Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Palma Nova

Palma Nova

Palma Nova

Palma Nova är en populär badort med flera fina sandstränder och en långsträckt strandpromenad. Här erbjuder Solresor hotell och lägenheter med havsnära läge. Palma Nova ligger på Mallorcas sydkust, bara 15 km från storstaden Palma vilket gör att du enkelt kan kombinera lata dagar på stranden med shopping och nöjen i öns huvudstad. 


Fina stränder 

Palma Nova är en av Mallorcas mest kända badorter och här ligger hotell och nöjen i direkt anslutning till ortens finkorniga sandstränder. Stränderna ligger skyddade i bukter som omges av pinjeklädda kullar och sammanbinds av en havspromenad som leder ända bort till den bar- och nöjestäta grannorten Magaluf. 


Nöjesmetropol

Under sommaren lever Palma Nova upp till en riktig nöjesmetropol, med ett stort utbud av barer och nattklubbar. Den ungdomliga publiken njuter av sol och bad och byns nattliv som ofta pågår till långt in på småtimmarna. Vår och höst är Palma Nova lugnare och då finns det också större möjligheter att semestra i en avkopplande miljö. 


All inclusive och strandläge

Flera av Solresors hotell ligger längs havspromenaden så att du bara behöver korsa en smal gata för att komma till stranden. Några av hotellen erbjuder all inclusive, vilket ger en extra prisvärd semester. Välj mellan vuxenhotellet Bahía Palma Nova, prisvärda Tropico Playa eller nyrenoverade Hawaii Mallorca. Lägenhetshotellet Hawaii Torrenova passar för familjer som vill bo i rymliga lägenheter med havsutsikt. 


Portals Nous och Puerto Portals

Några kilometer bort ligger kustsamhället Portals Nous och den välbesökta yachthamnen Puerto Portals. Marinan är ett populärt utflyktsmål både för mallorkiner och tillfälliga besökare. Här kan du flanera i folkvimlet längs kajen och beskåda båtarna som lagt till. I anslutning till marinan finns ett varierat restaurangutbud. Från uteserveringarna har du utsikt över flanörstråket längs kajen. Ett ställe att synas och bli sedd! 


En resa med citypuls i Palma 

En resa till Palma med lokalbussen tar ungefär en halvtimme. I Palma kommer du nära det mallorkinska vardagslivet. Här känns atmosfären mycket spansk och tapasbarerna ligger tätt. Passa på att shoppa skor, väskor och kläder - utbudet är av världsklass! Avnjut en ”café con leche” på någon av de många uteserveringarna och gör därefter ett besök i stadens landmärke - den mäktiga 1300-talskatedralen La Seu. 


Spela golf under semestern 

För dig som vill spela golf under resan är läget i Palma Nova utmärkt. Golfbanorna Poniente och Bendinat ligger i området och inom en halvtimmes bilresa finns ytterligare fem banor. Glöm inte att boka Solresors prisvärdagreenfeepaket innan resan till Mallorca. 


Hyr en bil 

När du vilat ut några dagar på stranden kanske du är sugen på att uppleva något nytt? För allra största frihet rekommenderar vi en eller ett par dagar med hyrbil. Från Palma Nova är det lagom avstånd för en dagsutflykt till Mallorcas bergiga västkust eller till ostkustens skyddade badvikar.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Läs mer här »

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om Mallorca innan resan.

Läs mer här »

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Dela nuvarande URL via E-mail