Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Jordanien

Rundresor i Jordanien

Jordaniens historiska vingslag
0

Det finns resor som är mer magiska och trollbindande än andra – vår rundresa till Jordanien är en sådan resa. Rundresan Jordaniens historiska vingslag är en resa fylld av oförglömliga upplevelser som utlovar fantastiska semesterminnen från bland annat skattkammaren i Petra, ruinstaden Jerash och från det kristallklara Röda havet.

Jordanien är mångfaldens land och på vår resa får vi ta del av storslagen varierande natur. Vi får se och ta del av landskap kända ifrån Indiana Jones, vi får se berget där Moses påstås vara begravd och vi får uppleva känslan av att vara viktlösa i Döda Havet. Gläd dig också till att få ta del av en av de vackraste öknarna när vi åker på jeepsafari för att sedan avsluta dagen med att beskåda hur den stora ljusa och lätt rödfärgade solen sakta går ned över sanddynerna samtidigt som vi gör oss hemmastadda i det inbjudande beduinlägret som förflyttar tankarna till ”Tusen och en natt”.

Rundresan arrangeras tillsammans med vårt danska systerbolag Bravo Tours och har därmed även en dansktalande reseledare och danska gäster.

Fullbokat

Jordanien

Jordanien var länge en av Mellanösterns bäst bevarade hemligheter. Denna civilisationens vagga har sett åtskilliga erövrare och folkslag komma och gå genom tiderna. Våra rundresor i Jordanien bjuder på minnesvärda möten med ovärderliga kulturskatter.

Längs vägen finner vi guldkornen i form av dramatisk natur, svalkande oaser, bibliska platser,imponerande byggnadsverk och andra sevärdheter.

Vi upplever liksom Lawrence av Arabien ökenromantik i Wadi Rum och låter oss fångas av spännande korsfararberättelser vid den mäktiga fästningen i Kerak. Vid jordens lägst belägna punkt får vi känna på Döda havets otroligt salta vatten som ger kroppen en fantastisk flytkraft och även sägs ha hälsobefrämjande effekter tack vare de välgörande mineralerna.

Resans kanske största höjdpunkt är det magiska mötet med den rosa klippstaden Petra. Denna mytomspunna plats, som utsetts till ett av världens sju nya underverk och även är känd från filmduken, lämnar ingen besökare oberörd.

Innan hemresan finns det gott om tid att smälta alla de stora intryck från rundresan i avkopplande miljö. Följ med oss till platsen där antiken möter nutiden, på en resa med en behaglig blandning av stora spännande upplevelser och skön avkoppling!

Fakta

Huvudstad
Amman (1,9 milj.).

Invånarantal
6,1 miljoner.

Nationaldag
25 maj, självständighetsdagen.

Valspråk
Gud, fosterlandet, kungen.

Tid
Svensk vintertid +2 timmar.

Valuta
Jordansk dinar, förkortas JOD. 1 JOD är ca. 11 SEK. (maj 2010)

Klimat
Tropiskt klimat i Jordandalen och vid Döda Havet. Medelhavsklimat i bergskedjan öster om Jordandalen. Ökenklimat i övriga landet. Under vinterkalvåret är klimatet förhållandevis svalt i Amman och temperaturen kan sjunka ner till 10 grader, medan medeltemperaturen vid Röda Havet ligger runt 20 grader. Stora temperaturväxlingar kan förekomma mellan dag och natt. Risk för kortvariga lokala regnskurar okt-apr.

Solresor
På rundresan representeras Solresor av våra kollegor från vårt danska systerbolag Bravo Tours. En dansktalande reseledare finns därmed med under resan samt på utflykterna där även en engelsktalande lokalguide medföljer. 

Dela nuvarande URL via E-mail