Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Indonesien

    Indonesien

Resor till Indonesien

Bali

Upplev gnistrande hav, soldränkta stränder, tropisk natur och intressanta kulturer.
Läs mer om Bali här »

Om Indonesien

Indonesien, Bali

Indonesien är ett land med stor variation. Besökarna bjuds på slående naturscener med frodig regnskog, paradisliknande stränder, färgsprakande korallrev, vulkaner, kratersjöar och vidsträckta låglandsområden med grönskande terrassodlingar. Man förstår verkligen varför Indonesien länge varit ett populärt resmål för backpacker-resnärer då dess varierande natur och rika kulturskatter fascinerar och fängslar sina besökare. Följ med Solresor till Indonesiens mest kända turistmål - Bali!

Landet är ett enormt örike och består av flera tusentals olika öar. Många av dem är små och obebodda medan ca 6000 av dem är befolkade. Landet har över 252 miljoner invånare och är världens fjärde mest folkrika land. Den största ön är Borneo som Indonesien delar med Malaysia och Brunei.

På ön Java ligger huvudstaden Jakarta, en bullrig och kaotisk, men samtidigt spännande metropol med imponerande palats och färgglada marknader. Här finns även två av Indonesiens åtta världsarv, de antika templen Borobudur och Prambanan.

Kultur och historia

Innan islam kom till landet på 1400-talet, regerades öarna av mäktiga hindu-buddistiska kungdömen. Portugiserna strävade efter att ha monopol över kryddhandeln från öst och etablerade sig i landet men på 1700-talet tog Holland över makten och landet blev en holländsk koloni. Under andra världskriget ockuperades området av Japan och detta startade landets frigörelseprocess. När kriget var slut 1945 utropades Indonesiens självständighet av nationalistledaren Sukarno. Men holländarna återkom och krig utbröt. Först 1949 uppnåddes fred och Indonesien blev självständigt med Sukarno som president. Dock skapades hans starka kopplingar med kommunisterna ett missnöje och efter en statskupp 1968 blev general Suharto president. Efter att landet blev hårt drabbat av den asiatiska finanskrisen 1998 utbröt våldsamma protester mot Suhartos auktoritära regim och han avgick.

Landet är en etninsk smältdegel där befolkningen bekänner sig till islam, hinduism, buddism och animism.

 

Dykning

Ögruppen erbjuder en av världens absolut bästa platser för dykning. I de flera tusen kilometer långa reven finns fantastiska dykplatser och artrikedomen är svårslagen. Här kan du få se hajar, sköldpaddor, havsorm, sjöhästar, rockor och ett oändligt antal korallfiskar.

Hitta din resa till Indonesien

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger