Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Utflykter på Gran Canaria

Utflykter på Gran Canaria

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck Gran Canaria tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet.

Praktisk information om våra utflykter »

Båttur med katamaranen Afrikat fr. 612 kr /vuxen

Katamaranen Afrikat är det ultimata katamaranäventyret! Båten är baseras i Puerto Base, Puerto Rico men busstransport tur och retur ingår. Om du har lust att prova sol, hav, avkoppling, vattensport, så är detta garanterat en fantastisk båtupplevelse. Mat och dryck är inkluderat på båten samt en kort tur i speedbåt som tar en tätt inpå en av de många grottor som finns längs Gran Canarias kustlinje. Om du vill prova snorkling med cyklop så finns det ombord och du kan låna det gratis. Eller så kan man prova parasailing, vattenskoter eller bananbåten till nedsatta priser. Har vi tur så får vi också se delfiner. Ett fantastiskt sätt att tillbringa tid på Atlanten!

Engelsktalande guide.

Priser 
Vuxen ca. 612 SEK
Barn ca. 404 SEK

Delfinsafari med Multiacuatic fr. 295 kr /vuxen

Ombord på den motorseglande båten får kaptenen via kommunikationsradio information från observatorierna längs med kusten om var delfinerna befinner sig. Delfinerna påträffas oftast i stora stim, som får vattnet formligen att koka. Utflykten är väderberoende och vid eventuellt inställd tur kan ombokning till annan dag, alternativt återbetalning ske. Flytvästar tillhandahålls på båten. Vi rekommenderar oöm klädsel samt hög solskyddsfaktor. I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten Delfinsafari med Multiacuatic på plats av vår platspersonal.

Engelsktalande guide.

Priser
Vuxna ca. 363 SEK
Barn ca. 207 SEK

Garbo's fr. 535 kr /vuxen

Precis som på Wallmans salonger i Sverige sjunger och dansar serveringspersonalen under middagen på Garbo's i Bahia Feliz. De fantastiskt professionella sångarna och dansarna serverar dig en trerätters meny med dryck inkluderat, varvat med att de underhåller dig på scen i en färgsprakande show. Glöm inte att heja på din egen servitris eller servitör när de kommer upp på scen! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas utflykten till Garbo´s på plats av vår platspersonal.

Upphämtning från hotellet ingår ej. Du tar dig till Garbo's på egen hand. 

Skandinavisktalande personal.

Priser
Vuxen ca. 612 SEK
Barn ca. 207 SEK

Gran Canarias pärla fr. 570 kr /vuxen

Enligt många har Kanarieöarna det bästa klimatet och vädret i världen. På Gran Canaria finner du oftast det bästa vädret längs med den sydvästra kusten, och tillsammans med oss på Solresor kan du följa med och upptäcka denna del av ön!

Vi börjar dagen med att besöka den gamla fiskebyn Arguineguín, där det just på tisdagar hålls marknad. Med ett gott humör och tålamod kan du göra verkliga fynd. Har sötsuget smugit sig på, finns det möjlighet att köpa en våffla eller något annat gott på den norska sjömanskyrkan i byn.

Efter att ha spenderat en del av förmiddagen i Arguineguín beger vi oss vidare med båt längs med kusten och upp till Puerto de Mogán. Vid det här laget har det oftast börjat kurra i magen och vi beger oss därför direkt upp till bergsbyn Mogán, där vi avnjuter en måltid i äkta kanarisk anda på restaurang Acaymo. Mätta och belåtna avrundar vi sedan dagen med att på egen hand strosa omkring i de mysiga gränderna och känna av den lugna atmosfären som omger den charmiga kustorten – Puerto de Mogán, även kallat öns lilla Venedig.

Praktisk info: Lunch inkl. dryck ingår. Vi rekommenderar att ta med badkläder.
Vägledande pris
Vuxna ca. 570 SEK
Barn ca. 332 SEK

Skandinavisktalande guide. Heldag

Vinprovning med exklusiv middag fr. 350 kr /vuxen

Restaurang Tre Hjärtan, belägen i köpcentrat i San Agustín, drivs av Señor Henrique, som är uppväxt på en vingård i Navarra i norra Spanien. Ta tillfället i akt och besök restaurangens bodega där Henrique håller i en vinprovning med fyra viner från olika vindistrikt i Spanien; ett ungt vin, en Crianza, en Reserva och en Gran Reserva. Därefter bjuds det på en utsökt tvårätters middag! En lärorik och gemytlig kväll! I likhet med övriga utflykter på Gran Canaria bokas Vinprovningen med middag på plats av våra Solreseguider. Skandinavisktalande personal till levande orkester fram till kl. 00.30.

Sydkustens pärlor fr. 550 kr /vuxen

Upptäck södra Gran Canarias skönhet!
Vi börjar dagen med att köra till söderns största marknad som finns i Arguineguín. Här trängs försäljare med allehanda ting: kläder, väskor, leksaker och lokala grönsaker och du kan göra fina fynd. Strax före lunch beger vi oss till bergsbyn Mogán för att besöka restaurangen Acaymo. Restaurangen är känd som ett av Gran Canarias bästa tapasställe och ligger i en pittoresk byggnad ute på landsbygden. Efter vår välsmakande lunch beger vi oss till vackra Puerto de Mogán. Att gå runt bland de smala gatorna ner till hamnen med bougainvillea i full blom är en fröjd för hjärtat och själen. Om du känner för ett dopp i havet kan du med fördel gå till stranden. Upptäcktsfärden på södra Gran Canaria avslutas med en båttur till Puerto Rico. Båten har glasbotten och det tar cirka 45 minuter att nå hamnen där transfer väntar på att ta dig tillbaka till hotellet. 

Bra att komma ihåg: kamera, solkräm och kontanter om du vill handla på marknaden.

Information
• Ca pris 550 kr vuxen och 315 kr för barn
• Heldag
• Lunch ingår
• Kan förbokas/bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet
*Observera att om du bor i Tauritodalen eller Puerto de Mogan ska du själv sörja för att ta dig till och från uppsamlingsplatsen i Puerto Rico för att delta på utflykten.
• Svensktalande guide

 

 

Det äkta Gran Canaria fr. 570 kr /vuxen

Följ med på vår ötur och upplev det äkta Gran Canaria med alla dina sinnen och ta del av hur den populära charterdestinationen har uytvecklats under flera århundraden. Vi startar dagen med att besöka en Aloe Vera-fabrik vid namn Fina Canarias. Fabriken ligger belägen i den vackra dalen Fataga, som också går under namnet "De tusen palmerans dal". Här får vi möjlighet till att både ta vackra bilder av dalen samt göra några goda shoppingfynd bland alla Aloe Vera-produkter. Efter vårt besök på fabriken fortsätter vi vidare till den lilla bergsbyn Santa Lucia som ligger på en höjd av 680 meter. Därefter åker vi förbi Guayadequedalen där människor än idag fortsatt är bosatta i grottorna. Väl här får vi avnjuta en god och välsmakande kanarisk lunch innan vi kör vidare till den lokala landsorten Agüimes. I orten får vi gå på en liten promenad bland de gamla, smala, slingriga gatorna samtidigt som vi insuper den pittoreska och charmiga atmosfären.

Vägledande pris:
Vuxna ca. 570 SEK
Barn ca. 332 SEK

Startpaket - Gran Canaria

Är du också trött av behöva ge dig ut och handla så fort du har ankommit till ditt resmål? Nu har vi på Solresor gjort det lätt för dig! Genom att köpa vårt startpaket så har du det mesta av det du kan tänkas behöva när du kommer till ditt resmål. När du checkar in på ditt hotellrum kommer nedanstående nämligen finnas tillgängligt och du kan börja semestern i lugn och ro. Paketet kan beställas hos en av våra resekonsulenter på tlf. 0775 - 51 00 00 eller när du beställer resan på vår hemsida. Pris 420 SEK. 


Startpaketet innehåller som regel: 
• Sandwichbröd 
• Smör 
• Påläggsskinka 
• Serranoskinka 
• Ost 
• Marmelad 
• Snabbkaffe
• Te 
• 4 st öl 
• 4 st Coca cola 
• 1 flaska vatten 
• Juice 
• Oliver
• 1 flaska rödvin

Dela nuvarande URL via E-mail