Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Fakta om La Palma

Fakta om La Palma

Läge:
La Palma är den nordvästligaste ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna, belägen ca 38 mil väster om Afrikas västkust. Ön är nummer fem i storlek, efter de större öarna Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote. Yta ca 706 km².

Transfer:
Från La Palmas flygplats tar bussresan ca 15 minuter till första hotellstopp i Los Cancajos och ca 45 minuter till Solresors hotell i Fuencaliente. Resan med hyrbil till Tazacorte tar ca 1 timme.

Befolkning:
La Palma har en fast befolkning på ca 86 000 invånare, varav ca 20 000 bor i huvudstaden Santa Cruz de la Palma.

Tid:
Sverige -1 timma.

Stränder och bad:
Flera fina lavastränder, bland annat i Los Cancajos på östkusten och vid Puerto Naos på västkusten. På öns nordkust finns de kända saltvattenbassängerna Piscinas de la Fajana. På resorthotellet La Palma Princess finns tio pooler, varav en med anlagd sandstrand.

Restauranger:
Gott om restauranger och tapasbarer i öns huvudstad Santa Cruz de la Palma samt i den största turistorten Los Cancajos. Här återfinns främst restauranger med spansk och kanarisk inriktning. Hotel La Palma Princess i Fuencaliente har tre olika restauranger och erbjuder även internationellt och mexikanskt kök.

Nöjesliv:
Stillsamt nöjesliv i turistorterna. I Los Cancajos finns flera barer och caféer. Ett större utbud av restauranger, barer och nattklubbar finns i Santa Cruz de la Palma, där nattlivet lever upp under fredags- och lördagskvällarna. På det stora hotellet La Palma Princess erbjuds kvällsunderhållning flera dagar i veckan.

Sport:
La Palma är en ö som lämpar sig väl för vandring och cykling. På Hotel La Palma Princess finns flera tennisbanor och gym. I närheten av badorten Los Cancajos finns idrottsanläggningen Almasports med bl.a. olympisk simbassäng, tennisbanor och beachvolleyboll. Där erbjuds också yogalektioner.

Kommunikationer:
Från Los Cancajos tar du dig enkelt med lokalbuss till huvudstaden Santa Cruz de la Palma på ca 20 minuter. Taxi är förhållandevis billigt.

Elektricitet:
I Spanien används 220 volt och ingen adapter behövs.

Hyrbil:
La Palma är en fantastisk ö att upptäcka på egen hand. Hyrbil kan förbokas från Sverige till flygplats/hotell eller bokas på plats genom Solresors reseledare. Då utbudet av bilar är begränsat på ön, rekommenderar vi att du beställer din hyrbil i god tid om du reser under högsäsong (jul/nyår, februari, påsk).

Reseledarservice:
Solresor erbjuder både flexibla paketresor och charterresor i vårt reseprogram. En traditionell charterresa arrangeras med skandinavisktalande resesledarservice medan en flexibel paketresa innebär att du reser på egen hand utan reseledarservice.

På flera av våra resmål erbjuds både charter och flexibel paketresa. Har du bokat en charter till La Palma möts du av skandinavisktalande reseledare från Bravo Tours/Sun Tours på flygplatsen. De ger dig information och kontaktuppgifter samt visar dig till din eventuellt förbokade transfer. Reser du på en flexibel paketresa finns den kontaktinformation du behöver på din biljett. 

Ingen reseledarservice i Puerto Naos, Tazacorte och Los Llanos de Aridane.


   

Dela nuvarande URL via E-mail