• Cykelresor på Mallorca

Cykelresor på Mallorca

Mallorca är ett klassiskt cykelresemål och fler och fler upptäcker fördelarna med att cykla på den härliga semesterön. På Mallorca är vädret nästan alltid perfekt för en tur och längs många leder kan du stanna för att utforska flera små genuina byar och samtidigt njuta av det vackra landskapet. Det är framför allt på norra och södra Mallorca som det bästa cykelutbudet finns. I norr väljer många som vill ha tuffare cykling att cykla i bergskedjan Sierra de Tramuntana. Här får du underbar utsikt och härliga utförskörningar på slingriga serpentinvägar. Området runt Alcudia erbjuder en varierad terräng och cyklar du mer inåt land eller söderut möts du av ett jämnt underlag som passar alla!

Den södra delen av Mallorca domineras av flera cykelvänliga hotell i Playa de Palma. Här är lokalborna vana att möta cyklister och förhållandena är idealiska. Närheten till Palma, bergen, havet och det platta landskapet passar perfekt för landsvägscyklister.

Området kring Palma Nova är också populärt bland cyklister och det är framför allt de utmanande bergslederna som lockar. Palma Nova passar dig som vill ha tuff cykling i kuperad terräng.
Nedan hittar du vilka hotell som vi rekommenderar för dig som vill ha en bekväm cykelsemester på Mallorca. Vi samarbetar med cykeluthyrare och du kan även ta med din egen cykel (kostnad för specialbagage på flyg och transfer tillkommer). Kontakta oss i god tid innan avresa för att boka transfer! Läs om vilka hotell som vi rekommenderar samt trevliga cykelleder och praktisk information.

Leder

Här har vi tagit fram några förslag på leder som är uppskattade på Mallorca. Många av rutterna innehåller bergsvägar och det finns även landsvägsturer. På plats i Mallorca kan du även köpa en cykelkarta av vår samarbetspartner.


Mot vackra Lluc från Alcudia
Den här rutten tar dig från Alcudia till det vackra Lluc, ett kloster som också är ett pilgrimsmål för katoliker. Turen passar dig som är nybörjare på bergscykling likväl för dig som vill få ett smakprov av vad bergen på Mallorca har att erbjuda. Hela vägen har perfekt asfalt och rutten går längs småvägar genom Sa Pobla, vackra Büger, Campanent, LLuc, Pollenca och tillbaka till Alcudia. Läs mer här!

 

”Den kungliga etappen” från Alcudia mot Sóller och Puig Mayor
Gör en klassisk etapp på 134 kilmoteter! Den här rutten brukar kallas ”den kungliga etappen” och passar dig som gillar utmaningar. Rutten består till största del av små vägar i ett otroligt vackert landskap. Sakta men säkert börjar stigningarna i bergen och belöningen, i form av nedstigning, kommer efter Sóller. Läs mer här!


Den vackra västkusten – Från Playa de Palma, via Valldemossa och Sóller.
En mastig rutt som tar dig längs Mallorcas västkust. Snirkla genom små mysiga bergsbyar och låt benen få en härlig utmaning. Njut för fullt av vackra Valldemossa! När du väl stigit uppför bergen får du många välbehövliga pauser. Den här rutten går lika bra att cykla från Palma Nova. En tur som passar dig som är van cyklist och som samtidigt vill utforska öns västkust! Läs mer här!

Landsvägstur med utsikt! Från Playa de Palma via Lucamayor.
En trevlig tur som är plattare och passar dig som vill nöjescykla med trevliga stopp! Från Playa de Palma tar du dig till skomakarstaden Lucamayor. Här kan du göra en avstickare till berget i närheten för att få en fantastisk utsikt över östra Mallorca. Turen tar dig sedan ner mot kusten som också bjuder på oslagbara vyer. Läs mer här!

Tuff bergsrunda – från Palma Nova, via Calvià, mot Puigpunyent
Den här rutten är något kortare fast ändå ordentligt utmanande och passar dig som gillar nivåskillnader. Leden tar dig först till foten av Tramuntanabergen och till den historiska staden Calvià. Du fortsätter sedan mot bergssluttningarna där den pittoreska byn Puigpunyent ligger. Njut av det gröna landskapet och utsikten medan du tar dig tillbaka till Palma Nova. Läs mer här!

Trevlig tur!Praktisk information

Du kan välja mellan att ta med din egen cykel på resan eller hyra på plats. Vid bokningstillfället väljer du specialbagage och du behöver kontakta oss om du vill ta den med på vår transferbuss (till en kostnad på ca 7€ per väg). Flygbolagen har ofta krav på att:

  • Cykeln är förpackad i lämplig väska eller låda
  • Däcken tömts på luft
  • Pedalerna är avtagna eller vända inåt
  • Styret är vänt parallellt med ramen
  • Högst 25 kg

Läs mer på det gällande flygbolagets hemsida. 

Det går även utmärkt att hyra cykel på Mallorca. Vi samarbetar med cykeluthyraren Dandanell Bike Rental och när du bokar med Solresor får du 10 procent rabatt med en särskild kod som du får på din biljett (eller kontakta oss för att få den skickad till dig). Viktigt att tänka på är att det är stor åtgång på cyklar och vi rekommenderar dig därför att förboka i god tid. Cykellås finns att låna av cykeluthyraren och det finns möjlighet att teckna särskild försäkring.

Läs mer om cykelutbudet och särskilda villkor här. http://dandanellbikerental.com/index.php?page=home-en

Är du intresserad av att cykla i grupp? Kontakta vår gruppavdelning för mer information.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger
Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Dela nuvarande URL via E-mail