Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta och väder Cala Mayor/Illetas

Fakta och väder Cala Mayor/Illetas

Läge:
Cala Mayor och Illetas är två mindre badorter belägna mitt i Palmabukten på Mallorcas sydkust. Cala Mayor är ett bostads- och turistområde i direkt anslutning till en bred badvik, ca 5 km från Palmas allra mest centrala delar. Illetas är en exklusiv förort till Palma där bebyggelsen till största delen består av villor och havsnära hotell. Illetas ligger ca 9 km från Palma. Avstånd från flygplatsen är ca 15-20 km.

Transfer:
Från Palmas flygplats tar det ca 30 minuter Cala Mayor och Illetas. Tidsangivelsen avser restid till första hotellstopp. Vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Sport:
Ett begränsat utbud av vattensporter längs stranden i Cala Mayor. Större möjligheter för beachvolleyboll, vindsurfing, vattenskidor, dykning m.m. i de närliggande badorterna Playa de Palma och Palma Nova. Minigolf, tennis, squash och gym. Ett flertal fina golfbanor finns inom 15-30 minuters bilresa.

Miljö:
Palma erbjuder storstadspuls och här finns ett flertal sevärdheter, vacker arkitektur och shopping. Cala Mayor är ett bostads- och hotellområde beläget endast 5 km från Palmas centrum. Illetas sträcker sig längs en kurvig kuststräcka med omväxlande klipp- och sandstrandsbad. Du åker stadsbuss eller taxi till Palma på ca 15-20 minuter.

Stränder:
Cala Mayor har en bred och fin badvik med vit, finkornig sand. Illetas erbjuder flera små badvikar med finkornig sand. Stränderna i Cala Mayor och Illetas är relativt långrunda. Mellan badvikarna i Illetas finns klippbad och vissa hotell har badbryggor eller en liten grusstrand.

Nöjesliv:
Palma erbjuder ett stort och varierat utbud av restauranger, barer, diskotek och nattklubbar. Nattlivet i Palma har lokal prägel och lever upp fredag- och lördagskvällar. Utmärkt restaurang- och barutbud i Puerto Portals marina, ca 9 km från Cala Mayor/Illetas. Ett mindre utbud av restauranger och barer finns i Cala Mayor och Illetas.

Kommunikationer:
Stadsbuss mellan Illetas, Cala Mayor och Palma. Från Palma finns buss- eller tågförbindelser med flertalet av öns städer. Taxi är relativt billigt. Bil kan förbokas från Sverige till flygplats/hotell eller hyras på plats genom din reseledare.

Turistskatt:
Från och med den 1 juli 2016 införs obligatoriskt turistskatt på Mallorca. Ett beslut som är taget av de lokala myndigheterna och betalas direkt av gästen till hotellet vid incheckning. Priserna är satta utifrån officiell hotellkategori och vistelselängd.

Följande skattesatser gäller:
Hotell/lägenhet med 1-3 stjärnor: 2,2 €
Hotell/lägenhet med 4 stjärnor: 3,3 €
Hotell/lägenhet med 5 stjärnor: 4,4 €

Priserna gäller per person och natt, från 16 år och på de åtta första nätterna. Från den nionde natten och framåt erhålls 50 % rabatt.

Reseledarservice
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med Solresors resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand, utan reseledarservice.

På Mallorca erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter möts du Solresors reseledare på flygplatsen. De ger dig information om kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa, finns den kontaktinformation du behöver, på din biljett.

 

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT
Medeltemperatur C 20 22   26 28 29 27 23
Medeltemperatur i havet C/dag 17 19  21  24 25 22 22
Genomsnitt antal soltimmar 7 8,5  8,5  10,5 10,5 9 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L H H M L

Resor till Cala Mayor/Illetas

Dela nuvarande URL via E-mail