Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Puerto Pollensa

Puerto Pollensa

Puerto Pollensa

Puerto Pollensa - eller Port de Pollença som byn benämns på mallorkinska - är för många Mallorcas vackraste badort. Här blandas mindre hotell med vanliga bostadsområden och atmosfären är genuint spansk.

Elegant badort

Puerto Pollensa ligger mycket naturskönt längst inne den vidsträckta havsbukten med samma namn. Byn ligger vid foten av den mäktiga och bergsprydda Formentorhalvön. Här semestrar du i en relativt lugn och vacker miljö med spansk atmosfär. Puerto Pollensa är känd för sina högklassiga restauranger som framför allt serverar typiskt mallorkinsk mat. Den stilfulla strandpromenaden utgör en naturlig mötesplats både för tillfälliga besökare och byns invånare. Här kan du med fördel slå dig ner på något av caféerna och bara njuta av den härliga utsikten!


Lång sandstrand och fina badvikar

En vitkornig och långgrund sandstrand breder ut sig längs hela den sex kilometer långa Pollensabukten. I utkanten av byn samlas vind- och kitesurfare då vindförhållandena ofta är fördelaktiga. Längre in i bukten är havet lugnare och badplatserna mer skyddade från vågor och vind. Från hamnen i Puerto Pollensa kan du ta dig med badbåt till några av Formentorhalvöns mest omtalade och svåråtkomliga badvikar.


Ta bussen till Alcúdia

Bara en mil söder om Puerto Pollensa breder den omtalade Alcudiastranden ut sig. I Puerto de Alcúdia råder en internationell atmosfär och här sjuder strandpromenaden av liv från tidig morgon till fram på småtimmarna. Under dagtid tar du dig enkelt till Alcúdia med lokalbussen – restid ca 15 minuter!


Medeltida bykärna 

Ett par kilometer in i landet ligger Alcúdias äldre bykärna som omges av en stadsmur från 1300-talet. Här kan du söka skugga i de trånga gränderna som kantas av medeltida bebyggelse. Flera dagar i veckan är det marknad och då kan du köpa färsk frukt, kryddor och mallorkinskt hantverk. 


Utflykter

Från Puerto Pollensa erbjuder vi flera guidade utflykter. Ta med familjen till Marineland och Western Park utanför Palma eller åk med oss till Drakgrottorna utanför Porto Cristo på Mallorcas ostkust. Under sommaren är det många som väljer att följa med Robinson-båten som utgår från grannorten Alcúdia. Då får du besöka flera av kustens små badvikar för att bada och snorkla.


Hyr en bil 

När du vilat ut några dagar på stranden kanske du är sugen på att uppleva något nytt? För allra största frihet rekommenderar vi en eller ett par dagar med hyrbil. Från Puerto Pollensa är det lagom avstånd för en dagsutflykt till Formentors dramatiska havsklippa eller västkustens kuperade landskap och små bergsbyar. 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Läs mer här »

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om Mallorca innan resan.

Läs mer här »

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Dela nuvarande URL via E-mail