Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Alcudia

Alcudia

Alcudia

Resor med charter till Alcudia - ett semesterparadis för många sol- och baddyrkande svenskar. Den 14 km långa sandstranden lockar med turkosklart och badvänligt långgrunt vatten. 

Härligt badliv

Området närmast hamnen - Puerto de Alcudia - sjuder av aktivitet under sommarmånaderna. Här finns ett stort och varierat restaurangutbud som erbjuder såväl spanska tapas som ett mer internationellt kök. Längs strandpromenaden samsas flanörer och badsugna om utrymmet under de skuggande palmerna. Nere på den kritvita, breda sandstranden är dagarna fyllda av intensivt badliv. Lite längre österut, vid det attraktiva strandavsnittet Playa de Muro, är atmosfären lite mer avslappnad och fridfull. 

Medeltida bykärna

Ett par kilometer in i landet ligger Alcudias äldre bykärna som omges av en stadsmur från 1300-talet. Här kan du söka skugga i de trånga gränderna som kantas av medeltida bebyggelse. Flera dagar i veckan är det marknad och då kan du köpa färsk frukt, kryddor och mallorkinskt hantverk. 

Puerto Pollensa

I den angränsande havsbukten ligger eleganta Puerto Pollensa som måste upplevas på en resa till Alcudia. Detta är en vacker badort med spansk atmosfär och många restauranger som serverar typiskt mallorkinsk mat. Stranden är precis som i Alcudia, vitkornig och långgrund. Slå dig ner på något av caféerna längs den palmkantade strandpromenaden och bara njut av den härliga utsikten! 

Utflykter

Från Alcudia erbjuder vi flera guidade utflykter. Ta med familjen till Marineland och Western Park i utanför Palma eller åk med oss till Drakgrottorna utanför Porto Cristo på Mallorcas östkust. Under sommaren är det många som väljer att följa med Robinson-båten till kustens små badvikar för att bada och snorkla. 
Här kan du läsa mer om våra utflykter du kan göra på din resa till Alcudia. 

Boka all inclusive i Alcudia

I Alcudia erbjuder Solresor flera all inclusive-hotell där du får en extra prisvärd semester. På Hotel Piscis bor du centralt i Port de Alcudia. Alcudia Garden har ett läckert poolområde och erbjuder ett stort antal aktiviteter för både vuxna och barn. På Eden Lago bor du i rymliga lägenheter och har en kort promenad till stranden. 

Hyr en bil

När du vilat ut några dagar på stranden kanske du är sugen på att uppleva något nytt? För allra största frihet rekommenderar vi en eller ett par dagar med hyrbil. Från Alcudia är det lagom avstånd för en dagsutflykt till Formentors dramatiska havsklippa eller västkustens kuperade landskap och små bergsbyar. 

Hotell i Alcudia

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Läs mer här »

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om Mallorca innan resan.

Läs mer här »

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Dela nuvarande URL via E-mail