Apulien

På Italiens klack ligger vackra Apulien med underbara små stränder och byar att besöka. Apulien är även en av de största producenterna av vin och olivolja i Italien.

Regionen har under århundradenas gång behärskats av olika folk som har satt sin prägel på såväl arkitektur som kultur. Extravaganta kyrkor skapade av europas mest välrenommerade arkitekter stämplade i sten, guld och marmor.

Grön växtlighet, röd jord och klarblått vatten är det tydligaste tecknen på att du är i Apulien. En charmig oexploaterad jordbruksregion med lantliga hotell och rustik mat i södra Italien. Överallt ser vi de knotiga relativt höga olivträden som kantas av låga vita stenmurar, en idyll.

Apulien har vid sidan av Sardinien Italiens renaste vatten. Förklaringen är enkel: här finns inga stora industrier. De stora städerna är relativt få och regionen saknar stora floder som rinner ut i havet.

Att se och göra

Under din resa till Apulien kan du hyra en bil och passa på att utforska regionen som har en stor dos medelhavscharm med charmiga byar och vackra olivlundar. Här ligger små städer och byar på rad längs kusten och inåt landet, som den sandstensfärgade staden Lecce i barockstil. Il Salento på den sydligaste spetsen av den italienska klacken är känd för sina havsgrottor, avskilda vikar och de vita stränderna som för tankarna till Karibien. I Apulien finns också spektakulär natur med branta klippor som stupar ner i havet och grönskande skog som i nationalparken Il Garganos i den nordöstra delen av Apulien. Ett perfekt ställe för dig som vill vandra eller cykla. Torre Guaceto är ett naturreservat nära Marina di Ostuni. Självklart är huvudorten Bari också väl värd ett besök.

Säsong maj-september

Till Apulien plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer