• Mallorca

Våra golfalternativ

Fler hotell

Kanske vill du och ditt resesällskap bo på ett helt annat hotell än de vi har rekommenderat till vänster. Då kan du välja att boka valfritt hotell i vårt ordinarie utbud på Mallorca. Därefter bokar du till golfpaketet som ett tillägg i slutet av bokningsprocessen. Hitta ditt hotell här!

Mallorca

Spela golf på Mallorca – Paradiset för golfare. Relativt kort flygtid, behagligt klimat och många riktigt bra, intressanta och välskötta golfbanor att välja mellan gör Mallorca till ett perfekt resmål på golfresan. Vi erbjuder fyra banor i söder, Poniente, Son Termens, Park Puntiró och Bendinat. Utanför Alcúdia väntar fantastiskt fina Alcanada och på öns nordöstra hörn ligger Canyamel och Capdepera. Tack vare vårt koncept "golf à la carte" har du möjligheten att självsätta samman din golfvecka precis som du vill ha den. Priset är detsamma oavsett vilka banor du väljer. Bästa tiden för golfresor till Mallorca är vår och höst. Mallorca är ett mycket populärt golfresmål och för att få de starttider du önskar bör du boka ditt greenfeepaket i god tid före avresan. Golfpaketen är inte knutna till något speciellt hotell, utan det går bra att välja fritt i Solresors program. På Mallorca är det lätt att kombinera en golfresa med en avkopplande sol- och badsemester och samtidigt känna på storstadens puls och det rika utbudet av shopping, barer och restauranger. Här kan du ena dagen njuta av den genuina atmosfären på den lokala tapasbaren för att nästa dag besöka en stjärnkrog av världsklass.

Mallorca erbjuder en semesterort för varje smakriktning. I badvänliga Alcúdia finns en 14 km lång, vitkornig sandstrand, vilket har gjort orten till en väletablerad sommarfavorit bland såväl barnfamiljer som vuxna soldyrkare. Bo centralt i Palma på gångavstånd till stadens alla attraktioner eller ta in på ett badhotell med strandläge i någon av de närbelägna semesterorterna Playa de Palma, Portals Nous eller Palma Nova.

Golfbanor

Alcanada GC

Denna bana öppnade i mars 2003. Med ett unikt läge, sluttande ner mot Alcúdiabukten, är Alcanada en av de vackrast belägna golfbanorna på Mallorca. 17 av de 18 hålen ligger med utsikt över havet. Efter en utmanande golfrunda ligger det ytterligare en spännande upplevelse och väntar på ”hål 19”, restaurangen smakfullt byggt i ruinerna av en gammal herrgård.

Bendinat GC

Den ursprungliga niohålsbanan i Bendinat öppnade 1986, designad av Martin Hawtree. 10 år senare kompletterades banan med ytterligare nio hål. Bendinat är vackert beläget, med utsikt både över Palmabukten, havet och en pinjeträdsdal vid den gamla landsvägen till Palma. Det är en mycket varierande och delvis kuperad bana som erbjuder en spännande golfupplevelse.

Poniente GC

Poniente är en av Mallorcas äldsta golfbanor, skaparen John D Harris öppnade banan 1978. Utsikten från det åttonde och sextonde hålet är hänförande och får spelaren att uppskatta banans skönhet. Det kan vara svårt att tro att man befinner sig bara några stenkast från det livliga Magaluf. För naturälskare är Poniente en himmel av planteringar, flora och fauna.

Golf Park Mallorca Puntiró GC

Mallorcas första golfbana som designats av Jack Nicklaus, öppnades sommaren 2006. Banan är belägen ca 10 km nordost om Palma. Här väntar en spelmässig upplevelse utöver det vanliga. Banan är en dröm att spela för dig som gillar utmaningar och spelar du en runda utan ett eller flera bunkerbesök har du antingen spelat fantastiskt bra eller haft en oerhörd tur!

Capdepera GC

Capdepera Golf öppnade 1989 och är ritad av Dan Maples. Banan är vackert belägen på landsbygden och omringas av berg, som ger spektakulära vyer över Medelhavet. Banan har sex konstgjorda sjöar, och utsikten från vissa delar av banan är unik. Hål 15 (par 3) är enligt många "Mallorcas mest spektakulära hål". Här bjuds du på en lugn och harmonisk golfrunda.

Santa Ponsa

Santa Ponsa är en välkänd mästerskapsbana ca 20 km väster om Palma. Banan har varit plats för flera Europatourtävlingar med storheter som bland annat "Seve" Ballesteros. Banan har också kunglig glans då prinsessan Birgitta tillhör klubbens celebriteter. Banan är en parkbana som är omväxlande men utmanande där du måste tänka efter före vad gäller klubbval.

Canyamel

Banan ligger längs landsvägen mot Canyamel-stranden, i närheten av de kända droppstensgrottorna i Artá.. En dag som erbjuder klar himmel ger sikt till grannön Menorca. Många av de ursprungliga gamla stenmurarna är sparade och är en del av omgivningen, och det kanske mest omtalade kännemärket för banan är det stenhus som ligger mitt i en fairway.

Son Termens

Banan är omgiven av berg och erbjuder panoramavyer mot Palmas hamn. Son Termens är stolta över sina greener som håller högsta klass. Många av dessa är skyddade av bunkrar, träd och raviner. Här lämnas liten marginal för felslag, det krävs mer precision än längd i slagen. Detta är en relativt kort bana, där många av par fyrahålen är under 300 meter.

Avstånd till banor

Dela nuvarande URL via E-mail