Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta och väder Puerto Pollensa

Fakta och väder Puerto Pollensa

Läge:
Puerto Pollensa ligger på Mallorcas vackra nordostkust, ca 65 km från flygplatsen och ca 60 km från Palma. Avståndet mellan Puerto Pollensa och hamnen i Alcúdia är ca 10 km.

Transfer:
Från Palmas flygplats tar det ca 1 timme till första hotellstopp i Puerto Pollensa. Vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Miljö:
Naturskönt läge i den vackra Pollensabukten. Nära till den bergsprydda Formentorhalvön. Flackt landskap i byn och de omgivande bostads- och hotellområdena.

Stränder:
Pollensabukten kantas av en sex kilometer lång strand med vitkornig sand. Relativt långgrunt. Kraftiga vindar och vågor förekommer. Området är populärt bland kite- och vindsurfare. I centrum, längst inne i bukten är badstranden mer skyddad från vind och vågor. Flera fina badvikar på den angränsande Formentorhalvön som nås med badbåt eller bil. Ca 10 km till den långsträckta Alcudiastranden.

Sport:
Strand- och vattensporter såsom vindsurfing, kitesurfing, segling, volleyboll och dykning i båda bukterna. Golfbanan Alcanada med18 hål, finns ca 12 km bort. Fyra 18-hålsbanor inom en radie av 40-60 km.

Nöjesliv:
Mycket högklassigt restaurangutbud i Puerto Pollensa. Lugn och familjeanpassad miljö. Diskotek och nattklubbar i Alcúdia.

Hyrbil:
Bil kan förbokas från Sverige till flygplats/hotell eller hyras på plats genom din reseledare.

Turistskatt:
Från och med den 1 juli 2016 införs obligatoriskt turistskatt på Mallorca. Ett beslut som är taget av de lokala myndigheterna och betalas direkt av gästen till hotellet vid incheckning. Priserna är satta utifrån officiell hotellkategori och vistelselängd.

Följande skattesatser gäller:
Hotell/lägenhet med 1-3 stjärnor: 2,2 €
Hotell/lägenhet med 4 stjärnor: 3,3 €
Hotell/lägenhet med 5 stjärnor: 4,4 €

Priserna gäller per person och natt, från 16 år och på de åtta första nätterna. Från den nionde natten och framåt erhålls 50 % rabatt.

Reseledarservice
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med Solresors resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand, utan reseledarservice.

På Mallorca erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter möts du Solresors reseledare på flygplatsen. De ger dig information om kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa, finns den kontaktinformation du behöver, på din biljett.

 

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT
Medeltemperatur C 20 22   26 28 29 27 23
Medeltemperatur i havet C/dag 17 19  21  24 25 22 22
Genomsnitt antal soltimmar 7 8,5  8,5  10,5 10,5 9 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L H H M L

Resor till Puerto Pollensa

Dela nuvarande URL via E-mail