Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf

Safari i Kenya

Res på safari i Kenya. Här finns allt från snöklädda bergstoppar, brusande floder, vacker och lummig regnskog till miljontals fantastiska djur på de oändliga grässavannerna. Det är inte bara djur- och naturlivet som lockar – vid Mombasas kustlinje ligger milslånga paradisstränder och färggranna korallrev som bjuder in till ett härligt semesterliv. En resa till Kenya ger dig minnen för livet. Upplev ”the big five” i ett av världens bästa safariland!

Perfekt resmål – året runt

Kenyas geografiska läge, med ekvatorn som skär rakt igenom, ger landet ett utmärkt klimat året runt. Högländerna är svalare och längs kusten kan du njuta av soliga dagar oavsett årstid. Med ett perfekt klimat, temperatur och varierat landskap innebär det att Kenya är ett av världens bästa länder för safari. 

De berömda slätterna

Masai Maras grässavanner, Samburus halvöken, Tsavos röda elefanter, fågellivet vid de många sjöarna, de lummiga regnskogarna – Kenya är fullt av spännande områden som bara väntar på att få utforskas. Oavsett vilken plats som är målet för din vistelse kan du vara säker på att du kommer få uppleva det rika djurlivet.

Bo mitt på savannen

När du reser på en safari med Solresor kan du vara säker på att få upplevelser för livet. Våra lodger ligger mitt på savannen vilket innebär att du kommer verkligt nära Afrikas vilda djur.

Strandliv är viktigt

Ett perfekt avslut efter en resa med mäktiga upplever är att slappna av vid någon av de kritvita stränderna som finns längs kusten. Här är livet verkligen gott och ett bättre sätt att smälta alla upplevelser är svårt att finna.


Upplev ”the big five” i världens kanske bästa safariland!

Kenya erbjuder en oändlig mängd upplevelser. Naturen är varierad med ett rikt djur- och fågelliv i olika landskap. Här finns allt från snöklädda bergstoppar, brusande floder, vacker och lummig regnskog till miljontals fantastiska djur på de oändliga grässavannerna. Det är inte bara djur- och naturlivet som lockar – vid Mombasas kustlinje ligger milslånga paradisstränder och färggranna korallrev som bjuder in till ett härligt semesterliv. En resa till Kenya ger dig minnen för livet.

Tsavo nationalpark

Tsavo East och West bildar tillsammans en av Kenyas största nationalparker. Landskapet är vackert varierande med klippor, platta slätter med och baobabträd. De stora avstånden gör det möjligt att se många djurarter inklusive de tre stora afrikanska kattdjuren (lejon, leopard och gepard). Leoparden är vanligast i West Tsavo, som också är ett av de mest elefantrika områdena i världen. Chansen att träffa många av dem är riktigt bra. Just i Tsavo är elefanterna kända för sin rödaktiga färg som kommer från marken (elefanterna gillar att rulla sig i jorden). I Tsavo finns ett stort djurliv. Mzima-källorna är ett populärt utflyktsmål under en safari och här kan du se flodhästar i vattnet. Intill Tsavo ligger det privata safariområdet vid Taita Hills. Endast gäster som bor i områdets Salt Lick Game Lodge och Taita Hills Lodge kan ha en safari här.

Våra safaris i Kenya

Praktisk information om Kenya

Pass och visum

Vi vill göra dig uppmärksam på att det krävs visum för inresa till Kenya. Viseringen kan sökas på följande länk. Priset är för närvarande 51 USD. (januari 2018). Det går även att lösa visum på Kenyas flygplats. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av dessa avgifter. Kontrollera i god tid före avresan att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Solresor ansvarar inte för följderna om du som resenär saknar giltigt pass. För dig som inte bor i Sverige eller inte är svensk medborgare kan andra inresebestämmelser gälla, kontakta din eller Kenyas ambassad.

Plast- och plastpåsar

Från och med augusti 2017 är det olagligt att importera eller använda plastpåsar i Kenya. Lagen infördes för att skydda miljön och gäller för alla sorters plast. Plastpåsar konfiskeras och kan ge böter. Packa därmed ner andra alternativ som exempelvis tygpåsar.

Flygbolag

Vilket flygbolag du reser med och hur mycket bagage du får ta med står angivet på din biljett. Vi använder oss av olika flygbolag och vanligast är att vi använder Turkish Airlines. Du kan då räkna med att det är ett flygbyte i Istanbul.

Bagage

Bagagevikt skiljer sig från flygbolag till flygbolag. Oavsett hur mycket bagage du får ta med, rekommenderar vi att du väljer en mjuk väska som är enkel att ta med på safari. Ska du resa på safari med sol och bad kan det vara en god idé att ha två väskor. Den ena väskan kan nämligen låsas in på strandhotellet under tiden du är ute på safari. Tänk på att packa lagom och begränsa ditt bagage. Allt för stora väskor i bilen hindrar möjligheten att få ut det bästa av en safariupplevelse eftersom det ofta kommer tillfällen då du ställer dig upp för att spana efter djuren. Vi rekommenderar att ditt handbagage är en praktisk väska som du kan ta i bilen när vi är på safari till kikare, fotoutrustning, extra varm tröja och liknande.

Ankomst till Kenya

Vi flyger till Mombasa, Moi International Airport.

Tidsskillnad

+ Två timmar tidsskillnad (vintertid)

Kontant och betalkort

I Kenya används kontanter i en stor utsträckning. Valutan heter shilling och förkortas KES. 100 KES motsvarar cirka 9 kronor (maj 2018). Valutan kan köpas i Sverige. Vi rekommenderar att du tar med USD i reserv. Kort accepteras på de flesta hotell, restauranger och i vissa butiker. Uttagsautomater finns i städer och på en del hotell.

Vaccinationer

Krav och rekommendationer rörande vaccination är föränderlig information. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral angående nödvändiga vaccinationer inför resan.

Dricks

Det har i många länder blivit kutym att lämna dricks och som resenär får man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor och kypare förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricksen. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagande av god service. Vi kan inte avskaffa drickssystemet men våra reseledare ger råd om vilken summa som är lämplig för olika tjänster.
En fingervisning är cirka 8 till 10 USD per dag/person till din safarichaufför. Dricks kan lämnas både i USD och KES. Vid strandhotellen räknas alltihop in på ett kvitto som du betalar vid utcheckning, det innebär att du inte behöver ge dricks vid varje köp. En rekommenderad summa för dricks under en rundresa är totalt cirka 150 USD per person.

Klimat och klädsel

Ekvatorn skär rakt genom Kenya och medför en mycket stark sol, inte minst vid havet. Försiktighet bör vidtas och hög solskyddsfaktor, solglasögon och en lättare huvudbonad rekommenderas. Generellt är klädstilen i Östafrika informell och avslappnad. På hotellen är det dock ofta kutym för män att bära långbyxor vid middag och inte shorts. Safarideltagare bör uppmärksamma att även om dagarna ofta är mycket varma och soliga kan morgnar och kvällar vara kyliga i de höglandsområden som besöks. Tänk också på att packa ner kläder som går i naturliga färger inför en safari. Glöm inte heller bekväma och väl ingångna skor samt badkläder eftersom flera safarilodger erbjuder pool. Det kan finnas stora skillnader på ebb och flod längs kusten. Badskor är att föredra med tanke på koraller.

Elektricitet

I Kenya är elektriciteten på 240 V, det innebär att stickkontakt av modell G används. Du behöver en adapter med dig. Hotellreceptioner har oftast adapter som du kan låna.

Försäkring

Vi rekommenderar att du tecknar en heltäckande reseförsäkring. De rundresor vi erbjuder innebär andra förutsättningar jämfört med en resa till en traditionell charterdestination. Genom en heltäckande reseförsäkring som Solresor erbjuder har du en försäkring som innehåller de moment som är viktiga på den typen av resa och som kan vara mindre täckt i en hemförsäkring, såsom:
• Täckning av privat sjukvård - utan att försäkringsbolaget behöver godkänna i förväg. Den allmänna sjukvården kan vara bristfällig på en del av de platser vi besöker
• Täckning av alla våra aktivitetsmoment
• Invaliditetsskydd
Kontakta gärna oss då vi har ett nära samarbete med Gouda Reseförsäkring.

  

Dela nuvarande URL via E-mail