Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Can Picafort

Can Picafort

Att resa med charter till Can Picafort är en perfekt upplevelse om du vill ha bra stränder, ett centrum med lite lugnare semesterpuls än buktens huvudort Alcudia. Buktens långa sandstränder med inbjudande badvatten lämpar sig mycket bra för en avslappnande semestervistelse med mycket strandliv.

Stranden
Strandavsnittet i Can Picafort är knappt 10 km långt och sträcker sig från hamnen upp mot Alcudia. Can Picaforts stränder är inte riktigt lika långgrunda som Alcudias, men havet är oftast klart, ljusblått och mycket inbjudande för bad. I Can Picafort kan man fortfarande hitta strandavsnitt som inte är så befolkade och det går att hitta en undangömd sanddyn för lite mer lugn och ro. Många kommer också till Can Picafort för att prova på vindsurfing.

Centrum
Längs den bilfria strandpromenaden, som kan ta dig ända till Alcudia 10 km norrut, hittar du trevliga caféer, pubar, restauranger och turistbutiker. Vill du däremot få dig en liten inblick i det gamla Can Picafort så skall du bege dig till området söder om hamnen där du hittar delar av den gamla och genuina fiskeby, som Can Picafort en gång var. Här finner du också den gamla stadskärnan med bland annat posten och stadshuset.

Alcudia
Området närmast hamnen - Puerto de Alcudia - sjuder av aktivitet under sommarmånaderna. Här finns ett stort och varierat restaurangutbud som erbjuder såväl spanska tapas som ett mer internationellt kök. Längs strandpromenaden samsas flanörer och badsugna om utrymmet under de skuggande palmerna. Ta dig till hamnen i Alcudia med lokalbussen från Can Picafort (ca 30 min).

Puerto Pollensa
Norr om Alcudiabukten ligger den angränsande Pollensahavsbukten med eleganta Puerto Pollensa som gärna bör upplevas vid en vistelse i Alcudiabukten. Detta är en vacker badort med spansk atmosfär och många restauranger som serverar typiskt mallorkinsk mat. Stranden är precis som i Alcudia, vitkornig och långgrund. Slå dig ner på något av caféerna längs den palmkantade strandpromenaden och bara njut av den härliga utsikten!

Utflykter
Från Can Picafort erbjuder vi flera guidade utflykter. Ta med familjen till Marineland och Western Park i utanför Palma eller åk med oss till Drakgrottorna utanför Porto Cristo på Mallorcas ostkust. Under sommaren är det många som väljer att följa med Robinson-båten till kustens små badvikar för att bada och snorkla.

Hyr en bil
När du vilat ut några dagar på stranden kanske du är sugen på att uppleva något nytt? För allra största frihet rekommenderar vi en eller ett par dagar med hyrbil. Från Alcudia och Can Picafort är det lagom avstånd för en dagsutflykt till Formentors dramatiska havsklippa eller västkustens kuperade landskap och små bergsbyar.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Läs mer här »

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om Mallorca innan resan.

Läs mer här »

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Dela nuvarande URL via E-mail