Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Thailand

Thailand är ett populärt resmål hos golfspelare världen över och i semesterorten Hua Hin finns de mest klassiska banorna. Många av golfbanorna har designats av berömda golfspelare och standarden är känd för sin toppklass och fingertoppskänsla för service. Reser du med Solresor till Thailand kan vi erbjuda sex golfbanor i världsklass i Hua Hin. Här finns både nya golfbanor, klassiska och banor som passar alla nivåer. Du kommer definitivt inte bli besviken på en golfrunda i Thailand.

Klimatet är perfekt, speciellt i de svalare perioderna. De flesta golfbanor behöver inte bevattnas eftersom regnvatten från regnperioden samlas i stora vattenreservoarer.

Golf i Thailand håller hög standard - både på banorna och på hotellen. Det finns få platser i världen som har samma servicenivå som här. De flesta hotellen ligger 15–20 minuter från närmsta golfbana. När du bokar en resa med golf till Thailand ingår förbokade starttider och hos de flesta flygbolag ingår golfbagen i den tillåtna bagagevikten. Överstigs bagagevikten tillkommer en kostnad. Läs mer på respektive flygbolag.
När du inte spelar golf finns det mycket att uppleva. Slappna av på den vackra stranden, njut av hotellets faciliteter eller passa på att göra en utflykt.

Golfbanor

Royal Hua Hin GC

Spela golf på Thailands allra första golfbana! Royal Hua Hin GC öppnades 1924 och designades av den skotska järnvägsingenjören A.O Robbins. Banan har många drag av en traditionell brittisk golfbana och är en riktig pärla att spela på. Royal Hua Hin, som även är en mästerskapsbana, är lagom utmanande med väl utplacerade bunkrar och knepiga doglegs. Med fantastisk utsikt över Thailandsbukten och Hua Hins stadsmiljö får du en riktigt trevlig golfupplevelse. 

Palm Hills GC

Med kuperade bergsområden, breda fairways och utsikt över havet har golfklubben Palm Hills ett unikt golfläge i Hua Hin. Banans omgivningar ger verkligen en känsla av linksgolf. De bästa hålen – 10:an och 11:an – bjuder på fantastisk havsutsikt. I det stora hela är Palm Hills en bana som sätter dina färdigheter på prov och ett tips är att se upp för de speciella frangipaniträden och trillingblomsnåren – de utgör extra hinder på banan.   

Springfield GC

En av Hua Hins mest populära banor! Springfield GC har designats av Jack Nicklaus och här finns fem olika tees att välja på. Vad som gjort Springfield GC så omåttligt populär är just variationen som passar spelare på alla nivåer. Är du låghandicapare och letar efter en ordentlig utmaning ska du välja att spela från bakre tee, om du är modig nog. Från bakre tee blir banan 6,4 kilometer lång och sätter verkligen dina färdigheter på prov. 

Black Mountain GC

Black Mountain GC nämns ofta som Thailands bästa bana och invigdes 2007. Här möter du en rolig bana i toppklass med breda fairways och sex olika utslagsplatser. Mästerskapsbanan har 27 hål och de många utslagsplatserna gör att bollen är lätt att hitta. Flera tees och möjligheter till utmanade flaggplaceringar gör att banan kan växla svårighetsgrad. Black Mountain GC är känd för sin fina service som gör att många, speciellt svenskar, gärna återkommer. 

Banyan GC

Banyan GC är en flexibel bana som gör det enkelt för dig att utforma rundan. Här finns sex olika tees fast det går inte att undvika vattenhindren eller bunkrarna för att komma in med en låg score. Banyan GC utmärker sig för att den passar alla nivåer. 12:e hålet är en riktig utmaning eftersom du spelar 558 meter uppför. Ju mer du närmare dig slutet på banan desto rikare belöning i form av panoramavyer får du.  

Sea Pine GC

Vill du spela golf på en riktigt utmanade bana ska du välja Sea Pine GC. Banan är specialdesignad just för att testa alla dina färdigheter. Inte bara dina fysiska förmågor sätts på prov – här gäller det även att ha koll på vinden.  Sea Pine är en parkbana men banans första sex hål påminner mer om en linksbana. Hål 12 är svårast, en förrädisk bunker ligger mitt på fairway och det finns många strategiska val att göra. Vill du ha en klurig bana är det Sea Pina du ska välja. 

Dela nuvarande URL via E-mail