Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta och väder Santa Ponsa

Fakta och väder Santa Ponsa

Läge:
I Mallorcas sydvästra hörn, 18 km från Palma och 30 km från flygplatsen.

Transfer:
Från Palmas flygplats tar det ca 40 min till Santa Ponsa.

Sport:
Tennis, squash, vattensporter, dykning, ridning, golf m.m.

Miljö:
Grönskande och naturskönt! Kuperade omgivningar med en del trappor och nivåskillnader. Promenadavstånd mellan ortens attraktioner.

Stränder:
Stor, vitkornig sandstrand längst inne i Santa Ponsabukten. En mindre sandstrand vid båthamnen samt en liten grusstrand i Cala Blanca.

Nöjesliv:
Rikt utbud av restauranger, barer och terrasserveringar. Trevliga gågator i centrum samt vacker segelbåtshamn. Trivsam och internationell atmosfär.

Turistskatt:
Från och med den 1 juli 2016 införs obligatoriskt turistskatt på Mallorca. Ett beslut som är taget av de lokala myndigheterna och betalas direkt av gästen till hotellet vid incheckning. Priserna är satta utifrån officiell hotellkategori och vistelselängd.

Följande skattesatser gäller:
Hotell/lägenhet med 1-3 stjärnor: 2,2 €
Hotell/lägenhet med 4 stjärnor: 3,3 €
Hotell/lägenhet med 5 stjärnor: 4,4 €

Priserna gäller per person och natt, från 16 år och på de åtta första nätterna. Från den nionde natten och framåt erhålls 50 % rabatt.

Reseledarservice
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med Solresors resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand, utan reseledarservice.

På Mallorca erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter möts du Solresors reseledare på flygplatsen. De ger dig information om kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa, finns den kontaktinformation du behöver, på din biljett.

 

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT
Medeltemperatur C 20 22   26 28 29 27 23
Medeltemperatur i havet C/dag 17 19  21  24 25 22 22
Genomsnitt antal soltimmar 7 8,5  8,5  10,5 10,5 9 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L H H M L

Resor till Santa Ponsa

Dela nuvarande URL via E-mail