Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • La Palma

Aktuella Erbjudanden

Om La Palma

Solresor erbjuder nu direktcharter till Kanarieön La Palma. Här möts du av vackra vyer, orörd natur och en utsökt miljö för sol, bad och avkoppling. La Palma kallas av kanarierna själva för "La Isla Bonita" - den vackra ön.
Här kan du läsa vår mini-guide om La Palma!


Bekväm direktcharter till La Palma

Solresor har nu glädjen att kunna erbjuda direktflyg till La Palma. Ön är betydligt mindre än sina mer välkända syskonöar Gran CanariaTeneriffaFuerteventura och Lanzarote, men bortsett från massturismen får du på La Palma kanariska upplevelser i högkoncentrat. Här finns naturen på alla övriga öar samlad på en enda ö - intensivare, vildare, mer exotiskt, mer orörd och bedårande vacker.

Stora naturupplevelser på "La Isla Bonita"

La Palma kallas bland kanarierna för "La Isla Bonita" och hon är verkligen vacker! Ett av La Palmas starkaste trumfkort som destination är omgivningarna. Här bjuds på storslagen natur, hissnande vackra vyer, dramatiska vulkanlandskap och trollbindande skogsområden med subtropisk lagerskog, vattenfall och porlande källor. På La Palma visar sig naturen från sin allra bästa sida. 

La Palma – här lyser stjärnhimmeln med full kraft

La Palmas stjärnhimmel är världsberömd. Öns läge, klimat och bergens höjd gör att flera internationella observatorier installerat sina teleskop just på La Palma. Främsta observatoriet finns nära Roque de los Muchachos, öns högsta topp på hela 2 426 meter, och här är ett av solteleskopen faktiskt svenskt. Det finns också flera mindre observatorier på andra delar av ön. 


Läs mer här!

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från La Palma.

Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i La Palma.

Se våra hotell här >

Våra områden på La Palma

Upplev vackra La Palma

Allt du behöver veta

Allt du behöver veta om La Palma innan resan.
Läs mer här >

Väder

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Läs mer här >

Utflykter

Ta med och ha utflykter för livet.
Se utflykter här >

Premiumresor

Läs om våra Premiumresor och inspireras inför resan.
Läs mer här >

Hotell på La Palma

Utflykter

Upplevelsepaket

Köp till vårt fantastiska utflyktspaket till ett kanonpris! 

Paketet innehåller:
• ”Norra La Palma”. Heldagsutflykt inkl. lunch
Med skandinavisktalande reseledare

• ”På safari på vattnet”. Turen tar ca. 3,5 timmar.
Med engelsktalande reseledare.

• ”Roque de los Muchachos”. Heldagsutflykt inkl. lunch
Med skandinavisktalande reseledare

Ta gärna med dig kamera, plånbok, en extra tröja och bekväma skor.

Vägledande priser:
Vuxna 1500 kr per person.
Barn under 12 år 900 kr per person.

De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination. Observera att utflyktspaketet inte kan bokas från Sol La Palma, Valle Aridane, Hacienda de Abajo och La Plantacion. 

Norra La Palma

La Palma är känd som den frodigaste och mest gröna av alla Kanarieöar och under dagens utflykt får vi själva beskåda detta.  Resan går längs slingrande bergsvägar mot ostkusten och skogsområdet Los Tilos, där du kliver av för en promenad genom den väldoftande lagerskogen. Skogen finns med på UNESCO:s lista sedan 1983 och är enligt flera experter ett av de vackraste naturområdena som finns upptaget på listan. Väl på plats är det enkelt att förstå naturens skönhet. 

Innan vi ankommer till Los Tilos besöker vi också den lilla lokala byn Las Nieves. Här får bli uppleva dne lokala stämningen coh atmosfären som genomsyrar hela La Palma. Väl här besöker vi också öns äldsta kyrka som på utsidan upplevs som liten, men när du väl kliver innanför dörrarna får du en helt annan uppfattning. 

Under vår utflykt får vi också avnjuta en välsmakande lunch innan vi gör oss redo för nästa stopp under utflykten. Denna gång stannar vi till vid Ron Aldea i byn And Andrés - även känt som öns stora romfabrik. Här får vi berättat för oss om historien bakom romen och vi får givetvis också möjlighet att smaka på dne ljuvliga drycken innan vi gör oss redo att återvända till allas respektive hotell. 

Utflykten inkluderar transport, skandinavisktalande reseledare samt lunch.  Kom ihåg att ta med dig kamera, plånbok och bekväma skor.

Heldagsutflykt inkl. lunch.

Vägledande pris:
Vuxna: 590 kr per person
Barn under 12 år: 350 kr per person

De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Roque de los Muchachos

Följ med på en heldagsutflykt där vi får ta dle av några av La Palmas allra vackraste sidor. Idag besöker vi nämligen öns högsta topp Roque de los Muchachos som utlovar en magnifik utsökt över ön känd som "La Isla Bonita".

Dagens utflykt går längs kurviga bergsvägar med flera utsiktsstopp för titta ut över Atlanten och La Palmas dramatiska landskap. Vårt första stopp gör vi när vi har kört 2.426 meter över havsnivån och har kommit fram till Roque de los Muchachos. Här får vi avnjuta den slående utsikten där vi kan ta del av såväl gröna dalar som gamla karga vulkanområden. Är vädret klart kan vi se grannöarna Teneriffa, La Gomera och El Hierro. Det är också från den här utkiksplatsen som vi kan skåda en av världens största vulkankratrar - La Caldera de Taburiente, som också är en central del när det kommer till öns utveckling under miljontals år.

Vår färd fortsätter ner längs västsidan och vi gör ett stopp för lunch på en lokal restaurang. Härefter fortsätter vi till den lokala marknaden i Mercadillo De Puntagorde där det finns flera möjligheter för att göra diverse goda inköp av lokala specialiteter. Dagens sista stopp blir härefter Mirador Del Time som är en utkiksplats över öns västliga sida.

Utflykten inkluderar transport, skandinavisktalande reseledare samt lunch. Var uppmärksam på att vid molning väder kan utsikten försämras vid Roque de Los Muchachos. Kom ihåg att ta med dig kamera, plånbok och en varm tröja för besöker vid Roque de Los Muchachos. 

Heldagsutflykt inkl. lunch.

Vägledande pris:
Vuxna: 590 kr per person
Barn under 12 år: 350 kr per person

De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Båttur längs den nordliga kusten

Att få perspektiv på hur vacker och unik La Palma är kan vara svårt, men på dagens utflykt när vi får betrakta den förtrollande ön från havet får vi möjlighet att beskåda och förstå öns iögonfallande skönhet. Följ med på en utflykt ute på den böljande Atlanten där vi får ta del av fantastiska utsikter och förhoppningsvis också valar och delfiner. 

Tillsammans seglar vi längs den nordvästra kusten där landskapet berättar om öns gamla historia skapad av alla de vulkanutbrott som har ägt rum på ön. Vi kommer nära inpå både steniga landskap, pittoreska hamnar och naturliga stränder längs vår kustväg. Därefter seglar vi ut på Atlanten för vår möjlighet att stöta på de vackra delfinerna och valarna. Båten är dessutom utrustad med en glasbotten så att du även kan titta på livet under havet medan vi seglar.

Utflykten utgår från hamnen i Tazacorte och arrangeras med engelsktalande reseledare. Utflykten pågår i cirka 2,5 timme.

Vägledande pris:
Vuxna: 510 kr per person
Barn under 12 år: 220 kr per person

Priset inkluderar transport från den aktuella uppsamlingsplatsen till vandringsturen startplats och avslut. 
De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Valar och delfiner

Följ med på ett spännande äventyr ute till havs där vi förhoppningsvis får möta några av alla de djur som lever och bor utanför La Palmas kust. Vi spendera flera härliga timmar ute på böljan den blå och när vi återvänder hem har vi - om vi har turen på vår sida, förhoppningsvis fått stöta på både valar, delfiner, sköldpaddor och ett rikt fågelliv. Utflykten är perfekt för alla åldrar och är en sann fröjd för såväl gammal som ung. Nedre däck på båten är dessutom utrustad med glasgolv för får möjlighet att stöta på en mängd olika djur under resans gång. 

Utflykten utgår från hamnen i Tazacorte och arrangeras med engelsktalande reseledare. Utflykten pågår i cirka 3,5 timme.

Vägledande pris:
Vuxna: 540 kr per person
Barn under 12 år: 270 kr per person

Priset inkluderar transport från den aktuella uppsamlingsplatsen till vandringsturen startplats och avslut. 
De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.Vandring - Nationalparken La Caldera de Taburiente

Alla som älskar att vandra ska definitivt se till att följa med på den här vandringsturen när de besöker ön La Palma. Under den här utflykten besöker vi nämligen en av öns nationalparker som bjuder på magnifika utsikter överallt vart du än vänder blicken. 

Vi startar dagen 1081 meter över vattenytan och beger oss i ett lugnt tempo nedåt mot en av världens största vulkankratrar La Caldera de Taburiente. Vulkankratern är cirka 9 kilometer i diameter, har en omkrets på 27 kilometer och några av de högsta väggarna stupar nästan 1000 meter ner i kratern. Vulkankratern i sig är en fascinerande syn likaså de vackra omgivningarna i form av vattenfall, klyftor, frodig natur och vilda blommor.

Utflykten arrangeras med engelsktalande vandringsguide. Kom ihåg att vara utrustad med bekväma skor och en extra tröja då det kan vara kallt uppe på toppen. 

Vandringen
Medelsvår vandring, ca. 16 km på 6 timmar 
Höjdskillnad under vandringen, ca. +100/-850 m
Minimumålder för utflykten: 6 år

Vägledande pris:
Vuxna: 490 kr per person
Barn under 12 år: 250 kr per person

Priset inkluderar transport från den aktuella uppsamlingsplatsen till vandringsturen startplats och avslut. 
De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Vandring i vulkanlandskap

Vi du komma nära inpå den vulkaniska aktiviteterns efterlämningar på La Palma och drömmer du om att få gå på en spektakulär vandring i vulkanlanskap med storslagna vyer? Är ditt svar JA på dessa frågor ska du följa med på vår utflylt Vandirng i vulkanlandskap. 

Vår utflykt startar vid El Pilar där vi genom en vacker tallskog börjar vår vandring och tar oss cirka 2000 meter upp. Den första delen av vandringen ät tämligen frodig, men landskapet förändras snabbt när vi når den första vulkankratern Hoya Negro. På vägen passerar vi flera kratrar som utlovar häpnadsväckande vyer, den mest berömda av dem alla är kratern vid namn Martin.

Detta är en dag som går i röda och svarta färger när vi får skåda det otroliga landskap som har tagit form efter all den lava som har fomat området under miljontals år. 

Utflykten arrangeras med engelsktalande vandringsguide. Kom ihåg att vara utrustad med bekväma skor och en extra tröja då det kan vara kallt uppe på toppen. 

Vandringen
Medelsvår vandring, ca. 17 km/ på 7 timmar 
Höjdskillnad under vandringen, ca. +500/-1200 m
Minimumålder för utflykten: 6 år

Vägledande pris:
Vuxna: 435 kr per person
Barn under 12 år: 220 kr per person

Priset inkluderar transport från den aktuella uppsamlingsplatsen till vandringsturen startplats och avslut. 
De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Vandring upp till högsta bergstoppen

La Palma är en ö som erbjuder en mängd förtrollande platser och unika upplevelser och denna utflykt är en av dem. Följ med på en otrolig vandringsutflyktsom tar utgångspunkt vid den centralt belägna bergstoppen Pico de la Cruz 2351 meter över havet där vi sedan vandrar upp till La Palmas allra högsta topp, Roque de los Muchachos.

Detta är en utflykt som är en sann fröjd för ögat. Efter den sista branta stigningen upp till toppen kan du njuta av den milsvida utsikten över hela ön och den omgivande oceanen. Vart än du tittar möts du av otroliga vyer där du omgärdas av ett hav av moln, varierande naturscener och storslagna teleskop som används vid stjärnskådning på ön. Längs vägen får du även se de branta klippväggarna som stupar 1000 m rakt ner mot erosionskratern La Caldera de Taburiente - en plats som vi också får närma oss under dagens vandring. 

Utflykten arrangeras med engelsktalande vandringsguide. Kom ihåg att vara utrustad med bekväma skor och en varm tröja då det kan vara kallt uppe på toppen. Obersevra även att vi kör en bit upp på berget med vårt transportmedel därefter vandrar vi. 

Vandringen

Medelsvår vandring, ca. 6 km på 3,5 timmar 
Höjdskillnad under vandringen, ca. +150/-300 m
Minimumålder för utflykten: 6 år

Vägledande pris
Vuxna: 455 kr per person
Barn under 12 år: 220 kr per person

Priset inkluderar transport från den aktuella uppsamlingsplatsen till vandringsturen startplats och avslut. 
De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Vandring - Vandring - La Palmas förtrollande urskog

Följ med på en oförglömlig vandringstur genom La Palmas täta och vackra urskog där vi möter storslagna naturscener och fantastiska utsikter. Vår utflykt börjar uppe i bergen vid orten Puntallana där de enorma lagerbladsträden växer överallt och skapar en härlig och vacker miljö. Vi stannar till vid Mirador Somada Alta som är en utkiksplats belägen cirka 900 meter ovanför havet och här får vi avnjuta en enaståense utsikt över nordöstra La Palma innan vi fortsätter till byn San Bartolo. Här får vi ta en paus och ladda våra energidepåer med en välsmakande lunch. Efter lunchen har vi gjort oss redo för dagens andra vandringsetapp som går till den spektakulära ravinen La Galga. Här väntar en otrolig upplevelse när vi sakta får se hur naturen och omgivningarna skiftar i sin karaktär. 

Utflykten arrangeras med engelsktalande vandringsguide. Kom ihåg att vara utrustad med bekväma skor.

Vandringen
Medelsvår vandring, ca. 11 km på 6 timmar 
Höjdskillnad under vandringen, ca. +450/-950 m
Minimumålder för utflykten: 6 år

Vägledande pris
Vuxna: 435 kr per person
Barn under 12 år: 220 kr per person

Priset inkluderar transport från den aktuella uppsamlingsplatsen till vandringsturen startplats och avslut. 
De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Vandring - The Springs

Om du önskar äventyr på programmet under din semestervecka på La Palma och kan klara av en lite mer utmanande vandringstur i vackra miljöer så är vandrinsgutflykten The Springs det rätta valet för dig. 
Vandringen börjar på 1300 meters höjd ovanför havet där vi går längs de gamla vattenkanalerna på ön. Dessa leder oss på vägen till hisnande vyer över vackra naturscener och längs vägen måste vi passera både tunnlar och andra naturliga hinder. Under dagen når vi slutligen den vackraste ravinen på La Palma där vi får avnjuta en god lunch och fylla våra energidepåer för den avslutande etappen på vår vandring. På vägen ner kan du antingen gå samma väg tillbaka eller gå in på nya, spännande äventyr i Los Tilos-skogen, som är känd som ett av öns mest spektakulära områden.

Utflykten arrangeras med engelsktalande vandringsguide. Kom ihåg att vara utrustad med bekväma skor.

Vandringen
Medelsvår vandring, ca. 12 km på 5 timmar 
Höjdskillnad under vandringen, ca. +150/-1000 m
Minimumålder för utflykten: 6 år

Vägledande pris:
Vuxna: 560 kr per person
Barn under 12 år: 290 kr per person

Priset inkluderar transport från den aktuella uppsamlingsplatsen till vandringsturen startplats och avslut. 
De exakta datumen när utflykterna arrangeras får du vid ankomst till destination.

Startpaket - La Palma

Är du också trött av behöva ge dig ut och handla så fort du har ankommit till ditt resmål? Nu har vi på Solresor gjort det lätt för dig! Genom att köpa vårt startpaket så har du det mesta av det du kan tänkas behöva när du kommer till ditt resmål. När du checkar in på ditt hotellrum kommer nedanstående nämligen finnas tillgängligt och du kan börja semestern i lugn och ro. Paketet kan beställas hos en av våra resekonsulenter på tlf. 0775 - 51 00 00 eller när du beställer resan på vår hemsida. Pris cirka 420 SEK. 
Observera - Paketet endast kan beställas för boende på Centrocancajos Lägenheter och Lago Azul Lägenheter. 


Startpaketet innehåller som regel: 
• Färskt bröd
• Spanskt pålägg
• Serranoskinka 
• Ost 
• Lokala oliver
• Färsk frukt
• 4 st lokala öl 
• 4 st läsk
• 1 1/2 flaska vatten 
• Juice 
• Choklad
• 1 flaska rödvin

Startpaket Gourmet - La Palma

Är du också trött av behöva ge dig ut och handla så fort du har ankommit till ditt resmål? Nu har vi på Solresor gjort det lätt för dig! Genom att köpa vårt startpaket gourmet har du det mesta av det du kan tänkas behöva när du kommer till ditt resmål - i detta fall får du dessutom lite extra härliga livsmedel och varor. När du checkar in på ditt hotellrum kommer nedanstående lokala fantastiska specialiteter nämligen finnas tillgängligt och du kan börja semestern i lugn och ro samtidigt som du avnjuter klassiska spanska delikatesser och drycker. Paketet kan beställas hos en av våra resekonsulenter på tlf. 0775 - 51 00 00 eller när du beställer resan på vår hemsida. Pris cirka 570 SEK. 
Observera - Paketet endast kan beställas för boende på Centrocancajos Lägenheter och Lago Azul Lägenheter. 


Startpaketet innehåller som regel: 
• Färskt bröd
• Spanskt pålägg
• Serranoskinka 
• Getost
• Aioli
• Röd mojo-sås
• Iberisk korv 
• Lokala oliver
• Färsk frukt
• 4 st lokala öl från Kanarieöarna
• 1 flaska rödvin från Kanarieöarna
• 4 st läsk
• 1 1/2 flaska vatten från La Palma
• Appelsinjuice 
• Choklad
• Chips
• Jordnötter
• Fyra kanariska bananer


 

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Hitta din resa

Reslängd

  • 7
  • 14
Datum
Flygplats
Destination
Pris fr.
torsdag 21 okt
Stockholm-Arlanda Airport (ARN) ARN

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 10318 kr
torsdag 21 okt
Göteborg (GOT) GOT

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 10318 kr
torsdag 28 okt
Stockholm-Arlanda Airport (ARN) ARN

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 13518 kr
torsdag 28 okt
Göteborg (GOT) GOT

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 13518 kr
torsdag 4 nov
Stockholm-Arlanda Airport (ARN) ARN

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9918 kr
torsdag 4 nov
Göteborg (GOT) GOT

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9918 kr
torsdag 11 nov
Stockholm-Arlanda Airport (ARN) ARN

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9918 kr
torsdag 11 nov
Göteborg (GOT) GOT

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9918 kr
torsdag 18 nov
Stockholm-Arlanda Airport (ARN) ARN

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9918 kr
torsdag 18 nov
Göteborg (GOT) GOT

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9918 kr
torsdag 25 nov
Stockholm-Arlanda Airport (ARN) ARN

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9718 kr
torsdag 25 nov
Göteborg (GOT) GOT

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9718 kr
torsdag 2 dec
Stockholm-Arlanda Airport (ARN) ARN

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9718 kr
torsdag 2 dec
Göteborg (GOT) GOT

Antal resealternativ för angiven avresedag:

Totalpris fr. Pris per person fr. 9718 kr

La Palma

Hotell med tio pooler

Solresor kan erbjuda boende på ett riktigt bra resorthotell, La Palma Princess utanför Fuencaliente vid öns sydspets. Här bor du i havsnära miljö med tio pooler och en anlagd sandstrand inom området. Du kan njuta av avkoppling i hotellets spa, spela tennis eller bara slappa på någon av de många solterrasserna. Vistelsen är med all inclusive, vilket ger en extra prisvärd och bekymmersfri semester.

Premium La Palma

För dig som vill uppleva mycket under semestern, rekommenderar vi Premium La Palma - en upplevelseresa som inkluderar tre utflykter och ett unikt kvällsarrangemang med stjärnskådning och vinprovning. Under veckan får du se hela ön och dess varierade landskap. Du gör även ett besök i den färgstarka och charmiga huvudstaden Santa Cruz de la Palma.

Vandringar på hög höjd

Om du söker en aktiv semester har La Palma mycket att erbjuda. Ön lämpar sig mycket väl för vandring, eftersom här finns stora arealer med orörd natur i varierad terräng. Under Solresors vandringsresa till La Palma, ges bland annat möjlighet att bestiga öns högsta berg, vulkanen Roque de los Muchachos, som når hela 2 426 m ö h.

Hyr en bil

La Palma är en fantastisk ö att upptäcka i på egen hand. Med hyrbil tar du dig runt hela ön på några dagar och får se den stora variationen i landskapet, från det ökenliknande vulkaniska området i söder till de grönskande subtropiska skogarna i norr. Ön är bergig och vägarna därför smala och slingrande på många ställen. Men vilken utsikt ön bjuder på! Förboka gärna din hyrbil genom Solresor när du beställer din resa.


Dela nuvarande URL via E-mail