Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vädret på La Palma

La Palma är precis som grannöarna Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote en del av Kanarieöarna. Medan de andra Kanarieöarna har varit mångas favoritresmål i många år är La Palma ett relativt nytt tillskott för charterresor. Fler och fler börjar att upptäcka öns många säregna egenskaper som vacker natur, gästvänliga stämning och charm. Vill du njuta av sol och bad ska du välja den södra delen och Fuencaliente. Är du däremot mer för upplevelser och vill vara nära öns största sevärdheter, ska du välja den östra delen.

Genomsnittstemperatur på La Palma

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

20 20 21 21 19 21 23 24 23 25 23 21
11 10 11 11 13 15 17 18 17 15 13 12
20 19 19 19 20 21 22 23 24 23 22 21

 DAG     NATT     HAV

   

Unik plats
La Palma är den nordligaste av Kanarieöarna och har det öppna havet runt omkring sig. På La Palma råder ett perfekt tempererat klimat året runt med flera timmars solsken varje dag. Precis som på de andra öarna kommer det varma vindar från Saharaöknen - särskilt på sommaren. Även om temperaturen kan stiga högt under sommarmånaderna, känns det aldrig för varmt för att brisen från Atlanten gör det mer bekvämt.

Bra väder året runt
Det är inte stora variationer mellan årstiderna på ön. De varmaste månaderna är augusti och september med en medeltemperatur på 26 grader och åtta solstimtimmar och november, december och januari erbjuder också massor av sol med genomsnittliga temperaturer på 20-25 grader.

Regionala skillnader i vädret
Ön är Kanarieöarna femte största ö och är känd för varierande väderleksförhållanden inom en oerhört liten radie. Du kan fånga solskenet på ett ställe och för att sedan se gråare väder bara några kilometer bort. Precis som på Gran Canaria finns det två olika klimatzoner, vilket innebär att den södra delen av ön kännetecknas av varmt och torrt väder året runt medan den norra och östra delen har lägre temperaturer. Det betyder också att denna del är mer frodig och har ett rikare växtliv.


Dela nuvarande URL via E-mail