Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Kuba

Rundresor på Kuba

Cuba Libre
0

Följ med på en resa genom Kubas spännande historia, storslagna natur och oemotståndliga charm. Vi fyller vår karibiska resa till Kuba med kulturhistoria, färgexplosioner, dofter, rytmer och självklart öns största sevärdheter. Möt Havanna, en av de mest spännande huvudstäderna som med charm, arkitektur och historia tar dig med storm. Hör historien om Che Guevara när vi besöker hans monument. Resan avslutas med härliga dagar vid de kritvita stränderna på Cayo Santa Maria. Låt drömmen om Kuba bli sann idag!

Exempel på vad du upplever under rundresan Cuba Libre
• Stadsrundtur i fascinerande Havanna, både till fots och i amerikanare från 50-talet 
• Ernest Hemingways vattenhål: restaurangen El Floridita 
• Grönskande Viñalesdalen, världsarv och handrullade cigarrer 
• Charmiga kolonialstaden Trinidad – pittoresk, pastellfärgad och praktfull 
• Fantastiska vattenfall och naturupplevelser i Topes de Collantes 
• Paradisstränder och turkosblått hav i Cayo Santa Maria


Resan omfattar en 16 dagars rundresa i Kuba
Vår skandinavisktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Kommer snart

Kuba

Kuba är Västindiens största land och består av en huvudö med samma namn, ön Isla de la Juventud samt över 1600 öar av olika storlek. Här finns över 500 mil av sagolika paradisstränder, intressant historia, spännande kultur och ett underbart vänligt folk som varmt välkomnar dig med öppen famn. Huvudstaden Havanna har över två miljoner invånare men här rör man sig ändå snabbt mellan stadsdelarna då trafiken är relativt lugn. Trafiken är ett kapitel för sig i Havanna men även i övrigt runt om på ön. Här underhålls ett stort antal amerikanska bilar från 50- och 60-talet vilket har blivit lite av en symbol för Kuba. Kulturen blomstrar och bara i Havanna finns det över 60 museum av mycket hög standard att besöka. Överallt hörs salsamusiken strömma ut och allt som oftast bjuds det upp till dans.

Landets historia är lång även om den mest kända delen av dess historia inträffat de sista sjuttio åren. Den kubanska Revolutionen pågick från år 1953 till 1959 då de revolutionära tillslut tog makten. Revolutionen leddes av Fidel Castro tillsammans med hans närmaste män Raul Castro, Che Guevara och Camilo Cienfuegos. Sedan dessa har kommunismen regerat och man har försökt att bygga upp ett socialistiskt samhälle.

Kuba har en storslagen natur att visa upp. Den vackra Viñalesdalen är till och med upptagen som skyddat världsnaturarv av Unseco. Här odlas, det många anser, världens bästa tobak för att sen plockas, torkas och rullas för hand till den berömda cigarren. Ön är vackert grön vart än man vänder sig med palmträd insprängda överallt mellan sockerrörsplantagen, ris- och grönsaksodlingar. Kusterna med sina vackra kritvita sandstränder omges ofta av låga smaragdgröna mangrovebälten som ställer sig i tydlig kontrast till det klara och djupt turkosa havet.

Kritvita stränder, det varma vattnet, högklassiga hotell och den goda maten i all ära, men den största upplevelsen kanske ändå är att åka runt på Kuba. Känslan infinner sig snabbt att göra en tidsresa 60 år tillbaka i tiden. Man får möta det vänliga folket och fylla sina sinnen med dofter, klingande musik, uppleva vackra naturscenerier och se de mest märkliga transportsätt man inte trodde fanns!

Fakta

Huvudstad:
Havanna ca 2 miljoner invånare. 

Invånarantal:
11 miljoner

Nationaldag:
26 juli

Nationellt valspråk:
Patria o Muerte (för fosterlandet eller död)

Tid:
Svensk vintertid -6 timmar

Valuta:
Två valutor. Konvertibel Peso (CUC) som är knuten mot dollar (USD) f.n. 1 CUC = ca. SEK 6,6. Kubansk Peso (CUP) 1 CUC = 24 CUP. CUC används av turister, CUP är lokal valuta för landets invånare. 

Solresor:
Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide.

Dela nuvarande URL via E-mail