Hammamet

Hammamet har något för alla åldrar och är känt för att ha Tunisiens bästa stränder. Här finns också kulturella sevärdheter, shopping och god mat.

Sol och bad, middagar och sena nätter på diskotek utgör livet i Hammamet − Tunisiens Saint Tropez. Landets största semesterort är belägen på den bördiga Cap Bon-halvön ungefär 65 kilometer söder om Tunis, och omges av grönklädda kullar och citrusplanteringar.

När du inte värmer dig på Hammamets strand, kan du gå runt på marknaderna och kika efter lokal keramik eller promenera i medinan (gamla stadsdelen) med murar från 1500-talet. På sommaren råder festivalfeber i staden med mängder av musik- och teaterevenemang.

Hammamet är en charmig stad med blåmålade dörrar som kontrasterar mot de bländande vita husväggarna. Staden har formats av många olika kulturer genom åren och på 1960-talet blev Hammamet en mötesplats för avantgardet, vilket snart ledde till en tillströmning av fler och fler turister som ville ta vara på de vackra stränderna, varma havet och platsens charm. 

Till Hammamet plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer