Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Indien

Rundresor i Indien

Färgsprakande Indien
0

Var med om en resa genom världens näst folkrikaste land. Möt kontrasterna, färgrikedomen, mångkulturen, dofterna och den ståtliga historien. Vår rundresa i Indien tar dig genom den gyllene triangeln - den klassiska resrutten - från Delhi via Agra till Jaipur. Se Taj Mahal, underverket som fascinerat alla som någon gång rest till Indien. Imponeras av färgrika Jaipur och koppla av på Goas härliga stränder. Solresors rundresa till Indien ger dig färgstarka möten med Indiens kultur, historia och kryddiga smakupplevelser.

Exempel på vad du upplever under rundresan Färgsprakande Indien
• Delhi – både New Delhi och Old Delhi med guidad stadsrundtur till fots och även en åktur i klassisk rickshaw
• Besök i Taj Mahal – ett av världens sju nya underverk som uppkom ur en vacker kärlekshistoria
• Safari i nationalparken i Ranthambore – kanske får du möta en tiger
• Jaipur med guidad rundtur i den rosa ståtliga staden
• Avkoppling på Goas fantastiska stränder


Resan omfattar en 14 dagars rundresa i Indien
Vår svensktalande reseledare är med på hela resan och på utflykterna finns dessutom en engelsktalande lokalguide.

Se dagsprogram och priser längre ner på sidan och boka din resa redan idag!

13 Nätter 19299 kr

Om Indien

Om Indien

Indien, världens näst folkrikaste land, har en lång historia av olika imperier, handelsresande och kulturrikedomar. Under Mogulriket växte Indien som mest (1500 – 1700-talet) och var en ekonomisk kraft att räkna med. Från och med 1500-talet kom handelsresande från Portugal, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien som utnyttjade konflikter i regionala områden för att skapa kolonier. 1865 var större delen av Indien under det brittiska ostindiska kompaniets kontroll.  Mahatma Gandhi ledde så småningom landet i icke-våldsamma protester för självständighet från Storbritannien. 1947 blev Indien självständigt.

Idag är Indien ett mångkulturellt land och brukar kallas ”världens största demokrati”. Det är stora kontraster mellan det rika och det fattiga Indien, vilket är tydligt i storstäderna.

Under Solresors rundresa upplever du en färgexplosion av kontrastrika möten med det indiska samhället. Upptäck maharajapalatsen och Taj Mahal. Njut av långa, lata dagar längs Goas stränder. Prova på den kryddstarka maten och svalka smaklökarna med en kyld lassi. 

Fakta

Huvudstad
New Delhi

Invånarantal
1,2 miljarder

Nationaldag
26 januari (självständighetsdag 15 augusti)

Tid
Svensk vintertid +4,5, sommartid + 5,5 timmar

Valuta
Indiska rupies (INR). 10 kronor motsvarar ungefär 74 INR (mars 2017)

Klimat
Klimatet är varierande. Temperaturen i norra Indien skiftar kraftigt från att ligga på 28 grader i november till 20 grader i januari för att sedan gå upp till 30–36 grader i mars och april. Medeltemperaturen i Goa ligger runt 30 grader men tänk på att i november kan det falla en del regn.

Solresor
Svensktalande reseledare

Dela nuvarande URL via E-mail