• Abu Dhabi

Karta

Abu Dhabi

Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi lockar besökare med kritvita sandstränder, intressanta sevärdheter och shopping i världsklass. Denna färgstarka stad blandar gammalt och nytt på ett synnerligen spännande sätt. Här blandas storslående skyskrapor och shoppingcenter med traditionella arabiska kvarter och marknader. Om du vill fly vinterkylan och uppleva ett resmål du sent kommer att glömma erbjuder Solresor charterresor till Abu Dhabi!

Förenade Arabemiratens huvudstad
Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad där regering och president är baserad. Till skillnad från Dubai erbjuder den supermoderna världsmetropolen Abu Dhabi ett lite lugnare tempo och mer välkomnande atmosfär i arabisk tappning. En mycket fascinerande och spännande kombination!

Shopping i Abu Dhabi
Shopping är naturligtvis ett stort nöje i denna superrika stad. Här finns en uppsjö av shoppingmalls att tillgå, inte minst i det centrala området Al Markaziyah. Det finns även  mindre småbutiker och souker (marknader). 

Marina Mall
Marina Mall ligger i Abu Dhabi's mest framstående områden och är ett utav huvudstadens främsta landmärken. Shoppingcentrat erbjuder över 400 butiker med ett unikt urval av mode med några av världens mest kända märken, exklusiva caféer, restauranger, bowling, bio etc.

Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Mosque
Den "vita moskén" byggdes 2007 och är döpt efter Förenade Arabemiratens första president Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan.  Efter Mekka och Medina är det världens tredjes största moské med plats för över 40 000 personer. Moskén är vackert utsmyckad med höga pelare som mäktigt sträcker sig upp mot de jättelika valv som formas till 82 kupolvalv i sju olika storlekar. I taket hänger enorma kristallkronor som lyser upp och skimrar i starka färger.

The Corniche
Detta är Abu Dhabis centrala sandstrand. Dess strandpromenad sträcker sig 8 km längst med havet och kantas av restauranger, caféer och lekplatser. Stranden har blå flagg vilket är en internationell miljöutmärkelse för stränder som uppfyller ett antal kriterier rörande vattenkvalitet, säkerhet, service och miljö. Stranden är uppdelad i tre delar; en för familjer, en för singlar och en allmän del. Det är gratis att besöka den allmänna delen medan det kostar ca 20 kr att besöka de övriga två.

Khalifa Park
Khalifa Park ligger i området Al Matar och är något utöver det vanliga. Parken kostade 50 miljoner dollar att skapa och erbjuder  akvarium, museum, tåg, lekparker och trädgårdar. Med andra ord en perfekt plats för både avkoppling och nöjen.

Dubai
På knappt ca. 1,5 timma från Abu Dhabi når du den stora världsmetropolen Dubai med alla dess imponerande sevärdheter. Här hittar du världens största vattenparker, museum, spektakulär infrastruktur med hotell, evenemang och shopping i världsklass.

Formel-1
Den 1 november 2009 kördes Abu Dhabis första Grand Prix. Ett spektakulärt race som börjar i dagsljus och slutar i mörker, när solen gått ner. Flera F1 entusiaster är eniga om att detta är ett utav de häftigaste loppen under hela året. Banan; Yas Marina Circuit är ca 5,5 km lång, har 21 kurvor och körs i 55 varv. Med Solresor kan du boka ett hotellrum med Formel-1 utsikt på Yas Island Rotana!

Sex and the city 2
I Sex and the city 2 kan du följa de världskända och förmögna kvinnorna från New York när de provar lyckan i Abu Dhabi. Vid filmlanseringen talade man om Abu Dhabi som "en av de mest luxuösa, exotiska och levande platserna på jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn", vilket är en mycket träffsäker tolkning. 

Kombinationsresa
Solresor erbjuder dig att kombinera det bästa av Förenade Arabemiratens två största emirat inte mindre än världsmetropolerna; Abu Dhabi och Dubai. Här bjuds det bästa av två världar  i en härlig blandning med skön avkoppling på bekväma hotell, kritvita stränder, storstadspuls och imponerande sevärdheter av världsklass!

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7