Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Mallorca

Mallorca

Spela golf på Mallorca – ett paradis för spelare på alla nivåer! Mallorca är ett resmål som har allt för dig som söker ett brett golfutbud: relativt kort flygtid, behagligt klimat och många riktigt bra och välskötta golfbanor. Vi erbjuder banor både i norr och i söder. Antingen bokar du en golfresa med hotell och ett antal speldagar inkluderade eller så väljer du fritt bland vårt hotellutbud och bokar på vilka banor du vill spela på. Bästa tiden för golfresor till Mallorca är vår och höst. Mallorca är ett mycket populärt golfresmål och för att få de starttider du önskar bör du boka ditt greenfeepaket i god tid före avresan. På Mallorca är det lätt att kombinera en golfresa med en avkopplande sol- och badsemester och samtidigt känna på storstadens puls. Här finns det gott om shopping, barer och restauranger. Ena dagen kan du njuta av den genuina atmosfären på den lokala tapasbaren för att nästa dag besöka en stjärnkrog av världsklass.

Mallorca erbjuder en semesterort för varje smakriktning. I badvänliga Alcúdia finns en 14 kilometer lång, vitkornig sandstrand, vilket har gjort orten till en väletablerad sommarfavorit bland såväl barnfamiljer som vuxna soldyrkare. Bo centralt i Palma på gångavstånd till stadens alla attraktioner eller ta in på ett badhotell med strandläge i någon av de närbelägna semesterorterna Playa de Palma, Portals Nous eller Palma Nova.

• Förbokade starttider.
• Golfpaketen kan bokas fram till 10 dagar före avresa. Med reservation för slutförsäljning.

 

Våra golfalternativ

Fler hotell

Kanske vill du och ditt resesällskap bo på ett helt annat hotell än de vi har rekommenderat till vänster. Då kan du välja att boka valfritt hotell i vårt ordinarie utbud på Mallorca. Därefter bokar du till golfpaketet som ett tillägg i slutet av bokningsprocessen. Hitta ditt hotell här!

Golfbanor

Son Vida GC

Spela golf på en av Mallorcas mest kända banor och få fantastisk utsikt över Palmabukten och Sierra de Tramontana. Banan designades av Fred Hawtree, öppnades i slutet av 1950-talet och är belägen cirka 10 kilometer nordöst om Palma stad. Son Vida GC har något upphöjda och stora greener som kräver precisionsslag och god banhantering. Golfrundan blir extra njutningsfull av de varierande utmaningar och banan har sina klurigheter på sina ställen. 

Son Muntaner GC

Son Muntaner ligger i Arabella, cirka 10 minuters bilfärd nordväst om Palma och öppnades år 2000. Här möter du välklippta och breda fairways kantade av olivträd, pinjeträd och mandelträd. Lägg till stora greener, sjöar och ett vackert landskap och du får en naturskön upplevelse under din golfrunda. På det 15:e hålet står Mallorcas äldsta olivträd som har stått där i cirka 1000 år. Son Muntaner ligger i Arabella, cirka 10 minuters bilfärd nordväst om Palma. 

Son Quint GC

Gläd dig åt härliga vyer över Palmabukten när du spelar en runda på Son Quint GC. Banan är känd som svår och utmanande med väldesignade greener och gamla olivträd och tallar. Även om banan har många svåra flaggplaceringar och kuperade fairways passar Son Quint GC ändå golfspelare på alla nivåer.  Banan öppnade 2007 och är en av de yngsta på Mallorca. Klubbhuset är känt som ett av de bästa på ön och här ska du passa på att njuta efter en välspelad runda. 

Santa Ponsa GC

Santa Ponsa är en idealistisk bana för långslagaren med breda fairways. Banan öppnade 1977 och designades av Folco Nardi. Det är en relativt öppen bana där god banhantering krävs – se upp för doglegs och sjöarna som ligger utspridda längs banan. En stadig hand krävs vid 16:e hålet, en stor sjö ligger till vänster och det gäller att ha precision. Santa Ponsa GC ligger cirka 20 minuter söder om Palma, nära till Palma Nova och orten Santa Ponsa. 

Poniente GC

På Poniente GC möts du av breda fairways och stora greener med luriga lutningar. En kuperad skogs- och parkbana som är mycket omtyckt bland svenska golfspelare. Banan är kantad av träd som både hjälper och stjälper spelet. Ibland kan ett träd vara räddningen för ett snedslag. Vid 8:e och 16:e hålet bjuds du på hänförande vacker utsikt. Poniente GC ligger strax utanför Magaluf, cirka 15 kilometer från Palma. 

Golf Maioris

Golf Maioris är en av de nyare banorna på Mallorca och öppnade 2007. De första nio hålen är relativt flacka medan de sista nio utmanar dig med mycket vatten i spel. Golf Maioris har förmodligen den bredaste fairway av alla banor på Mallorca och är utmanande för alla nivåer. Banan ligger på bekvämt avstånd från Palma (15 minuter) och är en modern anläggning med stor drivingrange och ett trevligt klubbhus. 

Golf Park Puntiro

Här spelar du på en medelsvår bana i utkanten av Palma. Banan öppnade 2006 och designades av Jack Nicklaus designgrupp. Här har det tagits vara på den naturliga omgivningen med pinje- och olivträd som kantar banan vilket resulterat i en vacker golfbana. Golf Park Puntrio är väldigt trevlig att spela på med breda fairways och med en svårighetsgrad som passar alla nivåer. Passa även på att nyttja klubbhuset som är väldigt trevligt att slappna av på.

Capdepera GC

Capdepera ligger i en lugn och avkopplande miljö nära stillsamma Artá, 45 minuter söder om Alcudia. Båden den erfarne och nybörjaren kommer att trivas på banan som bjuder på fantastisk utsikt över branten. Här möter du fairways med svaga sluttningar och vattenhinder. Flera av hålen kräver att slaget från tee klarar sig över en av de sju sjöar som ligger strategiskt utplacerade längst banan. På de sista hålen får du utsikt över bergsdalen med havet som bakgrund. 

Alcanada GC

Spela golf på Alcanada GC och ha fantastisk utsikt över havet! Alcanada GC är en böljande parkbana som är designad av Robert Trent Jones Sr och Jr. Banan ligger med lutning ner mot havet och passar dig som gillar utmaningar. Banans fairways kantas av tall, olivträd och ek med 58 välplacerade bunkrar. Greenerna är utmanande med dolda fall och ett antal knepiga utslag. Banan ligger på norra Mallorca, nära Pollensa (cirka en timme från Palmas flygplats). 

Andratx GC

En perfekt bana för den erfarne spelaren som gillar svåra utmaningar! Andratx GC är en parkbana som öppnades 2000 och har sju öar och över 60 bunkrar. Många tees är upphöjda och häri ligger utmaningen. Banan ställer krav på att du som spelare har god banhantering och för att få en bra score behöver du vara mycket precis i dina slag. Som belöning för en välspelad runda bjuds du på en vacker utsikt.  

Bendinat GC

I en vidsträckt skogsklädd dal och med sluttande terräng ligger anrika Bendinat Royal Course. Den böljande terrängen ger ett underhållande spel som passar alla nivåer. På flera av hålen möts du av vackra vyer över landskapet. Utmärkande för banan är de höjdskillnader och en golfbil är att föredra om det är en varm dag. Banan är relativt kort och passar därmed dig med högt handicap, för dig med lågt blir du utmanad i det mentala spelet. 

Avstånd till banor

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail