Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Los Gigantes

Los Gigantes

På Teneriffas västkust ligger den charmiga badorten Los Gigantes, som bjuder på lugn och avkopplande semestermiljö i vackra omgivningar. Här bor du nära havet, med panoramavy över grannön La Gomera och de gigantiska klipporna som gett byn sitt namn. Läget är utmärkt för dig som vill göra utflykter längs Teneriffas grönskande nordkust, till vulkanen Teide eller den närbelägna byn Masca.

Solsäkert klimat och vacker natur
Los Gigantes ligger på den norra delen av Teneriffas västkust, precis mitt emot grannön La Gomera. Området har ett milt och stabilt klimat året runt, med fler soltimmar än någon annan plats på Teneriffa. Byn präglas av småskalig bebyggelse som ramas in av vajande palmer och prunkande blomsterplanteringar. Från ortens marina har du utsikt över Atlanten och de imponerande jätteklipporna, Los Gigantes (som betyder just ”jättarna” på spanska). Här finns också flera restauranger och barer och ortens fina lavasandstrand. 

Puerto de Santiago & Playa de la Arena
Los Gigantes angränsar till fiskebyn Puerto de Santiago och hotellområdet Playa de la Arena. Mellan dessa tre mindre centrum är det gångavstånd. Puerto de Santiago har bevarat sin karaktär som lantlig fiskeby, trots att alltfler turister numera hittar hit. På sluttningarna ovanför hamnen finns både vanliga bostadshus och hotell. Ytterligare någon kilometer söderut ligger Playa de la Arena, som har områdets längsta och bredaste sandstrand. 

Teneriffas grönskande kust
Los Gigantes är en utmärkt utgångspunkt för att göra utflykter med hyrbil längs Teneriffas norra kust. Här möts du av frodig och grönskande natur, som står i stark kontrast till sydkustens ökenliknande landskap. Längs slingrande bergsvägar når du byarna Masca, Icod de los Viños och Garachico. Även staden Puerto de la Cruz ligger på bekvämt avstånd för en dagsutflykt. Där finns ett större utbud av shopping och den tropiska papegojparken Loro Parque. 

Spaniens högsta berg Teide 
Från Los Gigantes är det bara fem mil upp till Teides topp, som når 3 718 m.ö.h. Vulkanen är därmed Teneriffas ochSpaniens högsta berg. Den omgivande nationalparken, Las Cañadas del Teide, bjuder på unik natur och vandringsmöjligheter. Med linbana kan du ta dig ända upp till toppen. 

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail