsammans beskådar detta lands otroliga skönhet samtidigt som vi tar del av dess unika historia. Engelsktalande guide under vår och höst, skandinavisk guide under sommaren.

Lunch ingår ej, men tid för lunch ges i Kotor.
Observera att lokal valuta i Montenegro är Euro. Kom ihåg att ta med ditt pass!

Vilken dag utflykten genomförs meddelas på plats av er reseledare.

Cirka pris:
570 kr/vuxen
285 kr/barn

Mostar

En smältdegel av olika kulturer och religioner - i samma lilla stad!

Besök ytterligare ett land under din semester. Detta område har sedan flera århundrade upplevt olika kulturer och religioner som var och en lämnat sina speciella spår. Med buss åker vi längs kusten till Neum, för att sedan passera deltat och dalen vid Neretva floden och fortsätta upp till Mostar. Längs vägen stannar vi till i Pocitelj - en pittoresk fästning belägen i en by med rik orientalisk arkitektur. När turkarna hade makten var Mostar en viktig och central plats för byteshandel, spår av detta kan vi fortfarande se när vi besöker basaren och ett typiskt turkiskt hus. Medtag gärna ordentliga sko då underlaget i centrum är halt och ojämt. Kom ihåg ditt pass! Utflykten går under vår och höst med skandinavisktalande guide.

Lunch ingår ej, men tid att äta lunch på egen hand ges under dagen.

Den här utflykten bokas på plats och erbjuds endast på utvalda avgångar.

Cirka pris:
510 kr/vuxen
255 kr/barn


I Game of Thrones fotspår

Är du en av alla dem som fastnat för tv-serien Game of Thrones? Då är den här utflykten ett måste. 13 olika inspelningsplatser från den kända serien finns i Dubrovnik – eller Kings´Landing – och under rundvandringen kommer du att få chans att bekanta dig med några av dem. För dig som sett serien kommer flera av platserna att vara välbekanta. Kring och i världsarvet Gamla Stan i Dubrovnik blir du guidad – från stadsmuren, till Rektorspalatset till parken Gradac (där bröllopsfesten mellan Margaery Tyell och kung Joffrey Baratheon hölls). Följ fotspåren efter Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Sansa Stark och de andra karaktärerna från serien genom Dubrovniks mytomspunna gränder – från Blackwater Bay till The Undying House.

Halvdagstur exklusive måltid
Vuxen och barn: 649 kr per person

Observera att utflykten endast är bokningsbar under dessa datum:
Från Arlanda: 31/5, 7/6, 14/6, 21/6 och 28/6
Från Göteborg: 30/5, 6/6, 13/6, 20/6 och 27/6
Kan ej bokas med avresa från Köpenhamn.

Dela nuvarande URL via E-mail