Reseförsäkring

Säkerhet över alla gränser – försäkra din semester
En resa innebär en investering i både tid och pengar. Därför är det viktigt att kunna utnyttja sin semester fullt ut. Med semestergaranti kan du få ersättning om din semester inte har gått att genomföra som du hade planerat. Det viktigaste när du ska välja reseförsäkring är att se om den täcker alla viktiga delar av din resa. Täcker den verkligen de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vet du i förväg vilken service du får om något skulle hända? Vad händer om du behöver hjälp på resmålet? Hur hög är självrisken?

Komplettera hemförsäkringen
Är du nöjd med det grundskydd som finns i din hemförsäkring, så kan du välja ett komplement till hemförsäkringen. Vi kompletterar då din hemförsäkrings reseskydd och du kan njuta av din semester i lugn och ro. Visste du att det mesta som händer på resmålet understiger självrisken i hemförsäkringens reseskydd? Med Goudas komplement till hemförsäkring, får du ersättning från första kronan – alltså helt utan självrisk.

• Självriskersättning eller ersättning för småskador som inte uppgår till självrisken (ersättning sker vid hemkomst)
• Självriskskydd för hyrbil
• Extra bagageskydd & flygförsening på både ut och hemresan

Reser du iväg till Mallorca på en vecka kostar t ex komplementet till försäkringen bara 32 kr dagen per vuxen!

Semestergaranti
En resa innebär en investering i både tid och pengar. Därför är det viktigt att kunna utnyttja sin semester fullt ut. Med semestergaranti kan du få ersättning om din semester inte har gått att genomföra som du hade planerat.

Goudas komplement till hemförsäkring ger ersättning när:
• Syftet med resan förstörs av medicinska skäl, det vill säga om du inte kan sola, bada, spela golf eller på annat sätt utnyttja resan som planerat. Det som krävs är ett läkarintyg som styrker att du inte kan genomföra aktiviteterna.
• Du är sjuk och sängliggande under kortare tid. Du får då ersättning med en dagsandel per förstörd resdag.
• Du blir sängliggande under mer än halva tiden, med ordination från läkare. Då kan både du och familjen eller en medresenär få en ny resa.
• Förseningar för dig eller ditt bagage.

Hjälp på plats
Som turist i ett helt främmande land kan man vara både utsatt och utelämnad. Det kan vara både svårt och dyrt att få hjälp om du skulle bli sjuk, bestulen eller om något annat otrevligt händer. Vi hjälper dig direkt på resmålet med råd och hjälp av Solresors reseledare eller Goudas Alarmcentral om något oväntat händer. Solresor samarbetar med Gouda Reseförsäkring för att ge dig den bästa hjälpen på plats om något händer.

Kom ikapp
Om ditt anslutningsflyg är försenat som gör att du missar din avresa i Norden kan du få du hjälp att komma ikapp resan. Det kan också vara en trafikolycka eller att Arlanda Express blir strömlöst som gör att du missar ditt flyg, Gouda ersätter max 30.000 kr per person eller 100.000 kr för en hel familj.
 
Ingen självrisk
Du betalar ingen självrisk för det som ingår i komplement till hemförsäkringen. Dessutom kan du få ersättning för självrisken i hem- och bilförsäkringen om något händer när du är på resa. Gouda Reseförsäkring ger 50 % rabatt till barn 0-14 år. Rabatterna gäller när barnen försäkras tillsammans med minst en vuxen på samma försäkringsbrev.
Saknar du en hemförsäkring, eller om du ska ut på en resa som är längre än de 45 dagar som hemförsäkringens reseskydd täcker, så ska du teckna en heltäckande reseförsäkring. Detsamma gäller på flera långväga resmål ur Solresor Globals program. Kontakta din resesäljare för mer information.Europa (inkl. atlantöar)              
Komplement till hemförsäkring         Heltäckande försäkring
Antal dagar 8 dgr 15 dgr 22 dgr   8 dgr 15 dgr 22 dgr
Vuxna 255:- 395:- 535:-   579:- 915:- 1251:-
Barn 0-14 år 127:- 197:- 267:-   289:- 457:- 625:-

 

Världen              
Komplement till hemförsäkring         Heltäckande försäkring
Antal dagar 8 dgr 15 dgr 22 dgr   8 dgr 15 dgr 22 dgr
Vuxna 435:- 680:- 925:-   762:- 1210:- 1658:-
Barn 0-14 år 217:- 340:- 462:-   381:- 605:- 829:-


Saknar du en hemförsäkring, eller om du ska ut på en resa som är längre än de 45 dagar som hemförsäkringens reseskydd täcker, så ska du teckna en heltäckande reseförsäkring. Detsamma gäller på flera långväga resmål ur Solresor Globals program. Kontakta din resesäljare för mer information.

Det är de fullständiga villkoren som gäller vid reglering av en skada. Se de fullständiga villkoren här.

Alla som tecknar en försäkring får en sammanfattning av villkoren skickade hem till sig via post eller mail.
Se sammanfattningen av villkoren här.

Dela nuvarande URL via E-mail