Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Allt du behöver veta om Mallorca

Allt du behöver veta

Läge:
Den största av de fyra bebodda öarna i ögruppen Balearerna i Medelhavet, ca 20 mil söder om Barcelona och ungefär lika långt norr om den nordafrikanska kusten. Yta ca 3.625 km².

Transfer:
Från Palmas flygplats tar det ca 1 timme till Alcúdia/Puerto Pollensa, ca 40 min till Santa Ponsa, ca 35 min till Palma Nova/Portals Nous, ca 30 min till Palma/Cala Mayor och ca 20 min till Playa de Palma. Tidsangivelserna avser restid till första hotellstopp i respektive ort. Vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Befolkning:
Ca 780 000 bofasta invånare, varav ca 380 000 i huvudstaden Palma.

Tid:
Samma som i Sverige.

Stränder och bad:
Ett mycket stort, bra och varierat utbud av fina vita sandstränder. Totalt ca 75 stränder av varierande storlek från vidsträckta Alcúdiastranden i norr och Es Trenc i söder, till de många idylliska badvikarna på ostkusten.

Restauranger:
Ett i det närmaste obegränsat utbud av restauranger. Utsökta lokala specialiteter. Medelhavsköket dominerar, men ett internationellt kök ifrån hela världen finns väl representerat.

Nöjesliv:
Rikt och varierat nöjesliv med stort utbud av barer och dansställen i främst Alcúdia, Palma Nova/Magaluf och i huvudstaden Palma.

Sport:
Golf (totalt 19 banor på ön), cykling, tennis, squash, ridning, dykning, snorkling, segling, diverse typer av vattensporter m.m.

Kommunikationer:
Väl utbyggt nät av lokalbussar mellan orterna på ön. 2 tåglinjer: Palma-Inca samt Palma-Sollér. Båtlinjer till grannöarna Menorca och Ibiza samt till Barcelona, Valencia och Dènia på fastlandet.

Hyrbil:
Hyrbil kan förbokas från Sverige till flygplats/hotell eller hyras på plats genom din reseledare.

Turistskatt
Den 1 juli 2016 infördes obligatoriskt turistskatt på Mallorca. Ett beslut som är taget av de lokala myndigheterna och betalas direkt av gästen till hotellet vid incheckning. Priserna är satta utifrån officiell hotellkategori och vistelselängd. 

Följande skattesatser gäller:
Hotell/lägenhet med 1-3 stjärnor: 2,2 € 
Hotell/lägenhet med 4 stjärnor: 3,3 € 
Hotell/lägenhet med 5 stjärnor: 4,4 € 

Priserna gäller per person och natt, från 16 år och på de åtta första nätterna. Från den nionde natten och framåt erhålls 50 % rabatt.

Solresor:
Reseledarservice på flertalet hotell. Solresors reseledare når du även via vår servicetelefon (samtal och sms) och e-mail. Kontaktuppgifter får du vid ankomst.

Dela nuvarande URL via E-mail