logo
  • Alla resmål
  • Familj
    Paradis för två
    Exklusivt
    Vattenparadis
    Nattliv
    Gruppresor
    Club Solresor
  • Mallorca - Solen och havets ö
    Kreta - Greklands mest älskade ö
    Turkiet - Prisvärd solsemester
    Utvald All Inclusive - Familjesemester till bra pris!
  • Sista minuten
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Delbetala räntefritt
    Ladda ner vår app
    Om Solresor
    Presentkort
    Nyhetsbrev
    Grupper
    Reklamation
  • Min resa
  • favourite

Sicilien mat & vin

8 dagar

fr.

16 975:-

    Dagsprogram
    Avgångar
    Hotell

Sicilien mat & vin, 8 dagar - medelhavets läckerheter

Den natursköna ön Sicilien erbjuder många smakupplevelser. På denna resa provar vi ost, choklad, honung, mandel och vin och får en inblick i hur dessa läckerheter produceras. Vi får också ta del av skiftande landskap, storslagen barockarkitektur och spännande historia på denna Medelhavets största ö.
Se hela kartan
Höjdpunkter på resan

Guidad tur av en olivkvarn och provsmakning av olivoljanBesök byn Marzamemi och La TonnaraUtflykt till en honungsproducent med provsmakning i Zafferana EtneaUtflykt till choklad producent med provsmakningBesök en slotts vingård med provsmakning och guidad tur
Dag 1Hemorten – Ragusa
Vi flyger till Sicilien och tar oss vidare till hotellet, där vi checkar in på Hotel Mediterraneo i Ragusa. På kvällen äter vi middag på hotellet.
Vi flyger till Sicilien och tar oss vidare till hotellet, där vi checkar in på Hotel Mediterraneo i Ragusa. På kvällen äter vi middag på hotellet.
Dag 2Marzamemi
Efter frukost beger vi oss ut mot kusten till ett område som fram till 1940-talet var känt för sitt tonfiskfiske. Det var troligen araberna som införde fisket av tonfisk på Sicilien på 1000-talet och många ord associerade med denna aktivitet är av arabiskt ursprung. Här besöker vi byn Marzamemi, en förtjusande liten by med trånga gator och låga hus som tidigare var fiskarnas hem. Vid hamnen och torget ligger byggnader som användes vid fisket samt ett stort palats som uppfördes på 1700-talet av prinsen av Villadorata, härskare över Marzamemi. Vi besöker La Tonnara som består av byggnader med anor från 1700-talet där fiskarna bodde, lagrade sina båtar och förädlade den fångade fisken. Vår utflykt i tonfiskens tecken avrundas på en fiskrestaurang, där vi äter en enklare lunch bestående av fisk och andra lokala specialiteter. På kvällen har vi möjlighet att på egen hand upptäcka Regusas utbud av restauranger. På denna dagen sker middag på med egen hand. 
Efter frukost beger vi oss ut mot kusten till ett område som fram till 1940-talet var känt för sitt tonfiskfiske. Det var troligen araberna som införde fisket av tonfisk på Sicilien på 1000-talet och många ord associerade med denna aktivitet är av arabiskt ursprung. Här besöker vi byn Marzamemi, en förtjusande liten by med trånga gator och låga hus som tidigare var fiskarnas hem. Vid hamnen och torget ligger byggnader som användes vid fisket samt ett stort palats som uppfördes på 1700-talet av prinsen av Villadorata, härskare över Marzamemi. Vi besöker La Tonnara som består av byggnader med anor från 1700-talet där fiskarna bodde, lagrade sina båtar och förädlade den fångade fisken. Vår utflykt i tonfiskens tecken avrundas på en fiskrestaurang, där vi äter en enklare lunch bestående av fisk och andra lokala specialiteter. På kvällen har vi möjlighet att på egen hand upptäcka Regusas utbud av restauranger. På denna dagen sker middag på med egen hand. 
Dag 3Ragusa & Modica
Idag åker vi västerut, inåt landet. Vi inleder med ett besök i Ragusa, en vacker barockstad omgiven åker- och betesmarker och låga murar i kallmursteknik. Vårt mål är en familjeägd ostfabrik där man producerar olika typer av ost typiska för regionen. Här går vi på ostprovning och får bland annat lära oss hur den mest kända osten, Ragusano DOP (med skyddad ursprungsbeteckning), tillverkas. Det är cirka 1 kilometer promenad från bussen till ostfabriken. Därefter åker vi vidare till ytterligare en barockstad, Modica, de hundra kyrkornas stad och chokladens huvudstad. Modica är en av de åtta barockstäder som är klassade som världsarv av Unesco. Den är uppdelad i två delar, den lägre delen Modica Bassa och den övre delen Modica Alta, där stadens symbol klocktornet är belägen. Utöver sina många kyrkor i barockstil är Modica känt för sin chokladframställning. Chokladfabriken arbetar enligt traditionella metoder och enbart med ekologiska råvaror. Under ett besök här får vi en inblick i chokladtillverkningsprocessen och avslutar med en chokladprovning. På kvällen serveras middag på hotellet.
Idag åker vi västerut, inåt landet. Vi inleder med ett besök i Ragusa, en vacker barockstad omgiven åker- och betesmarker och låga murar i kallmursteknik. Vårt mål är en familjeägd ostfabrik där man producerar olika typer av ost typiska för regionen. Här går vi på ostprovning och får bland annat lära oss hur den mest kända osten, Ragusano DOP (med skyddad ursprungsbeteckning), tillverkas. Det är cirka 1 kilometer promenad från bussen till ostfabriken. Därefter åker vi vidare till ytterligare en barockstad, Modica, de hundra kyrkornas stad och chokladens huvudstad. Modica är en av de åtta barockstäder som är klassade som världsarv av Unesco. Den är uppdelad i två delar, den lägre delen Modica Bassa och den övre delen Modica Alta, där stadens symbol klocktornet är belägen. Utöver sina många kyrkor i barockstil är Modica känt för sin chokladframställning. Chokladfabriken arbetar enligt traditionella metoder och enbart med ekologiska råvaror. Under ett besök här får vi en inblick i chokladtillverkningsprocessen och avslutar med en chokladprovning. På kvällen serveras middag på hotellet.
Dag 4Ragusa – Taormina
Efter frukost och utcheckning åker vi till närliggande Avola. Den medeltida staden som låg på en av kullarna ovanför havet förstördes vid jordbävningen 1693, och staden återuppbyggdes nere vid kusten med en mycket speciell sexkantig stadsplan. Avola är känt för sina tre typer av mandel och har smeknamnet mandelns stad. Vi besöker en mandelfabrik, där vi får en guidad tur som avslutas med en provsmakning. Från Avola åker vi norrut till slottet Solacium som uppfördes av den tysk-romerske kejsaren Fredrik II på 1200-talet. Här har familjen Pupillo i mer än hundra år ägnat sig åt vinframställning och gör bland annat vin på den berömda druvan nero d’avola. I denna historiska miljö får vi under en guidad tur veta mer om gårdens vinproduktion och därefter smaka några av vinerna. Vi har egen tid för lunch i Syrakuse innan vi fortsätter norrut till Taormina och checkar in på Hotel Villa Esperia i Mazzaro Taormina, Siciliens hjärta har mycket att erbjuda. Från de pittoerska gräderna fulla med butiker och restaruanger till den imponerande Teatro Antico, byggd på 200-talet f.Kr., som står som ett monument över stadens antika historia och erbjuder en fascinerande inblick i romarriket. Hotellet ligger nära intill stranden. 
Gemensam middag på kvällen. 
Efter frukost och utcheckning åker vi till närliggande Avola. Den medeltida staden som låg på en av kullarna ovanför havet förstördes vid jordbävningen 1693, och staden återuppbyggdes nere vid kusten med en mycket speciell sexkantig stadsplan. Avola är känt för sina tre typer av mandel och har smeknamnet mandelns stad. Vi besöker en mandelfabrik, där vi får en guidad tur som avslutas med en provsmakning. Från Avola åker vi norrut till slottet Solacium som uppfördes av den tysk-romerske kejsaren Fredrik II på 1200-talet. Här har familjen Pupillo i mer än hundra år ägnat sig åt vinframställning och gör bland annat vin på den berömda druvan nero d’avola. I denna historiska miljö får vi under en guidad tur veta mer om gårdens vinproduktion och därefter smaka några av vinerna. Vi har egen tid för lunch i Syrakuse innan vi fortsätter norrut till Taormina och checkar in på Hotel Villa Esperia i Mazzaro Taormina, Siciliens hjärta har mycket att erbjuda. Från de pittoerska gräderna fulla med butiker och restaruanger till den imponerande Teatro Antico, byggd på 200-talet f.Kr., som står som ett monument över stadens antika historia och erbjuder en fascinerande inblick i romarriket. Hotellet ligger nära intill stranden. 
Gemensam middag på kvällen. 
Dag 5Honungsstaden Zafferana Etnea
Unescolistade Etna är Europas högsta aktiva vulkan och reser sig cirka 3 330 m ö.h. På vulkanens östra sluttning ligger orten Zafferana Etnea, som kallas honungsstaden. Här besöker vi en producent av det som i dessa trakter benämns ”Etnas guld”. Under en guidad tur får vi en inblick i binas fascinerande värld och framställningen av honung.  När vi återvänt till Taormina äter vi middag på hotellet.
Unescolistade Etna är Europas högsta aktiva vulkan och reser sig cirka 3 330 m ö.h. På vulkanens östra sluttning ligger orten Zafferana Etnea, som kallas honungsstaden. Här besöker vi en producent av det som i dessa trakter benämns ”Etnas guld”. Under en guidad tur får vi en inblick i binas fascinerande värld och framställningen av honung.  När vi återvänt till Taormina äter vi middag på hotellet.
Dag 6Taormina
Idag har vi en ledig dag för egna strövtåg. Upptäck Taorminas antika prakt på Teatro Antico, promenera längs charmiga Corso Umberto I, och njut av avkoppling på stranden Isola Bella. Oavsett om det är historia, shopping eller natursköna äventyr du söker, erbjuder Taormina en oförglömlig resa genom tid och skönhet.  På kvällen serveras middag på hotellet.
Idag har vi en ledig dag för egna strövtåg. Upptäck Taorminas antika prakt på Teatro Antico, promenera längs charmiga Corso Umberto I, och njut av avkoppling på stranden Isola Bella. Oavsett om det är historia, shopping eller natursköna äventyr du söker, erbjuder Taormina en oförglömlig resa genom tid och skönhet.  På kvällen serveras middag på hotellet.
Dag 7Catania
Italien har den nästa största olivoljeproduktionen i världen, och 80 procent av denna är koncentrerad till södra Italien. Idag besöker vi först en olivkvarn där vi får en guidad tur och därefter en provsmakning av de dyrbara dropparna. Vi fortsätter till en gård där man i sex generationer har odlat citroner och apelsiner. Här tittar vi på odlingarna och därefter serveras vi en välsmakande lunch med idel lokala produkter och lokalt vin. Det är cirka 1 kilometer promenad från bussen till citronodlingen. På kvällen äter vi middag på hotellet.
Italien har den nästa största olivoljeproduktionen i världen, och 80 procent av denna är koncentrerad till södra Italien. Idag besöker vi först en olivkvarn där vi får en guidad tur och därefter en provsmakning av de dyrbara dropparna. Vi fortsätter till en gård där man i sex generationer har odlat citroner och apelsiner. Här tittar vi på odlingarna och därefter serveras vi en välsmakande lunch med idel lokala produkter och lokalt vin. Det är cirka 1 kilometer promenad från bussen till citronodlingen. På kvällen äter vi middag på hotellet.
Dag 8Taormina – Hemorten
Efter frukost och utcheckning åker vi till flygplatsen för hemfärd.
Se resenärernas bilder från resan
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
SOLRESOR
  • Om Solresor
  • Allmän information
  • Villkor för paketresor
  • Försäkring
  • Kontrollera och betala din bokning
  • Ladda ner vår app
Information
  • Nyhetsbrev
  • Grupper
  • Reklamation
  • Lediga tjänster
  • Lista över alla våra hotell
Få erbjudanden till din inkorg

Solresor

Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg

077-551 00 00
kundsupport@solresor.se