Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fakta och väder Costa de Almería

Läge:
Costa de Almería ligger i den östra delen av den spanska regionen Andalusien. Provinshuvudstaden Almería ligger ca 20 mil öster om Málaga och 30 mil sydväst om Alicante. Costa de Almería, ”Almeríakusten”, sträcker sig söderut från Almería ner till Roquetas de Mar.

Transfer:
Från Almerías flygplats tar de ca 45 minuter till första hotellstopp i Aguadulce och ca 1 timme till första hotellstopp i Roquetas de Mar. Från Malagas flygplats tar de ca 3 – 3,5 timmar till första hotellstoppet. Observera att vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Befolkning:
Ca 190 000 invånare i Almería. Kustsamhällena Aguadulce och Roquetas de Mar är praktiskt taget sammanväxta och har tillsammans ca 85 000 invånare.

Språk:
Då Costa de Almería tidigare främst har haft inhemsk turism är inte alltid kunskaperna i engelska lika bra som på mer etablerade resmål såsom t ex Kanarieöarna och Mallorca. På de hotell vi anlitar brukar i regel någon eller några i personalen prata engelska.

Tid:
Samma som i Sverige.

Valuta:
Euro. Uttagsautomater finns i Aguadulce, Roquetas de Mar och Almería. Kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger. Banker och hotell på Costa de Almería växlar som regel inte in svenska kronor. Växla kontanter i Sverige innan avresa om du inte vill ta ut euro i bankomat.

Stränder och bad:
En ca 15 km lång och bred strand sammanbinder orterna Aguadulce och Roquetas de Mer. Grovkornig strand och klart badvatten. Stränderna är inte långgrunda.

Restauranger:
Stort utbud av restauranger och tapasbarer i Almería. De flesta serverar spansk mat med andalusisk inriktning. Återkommande ingredienser är tomater, olivolja, vitlök och den goda lufttorkade skinkan. I Roquetas de Mar finns också många restauranger med internationellt kök som har öppet under turistsäsongen

Nöjesliv:
Rikt och varierat nöjesliv med barer och dansställen i Almería, där nattlivet lever upp fredags- och lördagskvällar. Nattliv med internationell atmosfär i Roquetas de Mar under högsommarmånaderna, juli och augusti. Under juli-augusti besöks området av spanska semesterfirare som har sena vanor. Detta återspeglas i kvällsunderhållningen på hotellen, som ofta varar till midnatt. Övriga tider på säsongen råder ett lugnare tempo med begränsat nattliv.

Sport:
Golf - i Roquetas de Mar finns en 18-håls golfbana. Det finns ytterligare två banor inom några mils avstånd: Envía ligger ca 12 km norr om Aguadulce och Alborán ligger vid El Toyo, ca 4 mil från Roquetas de Mar.

Kommunikationer:
Väl utbyggt nät av lokalbussar mellan Roquetas de Mar, Aguadulce och Almería. Taxi är billigare än i Sverige.

Solresor:
Vistelsen i Costa de Almeria sker i huvudsak på egen hand. Vi erbjuder en begränsad reseledarservice och representeras av vårt danska systerbolag Bravo Tours/Sun Tours. Kontaktuppgifter fås vid ankomst till destinationen.

 

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEPT OKT
Medeltemperatur C 21 23   27 30 31 28 24
Medeltemperatur i havet C/dag 17 18  20  21 23 22 20
Genomsnitt antal soltimmar 8,5 9,5  10,5  11 10 8,5 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L H H M L

Resor till Costa de Almería

Dela nuvarande URL via E-mail