Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Safari i Kenya

Res på safari i Kenya. Här finns allt från snöklädda bergstoppar, brusande floder, vacker och lummig regnskog till miljontals fantastiska djur på de oändliga grässavannerna. Det är inte bara djur- och naturlivet som lockar – vid Mombasas kustlinje ligger milslånga paradisstränder och färggranna korallrev som bjuder in till ett härligt semesterliv. En resa till Kenya ger dig minnen för livet. Upplev ”the big five” i ett av världens bästa safariland!

Perfekt resmål – året runt

Kenyas geografiska läge, med ekvatorn som skär rakt igenom, ger landet ett utmärkt klimat året runt. Högländerna är svalare och längs kusten kan du njuta av soliga dagar oavsett årstid. Med ett perfekt klimat, temperatur och varierat landskap innebär det att Kenya är ett av världens bästa länder för safari. 

De berömda slätterna

Masai Maras grässavanner, Samburus halvöken, Tsavos röda elefanter, fågellivet vid de många sjöarna, de lummiga regnskogarna – Kenya är fullt av spännande områden som bara väntar på att få utforskas. Oavsett vilken plats som är målet för din vistelse kan du vara säker på att du kommer få uppleva det rika djurlivet.

Bo mitt på savannen

När du reser på en safari med Solresor kan du vara säker på att få upplevelser för livet. Våra lodger ligger mitt på savannen vilket innebär att du kommer verkligt nära Afrikas vilda djur.

Strandliv är viktigt

Ett perfekt avslut efter en resa med mäktiga upplever är att slappna av vid någon av de kritvita stränderna som finns längs kusten. Här är livet verkligen gott och ett bättre sätt att smälta alla upplevelser är svårt att finna.


Upplev ”the big five” i världens kanske bästa safariland!

Kenya erbjuder en oändlig mängd upplevelser. Naturen är varierad med ett rikt djur- och fågelliv i olika landskap. Här finns allt från snöklädda bergstoppar, brusande floder, vacker och lummig regnskog till miljontals fantastiska djur på de oändliga grässavannerna. Det är inte bara djur- och naturlivet som lockar – vid Mombasas kustlinje ligger milslånga paradisstränder och färggranna korallrev som bjuder in till ett härligt semesterliv. En resa till Kenya ger dig minnen för livet.

Tsavo nationalpark

Tsavo East och West bildar tillsammans en av Kenyas största nationalparker. Landskapet är vackert varierande med klippor, platta slätter med och baobabträd. De stora avstånden gör det möjligt att se många djurarter inklusive de tre stora afrikanska kattdjuren (lejon, leopard och gepard). Leoparden är vanligast i West Tsavo, som också är ett av de mest elefantrika områdena i världen. Chansen att träffa många av dem är riktigt bra. Just i Tsavo är elefanterna kända för sin rödaktiga färg som kommer från marken (elefanterna gillar att rulla sig i jorden). I Tsavo finns ett stort djurliv. Mzima-källorna är ett populärt utflyktsmål under en safari och här kan du se flodhästar i vattnet. Intill Tsavo ligger det privata safariområdet vid Taita Hills. Endast gäster som bor i områdets Salt Lick Game Lodge och Taita Hills Lodge kan ha en safari här.

Dela nuvarande URL via E-mail