Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
Cuba Libre

Cuba Libre

0
Kommer snart

Följ med på en resa genom Kubas spännande historia, storslagna natur och oemotståndliga charm. Vi fyller vår karibiska resa till Kuba med kulturhistoria, färgexplosioner, dofter, rytmer och självklart öns största sevärdheter. Möt Havanna, en av de mest spännande huvudstäderna som med charm, arkitektur och historia tar dig med storm. Hör historien om Che Guevara när vi besöker hans monument. Resan avslutas med härliga dagar vid de kritvita stränderna på Cayo Santa Maria. Låt drömmen om Kuba bli sann idag!

Exempel på vad du upplever under rundresan Cuba Libre
• Stadsrundtur i fascinerande Havanna, både till fots och i amerikanare från 50-talet 
• Ernest Hemingways vattenhål: restaurangen El Floridita 
• Grönskande Viñalesdalen, världsarv och handrullade cigarrer 
• Charmiga kolonialstaden Trinidad – pittoresk, pastellfärgad och praktfull 
• Fantastiska vattenfall och naturupplevelser i Topes de Collantes 
• Paradisstränder och turkosblått hav i Cayo Santa Maria


Resan omfattar en 16 dagars rundresa i Kuba
Vår skandinavisktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Resans höjdpunkter
 • Guidad stadsrundtur i Havanna
 • El Floridita, Hemingways favorit
 • Utflykt till Viñalesdalen och Pinar del Rio
 • ”Hemma-hos”-boende I Trinidad
 • Sol och bad i Cayo Santa Maria
Se hela listan här

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Skandinavien - Havanna
Skandinavien - Havanna

Idag börjar vår resa mot oförglömliga Kuba. Vi lämnar Skandinavien för att flyga över Atlanten och in i den karibiska ö-världen. Här ska vi möta ett land som med spännande historia, rikt kulturliv med fantastiska naturupplevelser. Efter att vi landat och hämtat våra väskor möter Solresors reseledare upp oss och vi fortsätter till vårt hotell som vi ska bo på de två nästkommande nätterna. Efter välkomstmötet är kvällen är fri för egna aktiviteter.

 

Dag 2
Stadsrundtur i Havanna
Stadsrundtur i Havanna

Idag är det dags att ta oss an underbara Havanna, en av världens mest fascinerande huvudstäder. Vi får en guidad stadsrundtur både till fots och i amerikanare från 50-talet. Vi vandrar runt i de centrala och historiska kvarteren, där vi bland annat får se de kända torgen Plaza Vieja, Plaza de la Catedral och Plaza de Armas. Vi passerar katedralen, Capitolio Nacional och följer Hemingways fotspår samt besöker hans museum. Det är lätt att dras med i charmen i den här staden som är listad som världsarv av Unesco.

Efter lunch får vi förmånen att cruisa genom det moderna Havanna i amerikanare från 50-talet. Vi passerar Plaza de la Revolucion och kör längs strandpromenaden Malecon upp till Jesusstatyn, där vi får en makalös vy över hela staden. Det blir verkligen en dag fylld med det absolut bästa av Havanna. Dagen avslutas med en gemensam middag på ett av Ernest Hemingways favoritställen, El Floridita.

 

Dag 3
Viñales & Pinar del Rio
Viñales & Pinar del Rio

Dagen ägnas åt den västligaste delen av Kuba. Vi tar oss till Viñalesdalen, som av Unesco förklarats som världsnaturarv. Dramatiska bergstoppar varvas med frodig grönska och här odlas, det som anses vara, världens bästa tobak. Första stoppet blir Mogote dos Hermanas där vi får se en gigantisk muralmålning av konstnären Leovigildo González, målad på uppdrag av Fidel Castro, föreställande evolutionens historia.

Vi avnjuter en god lunch i den lummiga grönskan innan vi tar oss till den spektakulära grottan Cueva del Indio. Grottan är inte så stor och när vi vandrar bland stalaktiter och stalagmiter kommer vi plötsligt fram till en underjordisk flod. Här får vi gå ombord på en båt, som tar oss vidare i grottsystemet tills floden mynnar ut vid ett vattenfall. En fängslande och vacker färd! Vi färdas sedan vidare till Pinar del Rio, där vi ska få se hur den världsberömda cigarren handrullas. Vi får även uppleva Viñalesdalgångens i särklass vackraste utsikt innan vi åter tar oss till Havanna.

I Havanna byter vi boende från hotell till Casa Particular.

 

Dag 4
Egen tid i Havanna
Egen tid i Havanna

Passa på att besöka något av de många intressanta museer staden erbjuder eller bara strosa runt och njut av rundresans enda lediga dag i underbara Havanna. Varför inte börja kvällen på La Bodeguita del Medio och avsluta på någon av stadens salsa- eller jazzklubbar?

Dag 5
Cienfuegos
Cienfuegos

Vi lämnar Havanna bakom oss och fortsätter vår rundresa österut. På vår färd får vi berättat för oss om Bahia de Cochinos, det vill säga Grisbukten. Bukten blev år 1961 internationellt uppmärksammad för invasionen av 1400 exilkubaner, tränade av CIA, som försökte återinta Kuba. Playa Larga var en av två landstigningsplatser för invasionen och på vår resa längs buktens östra strand får vi höra den fängslande historien.

Så småningom ankommer vi till staden Cienfuegos som fått smeknamnet Söderns pärla. Vi får en guidad vandring i stadens historiska centrum, som är upptaget som världsarv av Unesco. Vi ser katedralen, triumfbågen, stadens fästning och mycket mer. Därefter tar vi oss vidare till nästa höjdpunkt på vår resa, staden Trinidad, som även den skyddas som världsarv av Unesco. Avslutningsvis checkar vi in på vårt Casa Particular i Trinidad.

Dag 6
Trinidad
Trinidad

Morgonen ägnar vi åt en guidad vandring i den fantastiska kolonialstaden Trinidad som grundades redan år 1514. Här har tiden verkligen stått stilla. Trinidads historiska centrum är pittoreskt med sina pastellfärgade hus och kullerstensbelagda gator. Här trafikeras allt från oxdragare och hästspann till stora vräkiga 50-talsamerikanare. Vi besöker stadens museum och La Canchánchara, den äldsta och mest kända krogen i Trinidad. Krogen byggdes 1723 och cedertaken är fortfarande intakta. I nästan 300 år har krogen serverat den regionala drycken Canchánchara, en blandning av citronsaft, honung och kubansk rom som serveras i glaserade krukor. Här får vi naturligtvis möjlighet att provsmaka denna dryck. Vi får tid att på egen hand upptäcka staden och besöka marknaden som ligger inträngd mellan gränderna. Efter en trevlig dag i Trinidad återvänder vi till vårt Casa Particular och kvällen är fri för egna aktiviteter.

 

Dag 7
Trinidad – Topes de Collantes – Santa Clara
Trinidad – Topes de Collantes – Santa Clara

Vi reser genom bergen upp mot den fantastiska nationalparken Topes de Collantes, där vi vandrar i regnskogen och får uppleva fantastiska miljöer. Efter några kilometers vandring kommer vi fram till det fantastiska vattenfallet, Javira, som är en fantastisk upplevelse som du sent kommer att glömma!
På vägen dit ser vi också kaffeplantager och traditionella bondgårdar i nationalparken. Vår guide kommer att ge oss en lektion i traktens flora och fauna under färden. Det finns även många olika arter av fåglar i området. Om vi har tur och vädret tillåter kan vi ta en simtur i en av lagunerna. Under dagen intar vi en gemensam lunch och vi styr sedan mot vårt hotell i Santa Clara. Vi färdas genom ett vackert landskap med ständiga insprängda palmer mellan sockerrörsfält, risodlingar och tobaksfält. Den här resan genom vardagens Kuba på okända vägar kommer att bli en av resans höjdpunkter för många.

Dag 8
Santa Clara – Che Guevara – Remedios
Santa Clara – Che Guevara – Remedios

Santa Clara är en historisk och viktig plats på Kuba. Vid Santa Clara stod ett av de avgörande slagen vid revolutionen 1958, en argentinsk läkare vid namn Ernesto Rafael Guevara de la Serna deltog vid Fidel Castros sida. Läkaren blev sedermera känd under namnet Che Guevara. Che Guevara dödades i Bolivia den 9 oktober 1965 där han också först begravdes. 1997 grävdes kvarlevorna upp för DNA-analys och lämnades sedan ut till Kuba. Han begravdes i Santa Clara och ett stort monument har byggts upp kring platsen. Här kan vi bland annat se den eviga lågan som brinner för de stupade. Vår guide tar oss med på en rundvandring vid monumentet och berättar historien om denna mytomspunna man.

Efter den spännande turen vid Che Guevaras monument fortsätter vi till karnevalstaden Remedios. Före jul blomstrar den lilla staden upp och gatorna fylls av firande människor i flera dagar. Vi får en rundvandring i den charmiga staden som dessutom har två vackra kyrkor. Vi får höra om piraträder, guldgömmor och flera andra rafflande historier. I Remedios stannar vi en natt och äter gemensam middag på hotellet.

Dag 9
Remedios – Cayo Santa Maria
Remedios – Cayo Santa Maria

Efter frukost beger vi oss mot en sockerrörsplantage. Exporten av socker var väldigt lönsam för Kuba ändra fram till Sovjetunionens upplösning 1991. Sovjets fall ledde till att Kubas sockerindustri fick läggas ned och runt om på ön finns frodiga plantager som berättar historier om slavhandel, handelsembargot och livsöden. Fidel Castro ville att Kuba skulle satsa på turismen istället för sockerrör och vi tar oss till orten Cayo Santa Maria där lyxhotell byggts för att ta emot soltörstande turister. Här finns flera hotell, men storleken på området ger ändå känslan av att ha stranden för sig själv. Vi checkar in och det är dags för lite avkoppling. Stränderna är långa och kritvita, havets vatten är varmt och djupt turkosblått, poolerna svalkande och all inclusive ingår dessa dagar, njut!

Dag 10
Cayo Santa Maria
Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria är en semesterö med alla tillhörande ingredienser för ett paradis. Ön förbinds med broar och vill du kan du besöka Caibarién som kallas ”La Villa Blanca” (den vita staden) på grund av de kritvita stränderna. Caibaríen är en mindre stad som tidigare livnärt sig på handel med sockerrör, fiske och tobak. Här kan du se charmiga byggnader samt besöka muséet som finns i ett av de gamla sockerbruken. Hyr cykel och ta dig runt genom stadens kontraster. Vill du spara på upptäckarlusten kan du ägna dagen åt sol och bad vid Cayo Santa Marias vackra stränder.

Dag 11
Cayo Santa Maria
Cayo Santa Maria

Memories Paraiso Azul är en fullservice resort som dessutom har ett vackert och inbjudande poolområde. Här kan du njuta i fulla drag av den karibiska atmosfären och kanske se någon av hotellets färgsprakande dansshower? Är du utflyktssugen kan du ta dig till Caibarién, Remedios eller varför inte besöka några av de andra stränderna på Cayo Santa Maria?

Dag 12
Cayo Santa Maria
Cayo Santa Maria

Fyll dina dagar vid Cayo Santa Marias vackra stränder. Det turkosblåa havet är sannerligen en fröjd för ögat. Hotellet erbjuder en hel del vattenaktiviteter. Varför inte hyra en katamaran och segla ut på lite djupare vatten? Eller bara ta dagen som den kommer.

Dag 13
Cayo Santa Maria
Cayo Santa Maria

Den här delen av Kuba är särskilt känd för karnevaler, ”Parrandas” som de heter. Två gånger om året, i september och december, pågår det festligheter i både Remedios och Caibarién. I Remedios finns ett museum som har en trevlig dokumentationssamling med ”Parrandas” från äldre dar. Det är också fritt fram att ägna dagen åt sol och bad.

Dag 14
Cayo Santa Maria
Cayo Santa Maria

Så var den här, sista dagen i paradiset. Koppla av ordentligt på stranden med en bra bok eller ett klurigt kryss. I morgon reser vi mot Havanna.

Dag 15
Cayo Santa Maria - Skandinavien
Cayo Santa Maria - Skandinavien

Även det goda livet måste ha ett slut och det är dags att bege oss till flygplatsen i Havanna där vi checkar in bagaget och flyger hem över Atlanten igen.

Dag 16
Hemkomst

Åter på skandinavisk mark med många minnen i bagaget. Välkomna hem!


Trevlig resa och välkommen tillbaka!

Priser

Vi beklagar, vi kunde ej hitta några resor som matchar ert sök.

Huvudstad: Huvudstad Valuta: Två valutor. Konvertibel Peso (CUC) som är knuten mot dollar (USD) f.n. 1 CUC = ca. SEK 6,6. Kubansk Peso (CUP) 1 CUC = 24 CUP. CUC används av turister, CUP är lokal valuta för landets invånare. Tid: Svensk vintertid -6 timmar Officiellt språk: Spanska Invånarantal: 11 miljoner
Medeltemperatur
26°C januari
26°C februari
28°C mars
29°C april
30°C maj
31°C juni
31°C juli
32°C augusti
31°C september
29°C oktober
28°C november
27°C december

Allt detta ingår

 • Flygresa tur/retur Skandinavien – Havanna med KLM via Amsterdam
 • Bagage: 23 kg incheckat + 7 kg handbagage
 • Transfer flygplats tur/retur
 • Buss under hela rundresan
 • Fyra nätter i Havanna, varav två på fyrstjärnigt hotell och två på Casa Particular*
 • Två nätter i Trinidad på Casa Particular*
 • En natt på mellanklasshotell i Santa Clara
 • En natt på mellanklasshotell i Remedios
 • Sex nätter med all inclusive på femstjärnigt hotell Cayo Santa Maria
 • Frukost alla dagar
 • Lunch dag 2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14 och 15
 • Middag dag 1, 2, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, och 14
 • Guidad stadsrundtur i Havanna, inklusive en timme i amerikanare från 50-talet
 • Middag på Ernest Hemingways favoritrestaurang El Floridita
 • Guidad utflykt till Viñalesdalen och Pinar del Rio
 • Inträde och båttur i La Cueva del Indio
 • Guidad stadsrundtur Cienfuego
 • Guidad stadsrundtur Trindad
 • Utflykt i nationalparken Topes de Collantes bland vattenfall och vacker natur
 • Guidat besök vid Che Guevaras monument
 • Guidad stadsrundtur i Remedios

Viktig information – krav på visum!

Visum via ambassaden
Visum krävs för inresa på Kuba och det måste arrangeras innan avresa. Passet skall vara giltigt minst sex månader efter hemkomst från Kuba. Visum kan sökas direkt på ambassaden i Stockholm vilket för närvarande är en kostnad på 162 kr. Visum kan även arrangeras genom att skicka in kopia på passet och visumansökan med post till ambassaden, kostnaden för det är för närvarande 457 kr.  Kubas ambassad når du på telefon: 08-545 832 73 eller deras hemsida.

Visum via Solresor
Visumpaket kan även beställas via Solresor och görs i samband med bokning av resan. Ifylld visumansökan skall vara Solresor tillhanda senast sex veckor innan avresa. Visumet levereras tillsammans med de slutgiltiga resehandlingarna cirka två veckor före avresa.

Kostnaden för visumpaket genom Solresor är 400 kr per person.

Vid beställning av visumpaket genom Solresor, fyll i visumansökan här.Dela nuvarande URL via E-mail