Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Bilder och hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Attika.

Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i Attika.

Se våra hotell här >

Attika

Upptäck en ny sida av Greklands fastland och res till regionen Attika. Öster om Aten breder vackra sandstränder ut sig vid den lilla semesterorten Nea Makri. Här kommer familjen trivas på all inclusive-hotellet Golden Coast och vill du ha nära till Aten och föredra ett lugnt boende – välj Ramada Attica Riviera. Upplev en unik och oexploaterad sida av Grekland i vackra omgivningar!

Attika riviera, gyllene kusten och Nea Makri

Det brukar sägas att kärt barn har många namn och just den här delen av Greklands fastland lever upp till det epitetet. Själva landskapet Attika sträcker sig från det grekiska fastlandet och ut i Egeiska havet från Peloponnesos genom Korintiska näset. Öster om Aten ligger den idylliska orten Nea Makri och det är här Solresors hotell ligger. Norr om Nea Makri ligger den gyllene kusten och söderut finner du det som kallas Attikas riviera. Den här delen av Grekland är mest känd för staden Marathon enligt legenden var det just härifrån som den grekiske soldaten Pheidippides sprang till Aten för att meddela att perserna var besegrade 490 f.Kr.

Läs mer här!


 

Resmålsfakta

Fakta och väder

Allt du behöver veta om Attika innan resan.
Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

Video

Karta

Om Attika

Romantiska Nea Makri

Orten Nea Makri har ett idylliskt läge med en underbar palmbeklädd strandpromenad som bjuder på fantastiskt utsikt över havet. Promenaden kantas av mysiga restauranger och tavernor som serverar nyfångade fisk och skaldjur liksom grekiska specialiteter. Atmosfären är stillsam och romantisk i den lilla hamnorten som också har en vacker sandstrand. 


Solresor i Attika

I södra Nea Makri hittar du stilrena Ramada Attica Riviera som erbjuder ett underbart havsläge. Norr om Nea Makri ligger familjevänliga all inclusive-resorten Golden Coast som erbjuder ett perfekt läge för familjer som önskar barnvänliga faciliteter och roliga aktiviteter. 


På upptäcktsfärd

Norr om Nea Makri, vid all inclusive-resorten Golden Coast, finns en arkeologisk utgrävning med egyptiska gudar från cirka år 160 f.Kr. Från Rafina, som ligger söder om Nea Makri, finns en av de stora hamnarna som är en utmärkt punkt om du vill göra båtutflykter till närliggande öar. Aten ligger cirka en timmes bilresa från Nea Makri och här kan du verkligen insupa antikens Grekland. Ta dig upp till Akropolis, strosa runt i den gamla stadsdelen Plaka och prova på shoppingen medan du njuter av den grekiska atmosfären. Givetvis går det utmärkt att besöka Marathon och monumentet där det sägs att Pheidippides började springa ifrån. Många väljer också att besöka platsen där slaget om Marathon ägde rum.

Välkommen till Attika!Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

resultatvy

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7