Kapstaden

Storslagna Kapstaden brukar kallas "The Mother City" och är belägen vid foten av Taffelberget vid Atlantens stränder. Staden är lätt att förälska sig, en storstad, men ändå med småstadskänsla. Här kan du besöka bland annat Godahoppsudden, Nelson Mandelas fängelsecell på Robben Island, vindistrikten och safari.

Kapstaden är ett av de allra populäraste resmålen i Sydafrika och kanske till och med hela Afrika. Staden ligger rakt under Sverige och är därmed i samma tidszon som Sverige. Trots den långa resan ned slipper man därmed jetlag.

I Kapstaden finns allt du kan förvänta dig av en storstad. Här finns ett brett utbud av shopping i form av marknader och varuhus, ett stort urval av restauranger, ett livligt nattliv med klubbar och barer och gott om sevärdheter för dig som är intresserad av kultur och historia. Utanför staden väntar dessutom naturupplevelser i världsklass. Här kan du dyka bland vithajar, titta på valar, besöka vingårdar, vandra på Taffelberget eller beundra staden från ovan under en helikoptertur. Under din resa till Kapstaden kommer du utan tvekan att få minnen för livet.

I Kapstaden håller sig de flesta besökare till Waterfront, det gamla hamnområdet som gjorts om till ett trevligt centrum med mängder av affärer, mysiga restauranger och barer. Här är allt som serveras av toppklass. Till de kända stränderna utanför Kapstaden, som Camps Bay och Clifton, kan du resa med shuttlebussar hela dagen. Överallt är det fräscht och stilfullt och längs havet ligger flera romantiska restauranger.

Vill man sola och bada, är kanske inte Kapstaden det ideala resmålet då vattnet på Atlantsidan oftast bara blir ca 10-13 grader varmt, men det finns flera badvänliga stränder på den östra sidan av kaphalvön och ser man till att ha en pool på hotellet, får man säkerligen några härliga stunder i solen i vilket fall som helst.

Att se och göra

Taffelberget: Ta linbanan upp till toppen el vandra upp. Magiskt utsikt över hela staden, men också hela vägen söderut längs atlantkusten mot kaphalvön. Ett tips är att åka upp på kvällen och se solnedgången från toppen. Uppe på toppen av taffelberget kan man dessutom göra världens högsta Absailing. Linbanan är väderberoende och det blåser ofta i Kapstaden så har ni fint väder och det är öppet, se till att ni tar er upp så snart ni kan.

Robben Island: Besök fängelseön där Nelson Mandela satt fängslad under många år. En färja från Waterfront tar er ut till ön som ligger ca 6 km utanför staden. Väl ute på ön får man först en guidad tur i buss runt ön och turen avslutas med ett kort besök i fängelset där man bl a får se hur cellerna såg ut.

Hop On- Hop off buss: Sightseeing buss med tre olika linjer att välja mellan. Perfekt sätt att utforska staden på och man kan hoppa av och på bussen hur många ggr man vill under den tid som biljetten är giltigt.

Tur till Kåkstäderna: Gör en guidad tur ut till Kapstadens kåkstäder. Man får bl a se hur folk bor, man besöker ofta en klinik, skola el liknande och man får en bättre förståelse för hur faktiskt majoriteten av Kapstadens befolkning lever.

Besök Kaphalvön– Söder om Kapstaden ligger ett vackert naturområde som sträcker sig till Afrikas sydvästligaste spets: Godahoppsudden. Det var denna udde sjömännen rundade på väg från Europa, i hopp om att hitta sjövägen till Indien där man skulle handla med kryddor. Ute vid Cape Point får man en fantastisk panorama-vy över hela området.

Kapstadens vindistrikt– utforska vindistrikten och mysiga städer som Stellenbosch el Franschhoek.

Safari – finns inom några timmars bilresa från Kapstaden med chans att se lejon, elefanter och noshörningar.

Till Kapstaden plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer