Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta och väder Palma Nova

Fakta och väder Palma Nova

Läge:
Palma Nova ligger på Mallorcas sydkust, ca 15 km väster om Palma. Avstånd från flygplatsen är 25 km.

Transfer:
Från Palmas flygplats tar det ca 35 min till Palma Nova. Tidsangivelsen avser restid till första hotellstopp. Vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Sport:
Stort utbud av strand- och vattensporter såsom volleyboll, vindsurfing, segling, paragliding, vattenskidor, dykning m.m. Minigolf, tennis, squash och gym. Närhet till ett flertal fina golfbanor.

Miljö:
Palma Nova är en väl utbyggd turistort belägen i anslutning till tre fina sandstränder. Här finns ett stort antal hotell, affärer, restauranger, barer och nöjesställen. De tre stränderna sammanbinds av en trevlig strandpromenad.

Stränder:
Tre långsträckta, fina sandstränder med vit, finkornig sand.

Nöjesliv:
Stort utbud av restauranger, barer, diskotek och dansställen. Intensivt nattliv under sommarmånaderna. I grannorten Portals Nous (ca 4 km) ligger jetsethamnen Puerto Portals, med ett exklusivt restaurang- och barutbud. Nattlivet i Palma stad har lokal prägel.

Kommunikationer:
Lokalbuss till grannorten Magaluf och till Palma. Restid till Palma ca 40 min med buss. Taxi är relativt billigt. Hyril kan förbokas från Sverige till flygplats/hotell eller hyras på plats genom din reseledare.

Turistskatt:
Från och med den 1 juli 2016 införs obligatoriskt turistskatt på Mallorca. Ett beslut som är taget av de lokala myndigheter och betalas direkt av gästen till hotellet vid incheckning. Priserna är satta utifrån officiell hotellkategori och vistelselängd.

Följande skattesatser gäller:
Hotell/lägenhet med 1-3 stjärnor: 2,2 €
Hotell/lägenhet med 4 stjärnor: 3,3 €
Hotell/lägenhet med 5 stjärnor: 4,4 €

Priserna gäller per person och natt, från 16 år och på de åtta första nätterna. Från den nionde natten och framåt erhålls 50 % rabatt.

Reseledarservice
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med Solresors resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand, utan reseledarservice.

På Mallorca erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter möts du Solresors reseledare på flygplatsen. De ger dig information om kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa, finns den kontaktinformation du behöver, på din biljett.

 

 

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT
Medeltemperatur C 20 22   26 28 29 27 23
Medeltemperatur i havet C/dag 17 19  21  24 25 22 22
Genomsnitt antal soltimmar 7 8,5  8,5  10,5 10,5 9 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L H H M L

Resor till Palma Nova

Dela nuvarande URL via E-mail