Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Premium Zakynthos Caretta Beach - Havssköldpaddor, Olympia och det azurblå havet

4
Kommer snart

Om du gillar kritvita sandstränder, kristallklart vatten samt storslagen och varierad natur så är den grekiska semesterpärlan Zakynthos något för dig! 

På Zakynthos har du de bästa förutsättningarna för att komma ner i varv, koppla av på en handduk i sanden och bara njuta. På Zakynthos finns det dock mycket mer än bara perfekta platser för avkopplande dagar i solen. Gör dig redo för en spännande resa där vi utforskar öns natur och vackra sevärdheter. Vi kommer givetvis att få hälsa på hos öns absoluta ”must-see” – havssköldpaddorna Caretta Caretta. Zakynthos är nämligen en av de platser i Medelhavet som de hotade havssköldpaddorna föredrar allra mest. Havssköldpaddorna har existerat i över 90 miljoner år och kan väga upp till 100 kilo. Det är därmed utan tvivel en av öns största turistattraktion, men också en oförglömlig upplevelse när vi får hälsa på de spektakulära djuren i deras naturliga hemmamiljö.

Den grekiska semesterpärlan gömmer på en mängd andra spännande upplevelser, däribland en av Greklands mest besökta stränder – Navagio Beach. Den populära vackra stranden är känd för skeppsvraket ”The Shipwreck” som ligger placerat mitt på den vita stranden. Skeppet som tillhörde smugglare förliste i en storm år 1989 efter att ha blivit jagat av kustbevakningen. Sedan dess har skeppet varit en populär attraktion och lockar än idag till sig flera besökare.

Zakynthos är en ö som bjuder på lite av allt - här finns de allra finaste sandstränderna, spännande historia och storslagen natur! På vår premiumresa till Zakynthos har vi samlat öns alla höjdpunkter i ett veckoprogram så att du lämnar ön med en mängd olika oförglömliga sinnesintryck. 

Resans höjdpunkter
 • En inbjudande välkomstmiddag med mängder av grekiska specialiteter.
 • Utflykt: Öturen - Det äkta Zakynthos. En spännande heldagsutflykt längs med hela ön, inkl. lunch.
 • Utflykt: Olympia - Besök i det antika Grekland. En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde.
 • Båtutflykt: Kustens pärlor – En avkopplande halvdagsutflykt ute på böljan den blå.
Se hela listan här

Dagsprogram

Dag 1
Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien

Ankomst till Zakynthos och inkvartering på hotellet.

Dag 2
Välkomstmiddag
Välkomstmiddag

Vi startar en spännande och upplevelserik vecka på Zakynthos genom att besöka en trevlig grekisk restaurang där vi äter en gemensam middag. Här ska vi tillsammans avnjuta de traditionella grekiska maträtterna, medan vi diskuterar de kommande dagarnas äventyr. Vi har sannerligen en spännande vecka som väntar på oss. Välkommen till Zakynthos! 

Dag 3
Ötur - Det äkta Zakynthos – En heldagsutflykt inklusive lunch
Ötur - Det äkta Zakynthos – En heldagsutflykt inklusive lunch

Idag startar vi dagen med att åka upp till den lilla landsbyn Katastari där vi gör ett kort stopp. Här får vi gå lös med våra kameror och fotografera den enastående utsikten över kusten och den gamla saltbyn Alykes där stora saltutvinningsområden kan skådas. Vi fortsätter sedan vår resa i utflyktsbussen och kör vidare genom öns fantastiska landskap ner till hamnen Agios Nikolaos. Här byter vi transportmedel och får vara med om en privat båttur längs med kusten. På böljan den blå seglar vi mellan de höga klippformationerna och vidare till den ökända stranden Navagio Beach. Stranden är en av Greklands vackraste och därav också en av Greklands mest fotograferade stränder. Vi fortsätter vår tur på det azurblå havet och seglar tillbaka in mot land. Väl på fast mark kör vi förbi Anafonitriaklostret och får berättat för oss om den grekiska historien och religionen. Vi äter sedan lunch och laddar våra energidepåer för att därefter få besöka olivoljefabriken Agios Leon och Zakynthos äldsta olivträd. Utflykten avslutas med ett besök vid St. Marvras vackra och charmerande kyrka. 

Dag 4
Zakynthos på egen hand
Zakynthos på egen hand

Idag får du tid till att på egen hand upptäcka Zakynthos eller till att koppla av vid hotellets pool och njuta av solen. För er som vill ut på äventyr finns våra svensktalande reseledare till hjälp för tips och råd

Dag 5
Utflykt till Olympia - Det antika Grekland - En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde
Utflykt till Olympia - Det antika Grekland - En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde

Dagen startar med att vi blir upphämtade på hotellet och kör mot färjan som ska ta oss till fastlandet. Väl i den antika staden Olympia är det som om vi färdats tillbaka flera århundraden i tiden. Här får vi möjlighet att utforska ruinerna som en gång i tiden utgjorde den majestätiska grunden till det vi idag benämner som de Olympiska spelen. Vi besöker även resterna av den grekiska guden Zeus tempel. Templet var ett av de allra största som upprättades under antiken och som inrymde en av forntidens underverk. Vår dagstur fortsätter sedan till det närliggande arkeologiska muséet där alla skatter och reliker från antikens Olympia finns bevarat. Vi avslutar dagen med ett besök i orten Olympia där vi avnjuter en god lunch. Här ges också fritid till att gå runt bland ortens små souvenirbutiker.

Dag 6
Båtutflykt – Kustens pärlor – Halvdagsutflykt
Båtutflykt – Kustens pärlor – Halvdagsutflykt

Idag väntar en härlig och avslappnande halvdagsutflykt! Vi blir upphämtade på hotellet och kör ner till Laganasbukten. Här går vi ombord på båten som ska ta oss ut på det azurblå havet. Vi seglar stilla fram på Medelhavet medan kaptenen håller utkik efter de utrotningshotade havssköldpaddorna Caretta Caretta. Vi seglar vidare ut mot ön Marathonisi. Ön går även under namnet ”sköldpaddeön” på grund av dess form och på grund av att det är sköldpaddornas fristad. Här får vi avnjuta utflyktens första badstopp, där de våghalsiga får möjlighet att hoppa från båten rakt ner i det svalkande havet. Vi seglar sedan vidare till halvön Keri som är utflyktens sista stopp. Här lägger vi ankar vid grottorna som finns gömda bland kustklipporna. För de äventyrslystna ges det möjlighet att simma in i grottorna, medan de som bara vill njuta av solens strålar och den vackra utsikten kan koppla av på båtens bakre däck. Väl tillbaka på vårt hotell har vi eftermiddagen fri till egna aktiviteter.

Dag 7
Zakynthos på egen hand
Zakynthos på egen hand

Idag har vi inget fast program för dagen, utan vi får återigen möjlighet att på egen hand upptäcka den grekiska pärlan Zakynthos. Det finns fortfarande en mängd upplevelser att ta del av på ön för den som önskar. Fråga gärna våra svensktalande reseledare om tips på utflykter. Föredrar du avkoppling kan du alltid spendera dagen på stranden eller vid poolen. 

Dag 8
Hemresa till Skandinavien
Hemresa till Skandinavien

Vi reser hem till Skandinavien efter en härlig och upplevelserik vecka på Zakynthos.
Tack för ditt deltagande och välkommen tillbaka till Zakynthos! 

Solresor reserverar sig för att programmet kan komma att justeras under resan på grund av lokala förhållanden eller andra oförutsedda händelser. Det slutgiltiga dagsprogrammet för resan tar du emot vid din ankomst till Zakynthos. 

Priser och avresor

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flygresa Zakynthos tur/retur.
 • Boende på det omtyckta och familjära Caretta Beach Lägenheter under hela vistelsen på Zakynthos.
 • En inbjudande välkomstmiddag med mängder av grekiska specialiteter.
 • Utflykt: Öturen - Det äkta Zakynthos. En spännande heldagsutflykt längs med hela ön, inkl. lunch.
 • Utflykt: Olympia - Besök i det antika Grekland. En heldagsutflykt inklusive lunch och inträde.
 • Båtutflykt: Kustens pärlor – En avkopplande halvdagsutflykt ute på böljan den blå.
 • Svensktalande reseledare.

Hotellinformation

 • Barnpool
 • Pool
 • Restaurang
 • Tillval All Incl.
 • Vattenland
 • Vattenrutschbana

Caretta Beach Lägenheter passar perfekt för hela familjen och för dig som vill ha en semester med tid för både avkoppling och möjlighet för roliga aktiviteter. Under dagen kan den som vill välja och vraka bland hotellets fem pooler, barnen kan leka i den fina barnpoolen och roa sig i äventyrsbadet eller leka tillsammans med andra barn i hotellets internationella barnklubb. Du kan också gå längs den vackra, breda sandstranden i Laganasbukten som ligger en knapp kilometer bort. På området hittar du även en minimarket och en fin lekplats för de yngsta familjemedlemmarna.

Restaurang
På Caretta Beach Lägenheter har du möjlighet att välja om du vill ha självhushåll hela semestern eller maximal avkoppling med maten serverad – du kan välja till frukost, halvpension och All inclusive för din vistelse här. På hotellet finns bland annat flera barer samt en trevlig restaurang.

Aktiviteter, äventyrsbad och nöjescenter
För den verkliga bad- och lekentusiasten finns lägenhetshotellets eget äventyrsbad, som du har fri tillgång om du bor med All inclusive. För gäster som inte har All inlcusive är inträdet ca 15 euro per person per dag (med reservation för eventuella prisändringar). På det stora äventyrsbadet finns bland annat vattenrutschbanor, vågpool, "lazy river", barnpool, solstolar och en snackbar.
Framåt kvällen öppnar även nöjescentret med "Fun Park" för barn i alla åldrar, där barnen kan leka med en mängd olika spel, hoppborgar och studsmattor. På området kan du också spela vattenvolleyboll i poolen samt spela biljard, pingis och arkadspel. Här finns även en fotbollsplan och en snackbar/pizzeria. Observera att inträdet till hotellets Funpark är gratis, men avgifter tillkommer för aktiviteterna inne i parken samt för snackbaren/pizzerian.

På Caretta Beach lägenheter har du även tillgång till ett litet gym (åldersgräns på 16 år) och ett animationsteam som ser till att du som gäst får en härlig vistelse. Vill du bege dig till stranden för ett dopp i det blå kan du nyttja hotellets shuttle bus som tar dig till Kalamaki Beach. Bussen går mellan klockan 11.00-19.00 med avgångar varje timme.

Så bor du
På Caretta Beach lägenheter bor du i en-, två- eller trerumslägenheter med balkong, badkar med dusch, hårtork, telefon, TV, WiFi (mot avgift), kassafack (cirka 15 €/vecka) samt ett litet kök med kyl, micro, vattenkokare och brödrost. Kokplattor finns att låna i hotellets reception i mån av ledighet. Observera att det finns ett beränsat antal. Trerumslägenheterna är så kallade masionettes i två plan. På första plan finns en hall med ett mindre pentry, badrum och ett sovrum. På övervåningen finns ytterligare ett sovrum. 

Om hotellet
Avstånd till centrum 5 km
Avstånd till lokalt centrum 200 m
Avstånd till strand 850 m
Bar Ja
Barnpool Ja
Byggår 2002
Byte av handduk, per vecka 2
Byte av lakan, per vecka 2
Hiss Ja
Kaffe- och / eller tekokare Ja, vattenkokare
Kassafack Mot avgift
Kylskåp Ja
Luftkonditionering Mot avgift
Lägenheter 320
Minibar Nej
Pool Ja
Poolhanddukar Nej
Renoverat 2009
Restaurang Ja
Tv i rum / lägenhet Ja
WiFi Gratis i lobby, mot avgift i rum
Våningar 3

Rumstyper
På Caretta Beach lägenheter kan du välja att bo i följande rumstyper:

Enrumslägenheter
Välinredda enrumslägenheter bestående av ett stort uppehållsrum med en mindre kokvrå, tillhörande badrum samt balkong eller terrass. Enrumslägenheterna är utrustade med hårtork, luftkonditionering (mot avgift) och vattenkokare. Max 3 vuxna kan bo i dessa rum. 

Tvårumslägenheter
Välinredda tvårumslägenheter bestående av separat sovrum och uppehållsrum med en mindre kokvrå och extra sovplatser på bäddsoffa. Tvårumslägenheterna har tillhörande badrum, balkong eller terras med poolutsikt och är utrustade likt enrumslägenheterna. Max 4 vuxna kan bo i dessa rum. 

Trerumslägenheter
Välinredda trerumslägenheter bestående av två separata lägenheter och ett uppehållsrum med mindre kokvrå och med plats för uppredning av extrabäddar. Trerumslägenheterna har tillhörande badrum, balkong eller terrass med poolutsikt och är utrustade likt enrumslägenheterna. Max 5 vuxna eller 2 vuxna och 4 barn kan bo i dessa rum. 

Övrigt om rumstyperna på Caretta Beach Lägenheter
Luftkondiitonering på Caretta Beach lägenheter är mot avgift och kostar ca 65 euro per vecka i de lägenheter som består av två våningar och ca 40 euro i övriga lägenheter. 
Det är möjligt att bo ensam i hotellets tvårumslägenheter. 
Det är möjligt att få wifi i lägenheterna mot avgift. 

Mat och dryck
Självhushåll
Frukost
Halvpension och all inclusive - se separat flik

Resmålsinformation
Transfertider, eventuell reseledarservice och annan viktig information om Zakynthos hittar du här.

Övrigt
Det finns ingen åldersgräns till äventyrsbadet, men för att åka hotellets stora vattenrutschbanor ska du vara minst 120 cm lång.
Hotellets gym välkomnar gäster över 16 år.
Hotellområdet är mycket stort vilket medför gångdistanser.
Observera att utcheckning sker klockan senast kl. 10.30 på avresedagen. 

Dela nuvarande URL via E-mail