Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Kenya

Rundresor i Kenya

Karen Blixen Safari
0

Se en vild elefant komma lunkande framför motorhuven, känn dammet från en springande noshörning och imponeras av lejonens grace. Ta chansen att uppleva majestätiska djur i deras rätta element och avsluta sedan vistelsen vid härliga sandstränder.

Exempel på vad du upplever under rundresan Karen Blixen
• Möjlighet att till se The Big Five
• Sex olika gamedrives i nationalparkerna
• Besök vid Karen Blixens gård
• Boende vid Mount Kenyas fot
• Mombasas milslånga stränderResan omfattar en 14 dagars rundresa i Kenya
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelskspråkig lokalguide/chaufför.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

12 Nätter 33999 kr

Om Kenya

Kenya/Tanzania

Begreppet safari föddes i östra Afrika och Masai Mara i Kenya och Serengeti i Tanzania är kanske världens mest kända platser för att uppleva stora vilda djur på mycket nära håll. För tusentals bufflar, elefanter och giraffer pågår livet här dygnet runt. Afrikas två bästa safariländer erbjuder besökarna en praktiskt taget oändlig mängd upplevelser. Naturen är varierad med rikt djur och fågelliv i olika landskap, allt från snöklädda bergstoppar över brusande floder, vacker och lummig regnskog till de miljontals fantastiska djuren på den nästan oändliga grässavannen. Ländernas djurliv överträffar de flesta resenärers förväntningar både i mängd och variation. Markanta höjdskillnader ger en optimal förutsättning för olika livsformer i det vackra och dramatiska landskapet. Upplev ”the big five” i världens kanske bästa safariland - där safarigästens förväntningar inte bara infrias utan oftast överträffas! Vi erbjuder tre olika safaris i östra Afrika:

På ”Karen Blixen” besöker vi under en vecka fyra av Kenyas safariområden, var och en med olik karaktär, bl.a. det världsberömda Masai Mara. Du får en riktigt god inblick i landets geografi, natur, djurliv och kultur då varje område har sin speciella prägel, natur och inte sällan unika bestånd av djurarter. Safariveckan kombineras med en veckas sol och bad på Kenyas östkust på Diani Beach söder om Mombasa eller på ön Zanzibar utanför Tanzania. Resans totallängd 13 nätter/16 dagar.

Vill man se besöka både Kenya och Tanzania rekommenderar vi vår något längre safari ”Det stora safariäventyret”, där vi besöker både Masai Mara i Kenya och Serengeti i Tanzania samt flera av de andra stora parkerna. Efter nio nätters safari väntar fyra nätter på Kenyas östkust på Diani Beach söder om Mombasa. Rundresans totallängd 13 nätter/16 dagar.

Fakta

Kenya
Huvudstad
Nairobi

Invånarantal
ca 33 miljoner

Nationaldag
12 december

Nationellt valspråk
Låt oss kämpa!

Tid
Svensk vintertid + 2 timmar, sommartid + 1 timme

Valuta
Shilling, förkortas KES. 1000 KES = ca 93 SEK (april 2015)

Klimat
Kenyas inland har ett höglandsklimat med dagstemperaturer på ca 20-25 °C. Vid kusten ett tropiskt klimat med hög luftfuktighet.

Solresor
Svensktalande färdledning och engelsktalande chaufför/guide under safarin. I Mombasa/Diani Beach engelsktalande lokalguide.

Dela nuvarande URL via E-mail