Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Palma Stad

Palma Stad

Palma Stad

Res med charter till fantastiska Palma! Mallorcas huvudstad Palma är en storstad som har mycket att erbjuda sin besökare. Här finns en medeltida stadskärna med mysiga trånga gränder och små torg, en katedral från 1200-talet och en stor marina som kantas av en långsträckt havspromenad. Det rika utbudet av restauranger, shopping och sandstränder lockar både lokalbor, turister och det internationella jetsetet!

En resa med citypuls

I Palma kommer du nära det mallorkinska vardagslivet. Här känns atmosfären mycket spansk och tapasbarerna ligger tätt. Passa på att shoppa skor, väskor och kläder - utbudet är av världsklass! Avnjut en ”café con leche” på någon av de många uteserveringarna och gör därefter ett besök i stadens landmärke - den mäktiga 1200-talskatedralen La Seu.

Storstad med bad
Palmas havspromenad sträcker sig från citykärnan längs den fyra kilometer långa marinan ut till shoppingcentret Porto Pi. På sommaren öppnar flera barer och utomhusdiskotek längs hamnpromenaden. Om du vandrar österut, kommer du till stadens strand och den pittoreska fiskehamnen Portitxol. Med lokalbuss når du flera av Mallorcas populära badorter, bland dem Cala Mayor, Palma Nova och Playa de Palma.

Trendigt på krogen
I Palma finns ett varierat restaurangutbud. Ät en enkel lunch bestående av välsmakande tapas, njut av en trerätters på en uteservering eller boka bord på någon av stadens gourmetkrogar.  Nöjeslivet i Palma är spanskt, vilket innebär att det startar sent. Barer och diskotek fylls först efter midnatt.

Jetsethamnen Puerto Portals 
En mil väster om Palma, ligger kustsamhället Portals Nous och den välbesökta yachthamnen Puerto Portals. Marinan är ett populärt utflyktsmål både för Palmabor och öns tillfälliga besökare. Här kan du flanera i folkvimlet längs kajen och beskåda båtarna som lagt till. I anslutning till marinan finns ett varierat restaurangutbud. Från uteserveringarna har du utsikt över flanörstråket längs kajen, ett ställe att synas och bli sedd!

Spela golf
För dig som vill spela golf under resan är läget utmärkt: inom en halvtimmes bilresa finns sju banor att välja mellan. Glöm inte att boka Solresors prisvärda greenfeepaket innan resan till Mallorca.

Hyr en bil 
Efter några dagar i storstaden kanske du är sugen på att uppleva något nytt? För allra största frihet rekommenderar vi en eller ett par dagar med hyrbil. Från Palma kan du göra en dagsutflykt till ostkustens orörda badvikar eller till någon av byarna längs Mallorcas bergiga västkust.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Läs mer här »

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om Mallorca innan resan.

Läs mer här »

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Dela nuvarande URL via E-mail