Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fakta och väder Roquetas de Mar

Läge:
Roquetas de Mar ligger mitt på Costa de Almería, ca 2,5 mil söder om provinshuvudstaden Almería. Avstånd till Almerías flygplats är ca 4 mil.

Transfer:
Från Almerías flygplats tar de ca 45 minuter till första hotellstopp i Roquetas de Mar. Från Malagas flygplats tar de ca 3 – 3,5 timmar till första hotellstoppet. Observera att vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Befolkning:
De båda kustsamhällena Roquetas de Mar och grannorten Aguadulce är praktiskt taget sammanväxta och har tillsammans ca 85 000 invånare.

Språk:
Då Costa de Almería tidigare främst har haft inhemsk turism är inte alltid kunskaperna i engelska lika bra som på mer etablerade resmål såsom t ex Kanarieöarna och Mallorca. På de hotell vi anlitar brukar i regel någon eller några i personalen prata engelska.

Tid:
Samma som i Sverige.

Valuta:
Euro. Uttagsautomater finns i Aguadulce, Roquetas de Mar och Almería. Kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger. Banker och hotell på Costa de Almería växlar som regel inte in svenska kronor. Växla kontanter i Sverige innan avresa om du inte vill ta ut euro i uttagsautomat.

Stränder och bad:
En ca 15 km lång och bred strand sammanbinder orterna Aguadulce och Roquetas de Mar. Grovkornig strand och klart badvatten. Stränderna är inte långgrunda.

Restauranger:
I Roquetas de Mars äldre centrumkärna finns främst restauranger och tapasbarer som serverar spansk mat med andalusisk inriktning. Vid hotellområdet Playa Serena, längre söderut i Roquetas de Mar, är restaurangutbudet säsongsanpassat, med större variation och utbud under sommaren. Här finner du även restauranger med internationellt kök.

Nöjesliv:
Nattlivet i Roquetas de Mar lever upp under högsommarmånaderna, juli och augusti, då spanska semesterfirare besöker området. Spanjorerna har sena vanor vilket återspeglas i underhållningen på hotellen. Under juli-augusti erbjuder flertalet hotell underhållning (musik eller liveshower) som varar fram till midnatt. Övriga tider råder en lugn atmosfär med begränsat nattliv. Rikt och varierat nöjesliv med barer och dansställen i Almería, främst fredags- och lördagskvällar.

Sport:
Golf - i Roquetas de Mar finns en 18-håls golfbana. Flera av Solresors hotell ligger på gångavstånd från banan. Det finns ytterligare två banor inom några mils avstånd: Envía ligger ca 1,5 mil norr om Roquetas de Mar och Alborán ligger vid El Toyo, ca 4 mil bort.

Kommunikationer:
Väl utbyggt nät av lokalbussar mellan Roquetas de Mar, Aguadulce och Almería. Taxi är billigare än i Sverige.

Solresor:
Vistelsen i Costa de Almeria sker i huvudsak på egen hand. Vi erbjuder en begränsad reseledarservice och representeras av vårt danska systerbolag Bravo Tours/Sun Tours. Kontaktuppgifter fås vid ankomst till destinationen.

 

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT
Medeltemperatur C 21 23   27 30 31 28 24
Medeltemperatur i havet C/dag 17 18  20  21 23 22 20
Genomsnitt antal soltimmar 8,5 9,5  10,5  11 10 8,5 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L H H M L

Resor till Roquetas de Mar

Dela nuvarande URL via E-mail