Lägsta prisper person
CPH
19 maj
1 veckafr.
5 699:-
Till priskalendern

Marmaris

Marmaris och grannen Içmeler är verkligen Turkiet när det visar sig från sin allra vackraste sida. Vackert beläget längs det Egeiska havet med azurblått vatten, en fantastisk skärgård insvept av ett kuperat, grönt och frodigt landskap. 

Marmaris är den större av syskonorterna som mer eller mindre har vuxit ihop med åren. Du kan faktiskt promenera hela vägen längs stranden mellan dessa bägge orter. Marmaris lockar årligen mängder av besökare, såväl inhemsk som internationell, med sköna bad längs vackra grovkorniga sandstränder, en charmig marina och en trevlig stad med ett tilltalande folkliv. I marinan trängs klassiska gulet-båtar med lyxiga segelbåtar och när solen sänker sig ner för kvällen blir folkmyllret mer intensivt här och längs strandpromenaden.

Marmaris är ingen storstad men här finns allt man kan önska sig av shopping, restauranger, caféer och barer. Utbudet av mat och dryck är stort och här ryms allt från enklaste snabbmat till väsentligt mer eleganta anrättningar. Den gamla stadsdelen, med medeltidsborgen ständigt vakande över sig, lockar till egna upptäcktsfärder liksom basarområdet för den som önskar prova prut-lyckan. Marmaris har också ett erkänt bra nöjesliv, i såväl gamla stan som på bargatan. 

Lugnt och behagligt i Içmeler

Systerorten Içmeler har ett lugnare tempo än Marmaris och passar alldeles förträffligt bra för barnfamiljer. Här finns en strandpromenad, en populär långgrund, grovkornig sandstrand och givetvis också ett visst utbud av restauranger, barer och caféer. Här finns ett visst nöjesliv men det är mer begränsat och de som önskar nattsudd beger sig med fördel till grannorten.

Avståndet till Marmaris är ca sju kilometer och många väljer att gå längs med den fina strandpromenaden mellan orterna. Içmeler är vackert omgivet av gröna, frodiga kullar och i närområdet finns det mängder av mysiga badvikar som uppmanar till båtutflykter. Det som främst lockar besökare till Içmeler är den behagliga atmosfären, de fina stränderna, de gröna, kuperade omgivningarna – alltihop bildskönt inramat av den fantastiskt vackra skärgården.

Att se och göra

Exempel på utflykter härifrån är dagstur med gület (segelskuta i trä) eller en tur över dagen till Rhodos med båt. Eller varför inte en spännande Jeepsafari bland byar och barrskog. Hamam (turkiskt bad) rekommenderas varmt.

Säsong maj-oktober

Till Marmaris plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Marmaris
Marmaris
Marmaris
Marmaris

Våra bästa erbjudanden till Marmaris

Väder och medeltemperaturer

mar

sun-big
Dagstemperatur
15-17°C
Badtemperatur
17°C
Soldagar
23
Regnfria dagar
22
Vind
3 m/s

apr

sun-big
Dagstemperatur
19-21°C
Badtemperatur
17°C
Soldagar
23
Regnfria dagar
22
Vind
2 m/s

maj

sun-big
Dagstemperatur
25-27°C
Badtemperatur
20°C
Soldagar
29
Regnfria dagar
25
Vind
2 m/s

jun

sun-big
Dagstemperatur
31-33°C
Badtemperatur
24°C
Soldagar
30
Regnfria dagar
27
Vind
3 m/s

jul

sun-big
Dagstemperatur
34-36°C
Badtemperatur
27°C
Soldagar
31
Regnfria dagar
30
Vind
3 m/s