Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Cala Mayor/Illetas

Cala Mayor/Illetas

De två badorterna Cala Mayor och Illetas ligger bara några kilometer från Mallorcas huvudstad Palma. Här bor du bra, ofta i direkt anslutning till en fin badvik och med storstadens utbud på nära håll. Palma har mycket att erbjuda sin besökare, såsom en medeltida stadskärna med trånga gränder och små torg, en katedral från 1200-talet och en stor marina som kantas av en långsträckt havspromenad.


En resa med citypuls 

Oavsett om du väljer att bo i Cala Mayor eller i Illetas, har du nära till Palmas centrala delar dit du reser med lokalbuss eller taxi på 10-20 minuter. I Palma stad kommer du nära det mallorkinska vardagslivet. Här känns atmosfären mycket spansk och tapasbarerna ligger tätt. Passa på att shoppa skor, väskor och kläder - utbudet är av världsklass! Avnjut en ”café con leche” på någon av de många uteserveringarna och gör därefter ett besök i stadens landmärke - den mäktiga 1200-talskatedralen La Seu.


Storstad med bad

Palmas havspromenad sträcker sig från citykärnan längs den fyra kilometer långa marinan ut till shoppingcentret Porto Pi. På sommaren öppnar flera barer och utomhusdiskotek längs hamnpromenaden. Om du vandrar österut, kommer du till stadens strand och den pittoreska fiskehamnen Portitxol. Med lokalbuss når du flera av Mallorcas populära badorter, bland dem Cala Mayor, Illetas och Palma Nova.


Cala Mayor

Där Palmas långa strandpromenad slutar, ligger den breda och sandiga badviken Cala Mayor. Här bor du i utkanten av Mallorcas huvudstad i ett strandnära bostadskvarter, bara fem kilometer väster om Palmas citykärna. Läget är optimalt om du tänkt kombinera din resa till Mallorca med sol och bad, shopping och storstadens restaurang- och nöjesutbud! 


Illetas

Illetas kan liknas vid en exklusiv förort till Palma och här ligger bebyggelsen vackert längs den kurviga kustlinjen. Vackra klippformationer och små badvikar pryder detta havsnära område. Här erbjuds bad från både klippor och små fina stränder med finkornig sand. Med stadsbuss når du Palmas absoluta centrum på ca 20 minuter.


Trendigt på krogen 

I Palma finns ett varierat restaurangutbud. Ät en enkel lunch bestående av välsmakande tapas, njut en trerätters på en uteservering eller boka bord på någon av stadens gourmetkrogar. Nöjeslivet i Palma är spanskt, vilket innebär att det startar sent. Barer och diskotek fylls efter midnatt. 


Spela golf under semestern 

För dig som vill spela golf under resan är läget i Palma Nova utmärkt. Golfbanan Bendinat ligger en knapp mil från staden och inom en halvtimmes bilresa finns ytterligare sex banor. Glöm inte att boka Solresors prisvärda greenfeepaket innan resan till Mallorca. 


Hyr en bil

Efter några dagar i storstaden kanske du är sugen på att uppleva något nytt? För allra största frihet rekommenderar vi en eller ett par dagar med hyrbil. Från Palma kan du göra en dagsutflykt till ostkustens orörda badvikar eller till någon av byarna längs Mallorcas bergiga västkust.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

All inclusive

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Läs mer här »

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om Mallorca innan resan.

Läs mer här »

Utflykter

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.

Läs mer här »

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Dela nuvarande URL via E-mail