Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad
  • Fakta om Dominikanska republiken

Fakta om Dominikanska republiken

Avreseflygplats
Kastrup

Befolkning
Cirka 10 miljoner invånare.

El
110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.

Klimat
Det är varmast och minst nederbörd februari till maj. Orkansäsongen börjar i maj och slutar i november. Det är behagliga temperaturer mellan 25-30 grader året om.

Kommunikationer
Du kan beställa en taxi via hotellet. Vi avråder från att vinka in en taxi på gatan då det förekommer skojare. Tänk också på att vi avråder från att åka med motorcykeltaxi. 

Läge
Dominikanska republiken är en republik i Västindien som upptar två tredjedelar av ön Hispaniola.
Juan Dolio, Punta Cana och Bayahibe ligger på Dominikanska republikens östkust. Cirka 10 kilometer från Bayahibe ligger La Romana där vårt hotel Be Live Collection Canoa ligger. San Pedro de Macorís ligger på Dominikanska republikens sydkust. Här ligger hotellen utspridda längst med kusten, utanför orten.

Prisnivå
I Dominikanska republiken är det billigare än i andra delar av Karibien. 

Restauranger
De flesta hotell tillämpar ett all inclusive-koncept. Du kan bege dig utanför hotellbyggnaden men utbudet är begränsat.

Solresor
Skandinavisk reseledarservice på våra hotell. Solresors samarbetar med vårt danska systerbolag Bravo Tours i Dominikanska republiken. Kontaktuppgifter får du vid ankomst.
Shopping
Dominikanska republiken är inte känt för sin shopping men du kan handla souvenirer som till exempel målningar i starka karibiska färger, keramik, träsniderier, smycken, kaffe och cigarrer. Även smycken i bärnsten och larimar är populära.

Språk
Det officiella språket är spanska. De flesta inom turismnäringen pratar engelska.

Stränder och bad
Bayahibe är känd för sin långa sandstrand, kristallklart vatten och populära dyksporter. Vattnet är lugnt och klart. Stranden är själva kärnan i Juan Dolio. På Playa Juan Dolio växer det kokospalmer, havet är turkost och det finns inga stora hotell i sikte. 
Stränderna i Punta Cana och Bávaro är som tagna från ett vackert vykort. Kritvit sand, kristallklart vatten och kokospalmer. Undervattensströmmar kan förekomma. Stora skillnader mellan ebb och flod.

Tid
Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

Transfer
Från Punta Canas internationella flygplats tar det cirka en timme till första hotellstoppet i Bayahibe, 30 minuter till Punta Cana, 1,5 h till Juan Dolio och 1,5 h till San Pedro de Macorís.

Turistkort
Ett turistkort krävs för nordiska medborgare vid inresa till Dominikanska Republiken. Tursitkortet fås ombord på flyget och är inräknat i resans pris.

Valuta
Dominikanska pesos (DOP). De flesta hotell, butiker och taxibolag accepterar även US dollar. Uttagsautomater finns på de flesta hotell.   

Dela nuvarande URL via E-mail