Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Cuba Libre

Cuba Libre

0
Reslängd 13 Nätter
Frånpris per person 25999 kr
29999 kr
Se alla avgångar

Vi fyller vår karibiska resa till Kuba med oslagbar natur, kulturhistoria, färgexplosioner, dofter, rytmer och självklart öns största sevärdheter. Möt Havanna, en av de mest spännande huvudstäderna som med charm, arkitektur och historia tar dig med storm. Upplev Kubas vackra natur, kritvita stränder och den genuint vänliga befolkningen.

Exempel på vad du upplever under rundresan Cuba Libre
• Stadsrundtur i fascinerande Havanna, både till fots och i amerikanare från 50-talet
• Ernest Hemingways vattenhål: restaurangen El Floridita
• Grönskande Viñalesdalen, världsarv och handrullade cigarrer
• Charmiga kolonialstaden Trinidad – pittoresk, pastellfärgad och praktfull
• Fantastiska vattenfall och naturupplevelser i Topes de Collantes
• Paradisstränder och turkosblått hav i Cayo Santa Maria samt i VaraderoResan omfattar en 15 dagars rundresa i Kuba
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Avresor från
 • Stockholm (ARN)
 • Göteborg (GOT)
 • Köpenhamn (CPH)
Allt detta ingår
 • Guidad stadsrundtur i Havanna
 • El Floridita, Hemingways favorit
 • Utflykt till Viñalesdalen och Pinar del Rio
 • ”Hemma-hos”-boende I Trinidad
 • Sol och bad i Varadero
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien - Havanna
Skandinavien - Havanna

Idag börjar vår resa mot Kuba. Vi lämnar Skandinavien för att flyga över Atlanten och in i den karibiska övärlden. Här ska vi möta ett land med spännande historia, rikt kulturliv och fantastiska naturupplevelser. Efter att vi landat och hämtat våra väskor möter Solresors reseledare upp och vi fortsätter till vårt hotell där vi ska bo de två nästkommande nätterna. Efter välkomstmötet har vi gemensam middag och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2
Stadsrundtur i Havanna
Stadsrundtur i Havanna

Idag är det dags att ta oss an underbara Havanna, en av världens mest fascinerande huvudstäder. Vi får en guidad stadsrundtur både till fots och i amerikanare från 50-talet. I de centrala, historiska kvarteren vandrar vi runt och ser bland annat de kända torgen Plaza Vieja, Plaza de la Catedral och Plaza de Armas. Vi passerar katedralen, Capitolio Nacional och följer Hemingways fotspår samt besöker hans museum. Det är lätt att dras med i charmen i den här staden som är listad som världsarv av Unesco.

Efter lunch får vi förmånen att cruisa genom det moderna Havanna i amerikanare från 50-talet. Vi passerar Plaza de la Revolucion och kör längs strandpromenaden Malecon upp till Jesusstatyn där vi får en makalös vy över hela staden. Det blir verkligen en dag fylld med det absolut bästa av Havanna. Dagen avslutas med gemensam middag på ett av Ernest Hemingways favoritställen, El Floridita.

Dag 3
Viñales & Pinar del Rio
Viñales & Pinar del Rio

Dagen ägnas åt den västligaste delen av Kuba. Vi tar oss först till Viñalesdalen, som av Unesco förklarats som världsnaturarv. Dramatiska bergstoppar varvas med frodig grönska och här odlas det som anses vara världens bästa tobak. Första stoppet blir i Pinar del Rio där vi ska få se hur den världsberömda cigarren handrullas. Vi färdas sedan vidare till Mogote dos Hermanas och får se en gigantisk muralmålning av konstnären Leovigildo González, målad på uppdrag av Fidel Castro, föreställande evolutionens historia.

Vi avnjuter en god lunch i den lummiga grönskan innan vi tar oss till den spektakulära grottan Cueva del Indio. När vi vandrar bland stalaktiter och stalagmiter kommer vi plötsligt fram till en underjordisk flod. Här får vi gå ombord på en båt, som tar oss vidare i grottsystemet tills floden mynnar ut vid ett vattenfall. En fängslande och vacker färd! Vi får även uppleva Viñalesdalgångens i särklass vackraste utsikt innan vi åter tar oss till Havanna. 

I Havanna byter vi boende från hotell till Casa Particular.

Dag 4
Egen tid i Havanna
Egen tid i Havanna

Passa på att besöka något av de många intressanta museer staden erbjuder eller bara strosa runt och njut av rundresans enda lediga dag i underbara Havanna. Varför inte börja kvällen på La Bodeguita del Medio och avsluta på någon av stadens salsa- eller jazzklubbar?

Dag 5
Cienfuegos
Cienfuegos

Vi lämnar Havanna bakom oss och fortsätter vår rundresa österut. På vår färd kommer vi att passera Bahia de Cochinos, det vill säga Grisbukten. Bukten blev år 1961 internationellt uppmärksammad för invasionen av 1400 exilkubaner, tränade av CIA, som försökte återinta Kuba. Playa Larga var en av två landstigningsplatser för invasionen och på vår resa längs buktens östra strand får vi höra den fängslande historien.

Så småningom ankommer vi till staden Cienfuegos som fått smeknamnet Söderns pärla. Vi får en guidad vandring i stadens historiska centrum, som är upptaget som världsarv av Unesco. Vi ser katedralen, triumfbågen, stadens fästning och mycket mer. Därefter tar vi oss vidare till nästa höjdpunkt på vår resa, staden Trinidad, som även den skyddas som världsarv av Unesco. Avslutningsvis checkar vi in på vårt Casa Particular i Trinidad.

Dag 6
Trinidad
Trinidad

Morgonen ägnar vi oss åt en guidad vandring i den fantastiska kolonialstaden som grundades redan år 1514. I Trinidad har tiden verkligen stått stilla. Trinidads historiska centrum är pittoreskt med sina pastellfärgade hus och kullerstensbelagda gator som trafikeras av allt från oxdragare till hästspann till stora, vräkiga 50-talsamerikanare. Vi får tid att på egen hand upptäcka staden och besöka marknaden som ligger inträngd mellan gränderna. Vi träffas åter för en god middag tillsammans på en lokal restaurang.

Dag 7
Trinidad – Topes de Collantes
Trinidad – Topes de Collantes

Vi reser genom bergen och upp mot den vackra nationalparken Topes de Collantes. På vägen dit ser vi också kaffeplantager och traditionella bondgårdar i nationalparken. Vi får en lektion i traktens flora och fauna under färden. Väl framme i nationalparken vandrar vi i regnskogen och efter några kilometer kommer vi fram till det sagolika vattenfallet El Rocio. Om vi har tur och vädret tillåter kan vi ta en simtur i en av lagunerna. En upplevelse som du sent kommer att glömma! Vi äter en gemensam lunch i regnskogen och återvänder till hotellet under eftermiddagen.

Dag 8
Che Guevara – Cayo Santa Maria
Che Guevara – Cayo Santa Maria

Efter frukost beger vi oss mot Cayo Santa Maria. Vi färdas genom ett vackert landskap med ständiga insprängda palmer mellan sockerrörsfält, risodlingar och tobaksfält. Den här resan genom vardagens Kuba på okända vägar kommer att bli en av resans höjdpunkter för många.

Innan vi når Cayo Santa Maria gör vi ett stopp på en historiskt viktig plats. Vid Santa Clara stod ett av de avgörande slagen vid revolutionen 1958 där en argentinsk läkare vid namn Ernesto Rafael Guevara de la Serna deltog vid Fidel Castros sida. Läkaren blev sedermera känd under namnet Che Guevara. Che Guevara dödades i Bolivia den 9 oktober 1965 där han också först begravdes. 1997 grävdes kvarlevorna upp för DNA-analys och lämnades sedan ut till Kuba. Han begravdes i Santa Clara och ett stort monument restes. Här kan vi bland annat se den eviga lågan som brinner för de stupade. Vår guide tar oss med på en rundvandring vid monumentet och berättar historien om denna mytomspunna man.


Vi tar oss ut till orten Cayo Santa Maria där lyxhotell byggts för att ta emot soltörstande turister. Här finns flera hotell men storleken på området ger ändå känslan av att ha stranden för sig själv. Vi checkar in och det är dags för lite avkoppling och all inclusive ingår dessa dagar, njut!

Dag 9
Cayo Santa Maria
Cayo Santa Maria

Stränderna är kritvita, havets vatten är varmt och djupt turkosblått - livet på semesterön Cayo Santa Maria är verkligen en dröm!  Båtturer med djuphavsfiske eller snorkling finns att boka plats för den som vill ha aktiviteter. Annars är det bara att koppla av vid stranden eller poolen med en bra bok.

Dag 10
Cayo Santa Maria
Cayo Santa Maria

Vi fortsätter att njuta av vad semesterparadiset har att erbjuda. Promenera längs den långa stranden, ät god mat och unna dig en uppfriskande dryck i solnedgången. Det här är sista dagen på Cayo Santa Maria men de lata dagarna med sol och bad är inte över än…

Dag 11
Varadero
Varadero

Idag byter vi ut ett paradis mot ett annat. Resan går vidare till Varadero där härliga stränder och ett inbjudande hav väntar på oss. Varadero är Kubas mest kända semesterort och halvön lockade många celebriteter innan USA inledde sin handelsblockad mot Kuba. Bland annat var Varadero ett semesterval för gangstern Al Capone. Här kan vi verkligen koppla av och begrunda allt vi sett av Kuba på denna rundresa.

Dag 12
Varadero
Varadero

Det turkosblåa vattnet rullar in mot de kritvita stränderna innan den låga mangrovevegetationen tar vid, strax bakom mangroven ligger vårt hotell vackert under palmernas skydd. Unna dig en massage, shoppa de lokala hantverken och varför inte besöka halvöns vackra nationalpark längst ut på nordöstra spetsen.

Dag 13
Varadero
Varadero

Ett tips är att transportera sig runt på halvön i en stor amerikanare från 50-talet som inte kostar många kronor oavsett om det är till shopping eller nationalpark. Sista kvällen spenderar vi tillsammans på en trevlig restaurang.

Dag 14
Havanna - Skandinavien
Havanna - Skandinavien

Även det goda livet måste ha ett slut och det är dags att bege oss till flygplatsen i Havanna där vi checkar in bagaget och flyger hem över Atlanten igen.

Dag 15
Hemkomst
Hemkomst

Åter på skandinavisk mark med många minnen i bagaget. Välkomna hem!

Priser

 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer
 • Antal resenärer

Huvudstad: Huvudstad Valuta: Två valutor. Konvertibel Peso (CUC) som är knuten mot dollar (USD) f.n. 1 CUC = ca. SEK 6,6. Kubansk Peso (CUP) 1 CUC = 24 CUP. CUC används av turister, CUP är lokal valuta för landets invånare. Tid: Svensk vintertid -6 timmar Officiellt språk: Spanska Invånarantal: 11 miljoner
Medeltemperatur
26°C januari
26°C februari
28°C mars
29°C april
30°C maj
31°C juni
31°C juli
32°C augusti
31°C september
29°C oktober
28°C november
27°C december

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur, Skandinavien – Havanna
 • Transfer flygplats tur/retur
 • Buss under hela rundresan
 • Fyra nätter i Havanna, varav två på fyrstjärnigt hotell och två på Casa Particular*
 • Två nätter i Trinidad på Casa Particular*
 • En natt på fyrstjärnigt hotell i nationalparken Topes de Collantes
 • Tre nätter med all inclusive på femstjärnigt hotell Cayo Santa Maria
 • Tre nätter med all inclusive på fyrstjärnigt hotell i Varadero
 • Frukost alla dagar
 • Lunch dag 3, 4 och 9
 • Middag dag 2, 3, 6 och 8
 • Guidad stadsrundtur i Havanna, inklusive två timmar i amerikanare från 50-talet
 • Middag på Ernest Hemingways favoritrestaurang El Floridita
 • Guidad utflykt till Viñalesdalen och Pinar del Rio
 • Inträde och båttur i La Cueva del Indio
 • Guidad stadsrundtur Cienfuego
 • Guidad stadsrundtur Trindad
 • Utflykt i nationalparken Topes de Collantes bland vattenfall och vacker natur
 • Guidat besök vid Che Guevaras monument
 • Alla transporter enligt program

Viktig information – krav på visum!

Visum via ambassaden
Visum krävs för inresa på Kuba och det måste arrangeras innan avresa. Passet skall vara giltigt minst sex månader efter hemkomst från Kuba. Visum kan sökas direkt på ambassaden i Stockholm vilket för närvarande är en kostnad på 162 kr. Visum kan även arrangeras genom att skicka in kopia på passet och visumansökan med post till ambassaden, kostnaden för det är för närvarande 457 kr.  Kubas ambassad når du på telefon: 08-545 832 73 eller deras hemsida.

Visum via Solresor
Visumpaket kan även beställas via Solresor och görs i samband med bokning av resan. Ifylld visumansökan skall vara Solresor tillhanda senast sex veckor innan avresa. Visumet levereras tillsammans med de slutgiltiga resehandlingarna cirka två veckor före avresa.

Kostnaden för visumpaket genom Solresor är 400 kr per person.

Vid beställning av visumpaket genom Solresor, fyll i visumansökan här.Dela nuvarande URL via E-mail