Premium Kreta

Reslängd 7 Nätter
Frånpris per person 8249 kr
8499 kr
Se alla avgångar

Välplanerat med all inclusive och öns främsta upplevelser!

Kreta, en av Medelhavets allra vackraste semesteröar, lockar med snöklädda bergskammar, bördiga slätter, raviner och grottor, små havsvikar och vidsträckta vackra sandstränder. Den grekiska ön stoltserar med en spännande och dramatisk historia, en märkbar gästfrihet hos lokalbefolkningen och många kulinariska läckerheter.

Vårt skräddarsydda program innehåller många spännande möten med kretensisk kultur, historia och givetvis vackra naturupplevelser. 

Under resan bor du utmärkt på vår fleråriga stamkundsfavorit Hotel Sirios Village med all inclusive (all mat och dryck ingår). Sirios Village har ett härligt poolområde och hotellet ligger endast en kort promenad från stranden.

Exempel på vad du upplever under Premium Kreta:
• Stadsrundtur i Chania – vandring genom den charmiga hamnstadens färgglada kvarter. 
• Guidad rundtur i Knossos – ansedd som Europas äldsta stad. Få en unik inblick Europas tidiga civilisation. 
• Det gömda Kreta – möt den grekiska atmosfären i idylliska byar.
• Bo med bekväm all inclusive på fyrstjärniga Sirios Village – ett av våra bästa hotell på Kreta!

Vår svensktalande guide är med på utflykterna. 
Se utflykter och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan, på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser.

Avresor från
  • Stockholm (ARN)
  • Göteborg (GOT)
  • Malmö (MMX)
Allt detta ingår
  • Flyg tur/retur
  • Stadsrundtur i Chania med middag, inklusive dryck (halvdag)
  • Knossos, lunch inklusive dryck ingår (heldag)
  • Det gömda Kreta, lunch inklusive dryck (heldag)
  • Boende i dubbelrum, en- eller tvårumslägenheter på fyrstjärniga Sirios Village med all inclusive
  • Svensktalande guide
Se hela listan här

Priser

Utflykt - Det gömda Kreta

Föreställ dig ett landskap med berg, kust och härliga vyer med frodig natur, små idylliska byar och en stillsam atmosfär. Detta är det gömda Kreta. Utflykten bjuder på ett innehållsrikt dagsprogram där du får ta del av Kretas kultur, tradition och fängslande historia. Utflyktens intressanta besöksmål ger dig en inblick i ett Kreta som kan vara svårt att hitta själv.

Vi kommer att börja dagen med att ta oss upp mot öns bergslandskap, förbi slätter och ner mot Kretas södra kust. Efter både stopp för fotografering och besök på ett traditionellt café kommer vi tidig förmiddag att nå den mytomspunna borgen Frangokastello. Utflykten tar oss vidare till ett av Kretas kloster med tillhörande kyrka, klostergård och museum. En gemensam lunch avnjuts tätt inpå havet i en av de trevliga kustbyarna på öns södra sida. På vår väg tillbaka till hotellet reser vi genom Kretas vackra ravinlandskap.

Utflykt - Knossos

Stäng ögonen och försök föreställa dig ett 4000 år gammalt bysamhälle med förbipasserande knarrande hästvagnar och en stor öppen marknadsplats med försäljning av frukt, grönsaker och lerkrukor. Här regerar Kung Minos och i byn finns det såväl fungerande avloppssystem, teater, luftkonditionering och toaletter. Hela samhället lever nära naturen och tillber moder Jord samt de stora grekiska gudarna såsom Zeus, Hera och Poseidon.

Knossos har naturligtvis förändrats en hel del på 4000 år men ruinerna finns kvar som en påminnelse över hur högtstående denna kultur var. Platsen är idag ett utav Greklands mest besökta turistmål och ett givet besök för den historie- och kulturintresserade. Vår guidade rundvandring ger oss en bra bild av hur Europas första civilisation levde. Du får även fri tid till att fascineras över vad som för flera tusen år sedan gjorde just Knossos till en stor mötesplats för den minoiska civilisationen. Efter att vi under förmiddagen gjort vårt besök på Knossos tar vi oss vid lunchtid in till Heraklion stad där du har möjlighet att besöka det arkeologiska museet, äta lunch och/eller upptäcka Kretas största stad på egen hand. 

Utflykt - Stadsrundtur i Chania

På den här eftermiddagsutflykten upptäcker vi staden Chania från sin allra vackraste och mest spännande sida. Vi startar nere vid den charmerande och livfulla hamnen. Härifrån rör vi oss genom mysiga gågator och gränder sakta in i de äldre stadsdelarna. Vi möter romersk, venetiansk och turkisk kultur och får på vägen höra mer om den spännande historia som Chania bär på.

Några av de sevärdheter vi kommer att passera är saluhallen, de äldre judiska kvarteren, den unika Agios Nikolaoskyrkan och ”lädergatan”. Stadsturen avslutas med en härlig grekisk middag bestående av lokala förrätter, så kallade mezes, på en av Chanias mest kända tavernor.

Bilder

Dela nuvarande URL via E-mail