Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Packlista

Här har vi sammanställt en checklista för dig som ska ut på en safariresa.


Packa om, packa rätt

Vid första packningen kommer du att ta med för mycket och det kan därför vara kan det vara en bra idé att packa om. Tänk på att det inte kommer finnas ett stort utrymme i jeeparna under safarin – så packa om och packa rätt.

Kläder och skor

Under en safari kommer du att utsättas för stora temperaturskillnader. Oftast är det kyligare på mornarna och kvällarna. Vi rekommenderar att du packar ner en vindtät jacka och en varm tröja till de game drives som är under tidig morgon och sen kväll. Undvik skarpa färger, välj istället naturfärgade kläder. Många lodger har pool, glöm därför inte badkläder. På strandhotell tillämpas ofta dresscode, män ombeds därför att ha långbyxor vid middagar. Sist men inte minst, glöm inte solhatt och solglasögon under game drives som är mitt på dagen.

Handbagage

En bra idé är att ha en mindre ryggsäck till dina värdesaker som du enkelt kan ta med dig när du är ute på game drives. Det är även praktiskt om du vill ta med en extra tröja eller liknande.

Pass och papper

Ta med viktiga resedokument, giltigt pass och vaccinationskort. Om du köpt visum ska du även ha med dessa papper. Försäkringspapper är också bra att ha med så du har all information samlad utifall du skulle behöva kontakta ditt försäkringsbolag.

Apoteket

Bra solskyddsfaktor är ett måste eftersom solen är stark och ligger på flera timmar medan vi är ute och kör. Andra bra inköp från apoteket är huvudvärkstabletter, handsprit, myggmedel, plåster med mera. För information om vaccinationer, kontakta närmsta vaccinationscentral.

Andra bra råd

Att se djuren på nära håll är en häftig upplevelse, många har därför med sig en kikare. Kamera är också ett måste, liksom en ficklampa och adapter. En bok om Afrikas många djur kan också vara en bra investering.


   

Dela nuvarande URL via E-mail