Paketresa
Rundresor
Premium
Golf

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán är semesterparadiset längst ner på Gran Canarias sydkust.

Gran Canarias egna lilla ”Venedig” 
Puerto de Mogán är en idyll och ön Gran Canarias egna lilla "Venedig". Den vackra yacht- och fiskehamnen ger byn en ytterst trivsam semesteratmosfär. Längs med hamnpromenaden ligger ett pärlband av mysiga restauranger och barer. I byns smala gränder ligger vitkalkade hus med en pastellfärgad inramning och stilig arkitektur inbäddade i färgrik blomsterprakt. 

Sista utposten i Atlanten 
För många långseglare från världens alla hörn är Puerto de Mogáns marina den sista utposten i Europa innan det är dags att korsa Atlanten västerut. Här ligger de vackra segelbåtarna tätt i hamnen och här görs de sista förberedelserna inför den långa seglatsen. Atmosfären är internationell och här finns ett stänk av Karibien. 

Fin sandstrand, liten strandpromenad och välbesökt marknad 
Alldeles i anslutning till byn ligger en 250 m lång fint anlagd sandstrand längs en liten strandpromenad. Puerto de Mogán är ett populärt utflyktsmål från övriga delar av Gran Canaria. Varje fredag arrangeras en marknad i Puerto de Mogán och då är antalet besökare och intresset för byn extra högt. Här ges möjligheten att fynda bland marknadsstånden. 

Sol- och badparadiset Tauritodalen inom nära räckhåll 
Semesterorten och sol- och badparadiset Tauritiodalen ligger endast 3 km från Puerto de Mogán. I centrum av Tauritodalen finns en jättelik saltvattenlagun och vattenpark, Lago Oasis, med bl.a. rutschbanor och ett fenomenalt poollandskap. Till Tauritodalen tar du dig bekvämt med lokalbussen, i taxi eller i din hyrbil. Läs mer om att hyra bil på Gran Canaria här!

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail