Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
  • Jordanien

Rundresor i Jordanien

Jordaniens höjdpunkter
0

Följ med på en resa genom Jordaniens fascinerande ökenlandskap! Möt beduinerna i Wadi Rum, se den magiska klippstaden Petra och prova på att flyta i Döda havet. Under en vecka får du uppleva flera historiska platser såsom Mount Nebo, Madaba och Shobak. Rundresan tar dig också till huvudstaden Amman som är uppbyggd på sju kullar, precis som Rom. Här finns fantastiska efterlämningar från flera epoker och stadens myllrande liv är en härlig mix av antikt och modernt. Det ges också egen tid i semesterstaden Aqaba vid Röda havet – ett perfekt sätt avsluta en spännande vecka med Jordaniens höjdpunkter!

Exempel på vad du upplever under rundresan Jordaniens höjdpunkter
• Petra – ett av världens sju nya underverk 
• Testa flytförmågan i Döda havet
• Wadi Rum – det dramatiskt vackra ökenlandskapet
• Amman – Jordaniens huvudstad

Resan omfattar en 8 dagars rundresa i Jordanien
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.
Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

Fullbokat

Jordanien

Jordanien var länge en av Mellanösterns bäst bevarade hemligheter. Denna civilisationens vagga har sett åtskilliga erövrare och folkslag komma och gå genom tiderna. Våra rundresor i Jordanien bjuder på minnesvärda möten med ovärderliga kulturskatter.

Längs vägen finner vi guldkornen i form av dramatisk natur, svalkande oaser, bibliska platser,imponerande byggnadsverk och andra sevärdheter.

Vi upplever liksom Lawrence av Arabien ökenromantik i Wadi Rum och låter oss fångas av spännande korsfararberättelser vid den mäktiga fästningen i Kerak. Vid jordens lägst belägna punkt får vi känna på Döda havets otroligt salta vatten som ger kroppen en fantastisk flytkraft och även sägs ha hälsobefrämjande effekter tack vare de välgörande mineralerna.

Resans kanske största höjdpunkt är det magiska mötet med den rosa klippstaden Petra. Denna mytomspunna plats, som utsetts till ett av världens sju nya underverk och även är känd från filmduken, lämnar ingen besökare oberörd.

Innan hemresan finns det gott om tid att smälta alla de stora intryck från rundresan i avkopplande miljö. Följ med oss till platsen där antiken möter nutiden, på en resa med en behaglig blandning av stora spännande upplevelser och skön avkoppling!

Fakta

Huvudstad
Amman (1,9 milj.).

Invånarantal
6,1 miljoner.

Nationaldag
25 maj, självständighetsdagen.

Valspråk
Gud, fosterlandet, kungen.

Tid
Svensk vintertid +2 timmar.

Valuta
Jordansk dinar, förkortas JOD. 1 JOD är ca. 11 SEK. (maj 2010)

Klimat
Tropiskt klimat i Jordandalen och vid Döda Havet. Medelhavsklimat i bergskedjan öster om Jordandalen. Ökenklimat i övriga landet. Under vinterkalvåret är klimatet förhållandevis svalt i Amman och temperaturen kan sjunka ner till 10 grader, medan medeltemperaturen vid Röda Havet ligger runt 20 grader. Stora temperaturväxlingar kan förekomma mellan dag och natt. Risk för kortvariga lokala regnskurar okt-apr.

Solresor
Svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide

Dela nuvarande URL via E-mail