Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Mallorca erbjuder ett klassiskt medelhavsväder av högsta kvalitet. Här är det somriga temperaturer från början av maj till slutet av oktober och du kan planera din semester efter den temperatur som du önskar. Om du vill ägna dagarna åt skön avslappning med sol och bad är högsäsongen, från juni till augusti, allra bäst.  Vill du utforska omgivningarna är för- och sensommar bäst, speciellt om du vill ägna dig åt de många sportaktiviteter som finns på ön! 

Medeltemperatur på Mallorca

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

14 15 17 19 22 25 29 29 26 23 18 15
6 6 7 9 12 16 19 20 18 14 10 8
15 14 14 15 17 21 24 25 24 22 19 16

 DAG     NAT     HAV

Perfekt väder för aktiviteter under vår och höst
Mallorca, en av våra populäraste semesteröar i Medelhavet, har ett variationsrikt utbud året runt. Frodig grönska, kuperad terräng, smaragdfärgade badvikar och solvarma stränder lockar många skandinaver som vill ha en skön semester. I början av säsongen, när värmen ännu inte tagit fart, är vädret på Mallorca utmärkt för aktiviteter som vandring, cykling, shopping och mycket mer. I maj ligger temperaturen runt 22 grader och den fortsätter sedan att stiga till riktig högsommarvärme i juni och fram till augusti. 

Sportaktiviteter passar även bra under sensommaren – i slutet av september och oktober. Under högsäsong är det oftast för varmt men morgontimmarna är perfekta för en joggingrunda eller en tur på cykel.

Vädret på Mallorca inbjuder till skön sommarsemester
I juni börjar temperaturen sakta men säkert att röra sig uppåt och det är nu idealiskt att resa på en sol- och badsemester. Ända fram till september finns värme i såväl luft som hav och medeltemperaturen under sommarmånaderna ligger runt 28 grader. Juli och augusti är som varmast med temperaturer som lätt kryper över 30 grader. Den badsugne kan glädja sig åt temperaturer på 25 grader i vattnet, eller till och med några grader över, beroende på andra beroende rådande väderförhållanden.

 

Dela nuvarande URL via E-mail