Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta och väder Palma Stad

Fakta och väder Palma Stad

Läge:
På Mallorcas södra kust finner du Palma som även är öns huvudstad. Palma är en spansk storstad med allt vad det har att erbjuda så som shopping, restauranger, uteliv och stort kulturutbud. Avstånd från flygplatsen till hotellen i Palma är ca 10-12 km.

Transfer:
Från Palmas flygplats tar det ca 20 minuter till hotellen i Palma. Solresor erbjuder taxitransfer mot kostnad.

Miljö:
Palma är Spanien när det är som bäst. Här blandas de spanska kulturlivet med shopping, uteliv och restauranger.

Stränder:
Inga direkta stränder i Palma, vi rekommenderar istället att du tar dig till någon närliggande strand så som Cala Mayor ca 5 km, Illetas ca 6 km eller Platja de Palma ca 15 km.

Nöjesliv:
Stort utbud av restauranger, barer, diskotek och dansställen. Intensivt nattliv under sommarmånaderna. Här finns både internationella klubbar och lokala barer.

Kommunikationer:
Från centrala Palma finns buss- eller tågförbindelser med ett flertal av Mallorcas städer. Taxi är relativt billigt. Hyrbil kan förbokas från Sverige till flygplats/hotell eller hyras på plats genom din reseledare.

Turistskatt:
Från och med den 1 juli 2016 införs obligatoriskt turistskatt på Mallorca. Ett beslut som är taget av de lokala myndigheterna och betalas direkt av gästen till hotellet vid incheckning. Priserna är satta utifrån officiell hotellkategori och vistelselängd.

Följande skattesatser gäller:
Hotell/lägenhet med 1-3 stjärnor: 2,2 €
Hotell/lägenhet med 4 stjärnor: 3,3 €
Hotell/lägenhet med 5 stjärnor: 4,4 €

Priserna gäller per person och natt, från 16 år och på de åtta första nätterna. Från den nionde natten och framåt erhålls 50 % rabatt.

Reseledarservice
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med Solresors resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand, utan reseledarservice.

På Mallorca erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter möts du Solresors reseledare på flygplatsen. De ger dig information om kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa, finns den kontaktinformation du behöver, på din biljett.

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT
Medeltemperatur C 20 22   26 28 29 27 23
Medeltemperatur i havet C/dag 17 19  21  24 25 22 22
Genomsnitt antal soltimmar 7 8,5  8,5  10,5 10,5 9 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L H H M L

Resor till Palma Stad

  • Palma Stad

    Mallorcas huvudstad förenar citypuls med det äkta mallorkinska vardagslivet!

Dela nuvarande URL via E-mail