Abu Dhabi

Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens till ytan största emirat och också landets huvudstad där modern lyx i överflöd möter spännande arabisk kultur och tradition.

Abu Dhabi ligger på en ö som mynnar ut i Persiska viken. Att samma plats för några årtionden bestod av en liten anspråkslös fiskeby är svårt att förstå.

Detta spektakulära resmål lockar med värme året om, kritvita sandstränder, extrem lyx men också ett lugnare tempo än grannemiratet Dubai. Den arabiska kulturen är alltid närvarande i en häftig mix med moderna byggnader. Här finns minst lika futuristiska skylines som i Dubai, internationell mat i alla prisklasser och vidsträckta sandstränder som till exempel den kilometerlånga stranden Corniche Beach som ligger nära centrum.

Att se och göra

Shoppa i traditionella souker eller på stora fashionabla gallerior som de gigantiska shoppingcentren Yas Mall och Marina Mall. Båda belägna på mellanösterns största lekplats – upplevelseön Yas Island.

På Yas Island i utkanten av Abu Dhabi stad finns flera nöjesparker, vattenland och matupplevelser samlade på ett ställe, medan stadskärnan är fylld av historiska platser och den arabiska kulturen.

Nöje och upplevelser är inget som varken Abu Dhabi eller andra emirat snålar in på. En välbesökt temapark som bjuder på gränslösa upplevelser är Ferrari World där du kan pröva ditt mod genom att sätta dig i världens snabbaste berg- och dalbana, Formula Rossa.

Ett absolut måste för alla Abu Dhabi-besökare är att uppleva den storslagna Schejk Zayed-moskén. Den gigantiska, vita moskén med utsmycknader i guld rymmer plats för hela 40 000 gudstjänstdeltagare.

Andra populära utflykter är till exempel olika typer av ökensafari som du kan boka på egen hand på plats.

Säsong oktober-mars

Till Abu Dhabi plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer