Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Indien

Rundresor i Indien

Om Indien

Om Indien

Indien, världens näst folkrikaste land, har en lång historia av olika imperier, handelsresande och kulturrikedomar. Under Mogulriket växte Indien som mest (1500 – 1700-talet) och var en ekonomisk kraft att räkna med. Från och med 1500-talet kom handelsresande från Portugal, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien som utnyttjade konflikter i regionala områden för att skapa kolonier. 1865 var större delen av Indien under det brittiska ostindiska kompaniets kontroll.  Mahatma Gandhi ledde så småningom landet i icke-våldsamma protester för självständighet från Storbritannien. 1947 blev Indien självständigt.

Idag är Indien ett mångkulturellt land och brukar kallas ”världens största demokrati”. Det är stora kontraster mellan det rika och det fattiga Indien, vilket är tydligt i storstäderna.

Under Solresors rundresa upplever du en färgexplosion av kontrastrika möten med det indiska samhället. Upptäck maharajapalatsen och Taj Mahal. Njut av långa, lata dagar längs Goas stränder. Prova på den kryddstarka maten och svalka smaklökarna med en kyld lassi. 

Fakta

Huvudstad
New Delhi

Invånarantal
1,2 miljarder

Nationaldag
26 januari (självständighetsdag 15 augusti)

Tid
Svensk vintertid +4,5, sommartid + 5,5 timmar

Valuta
Indiska rupies (INR). 10 kronor motsvarar ungefär 74 INR (mars 2017)

Klimat
Klimatet är varierande. Temperaturen i norra Indien skiftar kraftigt från att ligga på 28 grader i november till 20 grader i januari för att sedan gå upp till 30–36 grader i mars och april. Medeltemperaturen i Goa ligger runt 30 grader men tänk på att i november kan det falla en del regn.

Solresor
Svensktalande reseledare

Dela nuvarande URL via E-mail