• Fuerteventura

Golfbanor

Furteventura GC

Ön Fuerteventura som tillhör Kanarieöarna, har på kort tid blivit ett favoritresmål för svenska golfare. Boendet i Caleta de Fuste är placerat på andra sidan vägen från golfbanan. Även om det är möjligt att gå väljer de flesta att åka taxi eller buss till klubbhuset. Banan är lätt att gå och en lagom golfutmaning. Här erbjuds bra träningsmöjligheter och ett ståtligt klubbhus.

Läs mer på Fuerteventura GC.

Salinas Golf

En spännande bana som bjuder på många intressanta hål. Banan kantas av svart lavasten som ger en vacker kontrast mot det gröna gräset. Vid flera av hålen har du en fantastisk vy över havet. Närheten till havet gör att ditt spel ibland kommer att testas mot vinden. Banan är lätt att promenera och en rimlig utmaning när du inte har spelat sedan hemmaklubben stängde.

Läs mer på Salinas Golf.

Jandia GC

Banan har genomgått en total renovering och öppnades upp igen hösten 2014 med nya tees, fairways och greener. Banan är lätt kuperad, relativt kort fast med tuffa greenområden och havsutsikt från de flesta hålen. Klubbhuset med en fantastisk utsikt över havet och banan ligger centralt på klubben. Intill klubbhuset finns det en nybyggd drivingrange, stor puttinggreen samt en pitchinggreen med 2 bunkrar.

Läs mer på Jandia GC.

Fuerteventura

På Fuerteventura bor du bra i Caleta de Fuste som ligger alldeles intill två golfbanor. För gäster som bor på Elba Carlota finns en fri shuttle till och från Fuerteventura GC. 

Taxi kostar ca 5 Euro till Salinas GC och Fuerteventura GC.
På Fuerteventura GC ingår vagn och 1 pollett till drivingrangen. Kostnad för detta på Salinas GC är ca 5 Euro per styck.

Att spela golf är en relativt ny företeelse på Fuerteventura. För 10 år sedan fanns det ingen golfbana på ön. De senaste åren har en satsning gjorts på golf vilket resulterat i att en handfull golfbanor nu är uppförda. Förutom att banorna har intressant design, väntar också en spännande utmaning i form av vind som är relativt vanligt på denna ö. Fuerteventura Golf Club och Golf Club Salinas de Antiqua är de klubbar vi valt ut för våra golfresor. Bägge banorna ligger i bekväm närhet av området Caleta de Fuste, där flera av Solresors hotell är belägna. 

Den semestervänliga ön har vidsträckta sandstränder som saknar motstycke på Kanarieöarna. Här finns alla förutsättningar för en oslagbar kombination av golf och solsemester med vackert väder och långa sandstränder. På Fuerteventura har man räknat till inte mindre än 152 olika stränder. Hälften av den vackra kuststräckan runt halvön i söder täcks av sandstränder. 

En golfresa till Fuerteventura är så mycket mer än bara golf. Hit söker sig strand- och soldyrkare från hela Europa, liksom de många vind- och kitesurfarna som på Fuerteventura finner utmärkta förutsättningar. Ön har bl.a. kommit att bli återkommande värd för världsmästerskapen i vindsurfing.

Fler hotell

Kanske vill du och ditt resesällskap bo på ett helt annat hotell än de vi har rekommenderat. Då kan du välja att boka valfritt hotell i vårt ordinarie utbud på Fuerteventura. Därefter bokar du till golfpaketet som ett tillägg i slutet av bokningsprocessen. Hitta ditt hotell här!

Avstånd till banor

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail