Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Kenya-Claus bästa safaritips

Claus Jensen, även känd som Kenya-Claus, är mannen som har svaren på de allra flesta frågor som rör safari i Afrika. Kenya-Claus har bott över 18 år i Afrika och tillbringat mer än fem år på savannen. Claus är vår danska destinationschef i Afrika.

1. Var är rätt område och rätt tidpunkt?

Be alltid din resesäljare om råd om var det rätta stället är. Afrikas djur flyttar på sig och migrationer sker på olika tidpunkter.

2. Lägg på lite extra och få ett perfekt läge

Visst går det att komma iväg på en safariresa för en billig peng men upplevelserna blir större om du betalar lite mer. En del lodger kan ligga precis vid ett vattenhål – ett idealiskt läge för dig som vill se djuren i sina rätta element.

3. Förberedelser

Läs på om djuren innan du reser iväg. Köp också en bra kikare, om du inte redan har en (det finns att låna också), som kommer förhöja din upplevelse på savannen.

4. Planera safarin

Se till att du upplever många olika landskap och områden under din safariresa. Stäpper, savanner, kratrar och sjöar bildar olika hem för alla möjliga djur.

5. Avsluta med sol och bad

Efter en resa fylld med äventyr och mäktiga upplevelser är det skönt att kunna avsluta med ren och skär avslappning. Många av bitarna brukar falla på plats när du kopplar av vid en strand. Det finns inget bättre sätt att avsluta en resa på, enligt Claus.


  

Dela nuvarande URL via E-mail