Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Utflykter Costa de Almería

Utflykter Costa de Almería

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck Costa de Almería tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet.

De exakta datumen när utflykterna arrangeras under just din semestervecka får du vid ankomst till destination.

Praktisk information om våra utflykter »

Stadsrundtur Almería

Besök den livliga provinshuvudstaden!
Denna guidade stadsrundtur tar dig till Almerías alcazaba – en morisk borg från 900-talet - som påminner om tiden då Andalusien tillhörde det arabiska väldet. Härifrån har du fin utsikt över staden och havsbukten utanför Almería. Turen går vidare till katedralen och stadens äldre kvarter. Här blir det tid för att på egen hand insupa den andalusiska atmosfären och kanske titta i några av stadens många butiker. Halvdagsutflykt inkl. lätt tapaslunch.

Information
• Cirka pris vuxen 300 kr / cirka pris barn 230 kr

Vin och tapas

Smaka, dofta och njut av Spaninens mat- och dryckeskultur! 
Spaninen är ett land som är känt för sin mat- och dryckeskultur och när du väl besöker landet är detta något som du onekligen måste ta del av. På den här utflykten, som är ett kvällsarrangemang, besöker vi den trevliga och inbjudande restaurangen Koral som ligger belägen längs med Roquetas de Mar's härliga strandpromenad. Väl här gör vi som spanjorerna själva - möts tillsammans för att avnjuta en trevlig kväll med vin och tapas. Under kvällen får vi serverat totalt sex glas vin med tillhörande tapas till respektive glas. Vinerna som vi får smaka kommer primärt från området omkring provinsen Almería som vi befinner oss i. Tapasrätterna som blir serverade är också speciellt kända för området eller tillagade av lokala råvaror kända för området. Vi kommer bland annat få mjlighet att smaka den lokala Salmorejo - en soppa gjord på tomater från Almería samt vinet Mocabeo afrutado från orten Laujar. 


Information
• Cirka pris vuxen 470 kr 
• Minimumåldern för att delta är 18 år

Sierra Nevada & Guadix

En bergskedja med flera toppar som når över 3000 m.ö.h!
Dagen börjar med besök på en vinbodega, belägen på vägen upp i bergen. Här får du smaka på det lokala vinet. Därefter fortsätter färden upp i ett av Europas vackraste bergsmassiv. I takt med att bussen når allt högre upp, förändras växtligheten och temperaturen sjunker. I Guadix besöker du de för området typiska ”Casas Cuevas”, d.v.s. grottor i berget som än idag fungerar som bostäder. Utflykten avslutas med besök på ett krukmakeri. 

Information
• Cirka pris vuxen 450 kr / cirka pris barn 335 kr

Almerías inland

Upptäck Almerías vackra inland! 
På den här utflykten får du möjlighet att upptäcka vad som gömmer sig bakom den vackra Almería-kusten. På den här utflykten tar vi oss nämligen in i Almerías inland och får lära oss mer samt ta del av den spännande andalusiska kultur som till stor del präglas av arabernas långa period i området. Vi får också beskåda den fantastiska och vackra naturen som gömmer sig inne bland bergen. Vi startar utlflykten med att besöka en marknad där du kan köpa allt ifrån klädet till frukt och grönsaker. Här kan du strosa omkring bland stånden och kanske göra ett och annat fynd. Därefter fortsätter vi uppför bergen till den lilla vita byn Felix. Här råder en avslappnad harmonisk atmosfär och vi får uppleva en storslagen utsikt över bergen, de små utspridda husen och naturen. Vi återvänder sedan till våra respektive hotell som vi är framme vid omkring lunchtid. 


Information
• Cirka pris vuxen 240 kr / cirka pris barn 180 kr

 

Granada Monumental

Besök det moriska palatset Alhambra!
Granada var det arabiska rikets sista utpost i Europa och blev inte spanskt förrän 1492 då kung Ferdinand och drottning Isabella fördrev morerna från staden. Granada ligger vid foten av Sierra Nevada och är idag en livlig universitetsstad. Här blir det ett guidat besök i det moriska palatset Alhambra och den tillhörande trädgården Generalife. Du får också tid för att på egen hand upptäcka denna sydspanska storstad som har ett charmigt centrum med smala, butikskantade gågator. 

Information
• Prisuppgifter samt dag för utflykten kan du få mer information om på plats på resmålet.
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan endast bokas på resmålet.*
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet, exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guide, engelsktalande guide kan förekomma
 * Anmälan till utflykten måste ske tre dagar innan utflyktsdagen. Tänk också på att ta med ditt pass. 

Mini-Hollywood

Vilda västernupplevelse i bergen norr om Almería!
Norr om Almería ligger Europas enda ökenområde. Under 60-talet spelades här in en lång rad västernproduktioner, bland dem Sergio Leones filmer med Clint Eastwood i huvudrollen. Idag finns här tre nöjesparker. Vi besöker en av parkerna där de typiska vilda västernkulisserna finns bevarade, såsom saloon, fängelse, bank och sheriffkontor. Hästar och cowboys står för underhållningen! Det blir också besök på ett zoo, med ett 100-tal olika djur, bl.a. giraffer och krokodiler.

Information
• Cirka pris vuxen 500 kr / cirka pris barn 375 kr
• Halvdag
• Lunch ingår ej
• Bokas direkt på plats
• Upphämtningsplats i närheten av hotellet - exakt plats meddelas på resmålet.
• Skandinavisktalande guide

 

Dela nuvarande URL via E-mail