Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Premium Azorerna – Flora och Fauna

4
Kommer snart

Premium Azorerna – Flora och Fauna! Var med om en storslagen resa till en av de allra vackraste öarna belägen mitt ute i Atlanten. Se fram emot enastående, vackra och spektakulära upplevelser och vyer.

Vill du upptäcka det äkta Azorerna och komma nära inpå dess berikade flora och fauna, möta lokalbefolkningen i de små byarna och uppleva öns autentiska och genuina sida? Då ska du följa med på vår nya framtagna premiumresa – Flora och Fauna. På premiumresan fylld av upplevelser har vi lagt fokus på Azorernas historia, kultur och sociala karaktärsdrag. Detta kombinerar vi givetvis med den storslagna och vackra natur som ön har att erbjuda på då Azorerna är en ö som huserar med naturupplevelser i absoluta världsklass.

På Premiumresan kommer vi få uppleva ögruppens enastående miljö både till land och till havs. Tillsammans åker vi nämligen på en tvådagars ö-tur där vi får möjlighet att övernatta i den lilla pittoreska byn Provacâo och vi åker även på en nervkittlande och spännande val- och delfinsafari ute på Atlanten. På alla våra utflykter får vi givetvis också berättat mer för oss om ögruppen Azorerna - även känt som Edens Lustgård. Under merparten av vår vistelse på Azorerna bor vi på det fyrstjärniga, moderna och populära hotellet Azoris Royal Garden centralt beläget i Ponta Delgada och en kort promenad från havet.

Följ med på en resa med intryck av såväl det mest grandiosa och storslagna som det mest pittoreska och charmiga med Azorerna. Du kan läsa mer om de inkluderade utflykterna för premiumresan nedanför. 

Utflykterna genomförs med skandinavisktalande reseledare. Dagsprogrammet för premiumresans olika utflykter får du ta emot vid din ankomst till Azorerna. Observera att resans genomförs vid minimum 10 anmälda.

Resans höjdpunkter
 • Två fantastiska boenden
 • Spännande utflykter runt om på Azorerna
 • Utflykt till havs på Atlanten
 • Gemensam middag
 • Frukost alla dagar
Se hela listan här

Inkluderade utflykter

Dag 1
Utflykt: Gemensam middag
Utflykt: Gemensam middag

Vi möts upp på en trevlig restaurang i Ponta Delgada och avnjuter en välsmakande middag med lokala influenser. Till middagen får vi även serverat vatten samt öl eller en halv flaska vin. Vi umgås med varandra ett par timmar och får njuta av de goda lokala smakerna samtidigt som vi pratar om den kommande veckans upplevelser. Därefter beger vi oss tillbaka till hotellet. 

Dag 2
Utflykt: Val- och delfinsafari på Atlanten
Utflykt: Val- och delfinsafari på Atlanten

I havet runt omkring São Miguel finns flera av världens olika valsorter och hela åtta av tolv delfinarter representeras i havets utanför öns kust. Tillsammans får vi vara med om en dag när vi åker på en nervkittlande och minnesvärd utflykt där vi får möjlighet att uppleva några av havets mest imponerande djur. Vår kapten för dagen får hjälp via radiokontakt från valobservatörerna längs med kusten för vår möjlighet att få information om var valarna och delfinerna befinner sig. Delfinerna visas gärna i stora grupperingar med cirka hundra delfiner i varje gruppering vilket gör att vi har goda chanser att se tiotals delfiner när vi väl lyckas hitta en grupp av dem. Om vi har tur får vi även se en kaskelotval. Känslan av att ha en stor majestätisk kaskelotval endast några meter från båten kan inte beskrivas med ord utan är något som måste upplevas. Chansen att vi får se dessa vidunderliga djur är stor, men djuren lever sitt eget liv ute i det stora blå och vi kan därför inte garantera att vi får se delfiner och/eller valar under vår utflykt.

Utflykten pågår i cirka tre timmar och vi seglar ute på böljan den blå med hjälp av en katamaran. Om väder eller vind inte gör det möjligt för oss att genomföra utflykten är vi tvungna att ställa in den. Detta beslut kommer att tas på den samlingsplats som utflykten har som utgångspunkt.

Dag 3
Utflykt: Ötur på Azorernas östra sida – Naturens pärlor
Utflykt: Ötur på Azorernas östra sida – Naturens pärlor

Under denna heldagstur kommer vi att färdas genom storslagen natur och vi kommer att få avnjuta oförglömliga utsikter över São Miguels nordöstliga distrikt, Nordeste. Längs med den vackra kustvägen ut mot Atlanten pryds vår väg av färggranna blommor i en mängd olika kulörer och former. Vi kan även skåda en enorm frodighet i form av prunkande buskar, vi får se stora mjuka böljande kullar samt kraftfulla och höga vattenfall. Längs de slingriga vägarna får vi även ta del av en mängd olika vackra vyer på flera av de mest populära utkiksplatserna på ön. Under dagen gör vi ett stopp i orten Garrreana. Orten är känd för att ha ett av de sista existerande teplantagerna i Europa – Cha Gorreana. Teplantagen härstammar från 1883 och är idag ett av Europas största. Här får vi berättat för oss om teproduktionen och om hur de på plantagen och i fabriken än idag använder sig av de gamla och traditionella maskinerna i deras teproduktion. Vi övernattar sedan i den pittoreska orten Provaocâo där de allra första portugisiska invånarna på Sao Miguel valde att bosätta sig under 1400-talet. Under hela dagen får vi givetvis också berättat för oss om de speciella och unika förhållandena på Altanthavs-öarna och om alla blommor och prunkande växter som vi stöter på i denna gröna frodiga del av São Miguel.

Vi övernattar på Hotel do Mar i Provaocâo

Dag 4
Utflykt: Furnas – São Miguels Skattkammare
Utflykt: Furnas – São Miguels Skattkammare

Under denna dag besöker vi öns största vulkankrater Furnas där de bubblande och kokande källorna vid namn Caldeiras vittnar om den vulkaniska aktiviteten i området. Utkikspunkten Pico de Ferro bjuder på en majestätisk utsikt över den stora kratern som inrymmer orten Furnas och dess tillhörande fina sjö. Nere vid sjöns kust tillagas och avsmakas sedan dagen lunch – den traditionella azoriska specialiteten ”Cozido”. Cozido anses vara Azorernas nationalrätt och den tillreds i en gryta direkt i den varma, vulkaniska jorden.

Vi får möjlighet att besöka orten Frunas och väl här får vi inträda i öns allra vackraste park - den botaniska trädgården Terra Nostra parken. I samband med vårt besök här ges det även möjlighet att bada i det 35 gradiga varma och näringsrika vattnet i ungdomens källa. 

Priser och Avresor

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Allt detta ingår

 • Flygresa tur och retur till Azorerna
 • Transport till och från hotellet
 • Boende på Hotel Azoris Royal Garden
 • Boende på Hotel do Mar i Provaocâo
 • Frukost alla dagar
 • Gemensam middag
 • Utflykt: Val- och delfinsafari på Atlanten
 • Utflykt Naturens pärlor: Ötur på Azorernas östra sida
 • Utflykt São Miguels Skattkammare: Besök vid öns största vulkankrater Furnas
 • Skandinavisktalande reseledare

Hotellinformation

 • Barnpool
 • Gratis WiFi
 • Luftkond.
 • Pool
 • Restaurang

Högklassigt hotell i Ponta Delgada med pool i trädgården!

Hotel Azoris Royal Garden är ett modernt fyrstjärnigt fullservicehotell med fina semesterfaciliteter beläget på gångavstånd från centrum. Här erbjuds ett förstklassigt boende i mycket fräscha och luftkonditionerade dubbelrum med bl.a. badrum, satellit-TV, minibar och balkong/terrass.

På Hotel Azoris Royal Garden vetter huvuddelen av balkongerna in mot den stora japanska innergårdsträdgården. Med utsikt upp mot bergen ligger Hotel Azoris Royal Garden poolområde med stor bassäng, barnpool och pool-/snackbar. Förutsättningarna för bad och välbefinnande kompletteras med en vacker hälsoavdelning med uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, gym, bastu, turkiskt bad samt möjligheter till massage (avgift). Det finns även två tennisbanor.

På Hotel Azoris Royal Garden finns såväl trevlig bar som fin restaurang och från hotellets rymliga receptionslobby är det endast några hundra meter in till Ponta Delgadas centrum med ett stort utbud av restauranger, affärer och sevärdheter.

Om hotellet
Antal rum 193
Avstånd till centrum 500 m Ponta Delgada
Avstånd till lokalt centrum 300 m
Avstånd till strand 5 km
Bar Ja
Barnpool Ja
Bastu Ja
Byggår 2004
Byte av handduk, per vecka 7
Byte av lakan, per vecka 3
Fitnesscenter / Gym Ja
Hiss Ja
Jacuzzi Ja
Kassafack Ja
Kylskåp Nej
Luftkonditionering Ja
Minibar Mot avgift
Pool Ja
Poolhanddukar Ja
Restaurang Ja
Städning, per vecka 7
Tennis Ja
Tv i rum / lägenhet Ja
WiFi Gratis
Våningar 4

Rumstyper:
Moderna dubbelrum med fräscht badrum, minibar, telefon, safetybox, satellit-TV och balkong/terrass. 2 ordinarie bäddar samt 1 extrabädd för barn.

Tillval:
Enkelrum, halvpension.

Övrigt:
*Poolhanddukar för användning vid hotellets pool erbjuds kostnadsfritt för hotellets gäster. Handdukar för användning utanför hotellområdet kan hyras mot avgift.

Hotellets parkeringsplats är mot avgift (cirka 6 €/dag).

Dela nuvarande URL via E-mail