Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Cala Vinyes

Cala Vinyes – när semestern ska bestå av lugn, ro och harmoni
Vid den lilla charmerande palmbeklädda sandstranden på Mallorcas sydvästliga del ligger den gemytliga och inbjudande semesterorten Cala Vinyes. Här kan du se fram emot en semester i avkopplande och rogivande omgivningar, ett lugnt tempo där vardagsstressen inte gör sig påmind och en härlig och genuin atmosfär. Välkommen till en semesterort på Mallorca där semestern resulterar i ny energi och laddade batterier. 

Härligt semesterliv i lugna omgivningar
I den lilla, idylliska semesterorten finns enbart ett fåtal hotell, ett begränsat antal restauranger och ett enkelt supermarket, men samtidigt erbjuder Cala Vinyes precis exakt allt det som du behöver. Ortens stora dragningskraft är nämligen just småskaligheten, rofylldheten, det lugnare tempot, lugnet och den vackra, inbjudande sandstranden. Kort sagt är Cala Vinyes den perfekta semesteroreten för dig som eftersöker en semester där du kan komma ner i varv, uppleva det äkta Mallorca och bara koppla av. 

Strandliv i Mallorcas fantastiska natur
Cala Vinyes har en vacker belägenhet på Mallorcas sydvästliga del med en enastående bukt och härlig sandstrand som bjuder in till lata dagar bestående av varm mjuk sand under fötterna, solkysst hud och behaglig skugga under någon av strandens alla vajande palmer. På stranden råder onekligen en intim och genuin och äkta atmosfär tack vare strandens mindre storlek och dess omgivningar med de klassiska låga mallorkinska klipporna. Stranden bjuder på det perfekta strandlivet och under högsäsong är det sällan trångt på stranden och överfyllt av människor. Här kan du se fram emot strandagar fria från allt för mycket stoj och hektiska vattenaktiviteter och istället lyssna till ljudet av vågorna och de svajande palmerna samt njuta av den rogivande utsikten över bukten. För en än mer avskild strandupplevelse är vår rekommendation att du besöker den mindre Cala Falcó-stranden, som ligger söder om Cala Vinyes längst in i en smal vik. 

Cala Vinays strand är perfekt för ensamresenärer, yngre och äldre par som söker lugn och ro, men också för barnfamiljer som reser med mindre barn. Vattnet här är nämligen långgrunt och tack vare strandens belägenhet inne i bukten är vattnet ofta lugnt och det blåser inte allt för hårda vindar. Här finns även en lekplats om de yngre resenärerna har extra spring i benen och inte enbart vill leka i vattnet.  

Med närhet till Magaluf och Palma Nova
Även om Cala Vinyes låter dig njuta till fullo av lugnet och rofylldheten kan det samtidigt vara skönt att inte vara allt för långt ifrån de större orterna om du skulle få känning för lite mer liv och rörelse. Cala Vinyes ligger enbart 2-3 kilometer bort från Magaluf och Palma Nova – två orter som både erbjuder ett stort utbud av nöjen. Magaluf är semesterorten känd för sitt nattliv och glada feststämning, medan Palma Nova är desto mer känd som semesteroten med den fina strandpromenaden och de många restaurangerna och caféerna. Om du vill ha ett utbud av shoppingmöjligheter, härliga restauranger och olika typer av semesteraktiviteter och nöjen kan du därmed ta ett besök till Magaluf eller Palma Nova.

Transfer
Det tar cirka 30 minuter att köra från flygplatsen till Cala Vinyes.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Läs mer här »

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om Mallorca innan resan.

Läs mer här »

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

 

Dela nuvarande URL via E-mail